fbpx

Ξένοι που θα θέλαμε να ξαναδούμε στην Κύπρο!

Είναι εκατοντάδες οι ξένοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το νησί μας τη νέα χιλιετία. Ειδικά από το 2004 με την κατάργηση των συνόρων οι ομάδες μας φροντίζουν να φέρνουν κάθε χρόνο 10-15 ξένους.

Από αυτούς πολλοί μας άφησαν αδιάφορους και έφυγαν γρήγορα. Άλλοι ήρθαν αθόρυβα και στο πέρασμα των χρόνων έμειναν στο νησί μας. Άλλοι πάλι ήρθαν, μας εντυπωσίασαν αλλά δεν τους χορτάσαμε αφού δεν έκατσαν και πάρα πολύ.

Σε αυτή, την 3η κατηγορία ξένων, είναι που θα κάνουμε βουτιά σήμερα. Σε ξένους ποδοσφαιριστές που όσο και να τους είδαμε θέλουμε κι άλλο! Είναι ακόμα ενεργοί και θα θέλαμε να τους ξαναδούμε!

Δες ποιοι είναι παρακάτω (και μην ξεχάσεις να σημειώσεις ποιο ξένο θέλεις εσύ να ξαναδείς να παίζει στην Κύπρο!)

 

1
Ricardo Laborde

Από το 2013 που έφυγε ακούγεται συχνά πως κάποια ομάδα μας ενδιαφέρεται. Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Απόλλωνας το καλοκαίρι που τελειώνει. Μόνο τυχαίο δεν είναι αυτό αφού ο Κολομβιανός πρόλαβε να κλέψει αρκετές καρδιές!

Αέρινος, ταχύτατος και φαντεζί παίχτης ήρθε στην Κύπρο και την Ανόρθωση το 2010. Πήρε τα πρώτα του γεμάτα λεπτά αρχές του 2011 ενώ ταλαιπωρήθηκε αρκετά και από τραυματισμούς. Ειδικά τις σεζόν 2011-12 και 2012-13 έπαιζε πολλές φορές μόνος του προσφέροντας μας μερικές μοναδικές ποδοσφαιρικές στιγμές.

Με αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο στα 2 εκατομμύρια σήμερα μοιάζει δύσκολο να τον ξαναδούμε αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

2
Leandro

Ο Βραζιλιάνος με ουγγρικό διαβατήριο ήταν σπάνια περίπτωση ξένου για τα δεδομένα της Κύπρου. Ήρθε στην Κύπρο και στην Ομόνοια τον Γεννάρη του 2010 στα 28 του.

Μέσος με μοναδικά χαρίσματα είχε σημαντικό μερίδιο στην πορεία των πρασίνων προς τον τίτλο την συγκεκριμένη περίοδο.

Έμεινε για 4,5 χρόνια στο τριφύλλι αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2015 με την αίσθηση πως είχε και άλλα να δώσει. Δέθηκε με τον κόσμο που με την σειρά του εκτίμησε την προσπάθεια του Leandro και τον έβαλε στην καρδιά του.

Πλέον στα 35 του αγωνίζεται στην Ferencvaros από τότε που αποχαιρέτησε το νησί μας.

3
Ailton Almeida

Περίπτωση παρόμοια με αυτή του Laborde είναι και ο Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός του ΑΠΟΕΛ. Από τo 2012 που πωλήθηκε στη ρωσική Terek Grozny οι φίλοι της λευκωσιάτικης ομάδας τον αναζήτησαν πολλές φορές με τις φήμες στο μεταγραφικό παζάρι για επιστροφή του να είναι αρκετές.

Έμεινε στους γαλαζοκίτρινους για 2 χρόνια (2010-2012) προλαβαίνοντας όμως να αγαπηθεί όσο λίγοι. Επιθετικός που ήξερε και να εκτελεί αλλά και να δημιουργεί για τους συμπαίκτες του και ποδοσφαιριστής με στυλ που δεν βλέπουμε συχνά στην Κύπρο.

Στα 33 του πλέον βγάζει το ψωμί του στη Σαουδική Αραβία.

4
Julius Wobay

Ακόμα ηχεί στα αυτιά των Σαλαμιναίων το σύνθημα “Ου – α – Wobay“! Βλέπεις, ο εξτρέμ από τη Σιέρα Λεόνε ήρθε στην Κύπρο για τον Ονήσιλο Σωτήρας και ακολούθως την Σαλαμίνα στα 20 του!

Από το 2004 μέχρι και τον Γεννάρη του 2007 όταν και πωλήθηκε στην ρουμανική Craiova ο 33χρονος, σήμερα, Wobay έγινε το αγαπημένο παιδί της ερυθρόλευκης κερκίδας. Γρήγορος, δυνατός, εξαιρετικός ντριπλέρ και σκόρερ πήρε αρκετά παιχνίδια μόνος του!

Από τότε που έφυγε από την Σαλαμίνα περιπλανήθηκε αρκετά (ξαναήρθε στην Κύπρο ως δανεικός στον Άρη το 2010) και από τις αρχές του καλοκαιριού είναι ελεύθερος! Θα θέλαμε να τον ξαναδούμε; Εννοείται!

5
Joao Paiva

Ο “μάγειρας” (από τον χαρακτηριστικό του πανηγυρισμό) του Απόλλωνα! Από τα 22 του και για 3 χρόνια (2005-2008) ήταν στην Κύπρο και τους Λεμεσιανούς πανηγυρίζοντας και τον τίτλο του 2006!

Τίτλο στον οποίο είχε σημαντικό μερίδιο με τα τέρματα του αλλά και τις ασίστ σε συμπαίκτες του! Ειδικά με τον Lukasz Sosin είχαν απίστευτη χημεία με αποτέλεσμα να αγαπηθεί όσο λίγοι ξένοι στη Λεμεσό!

Εδώ και μια δεκαετία παίζει στην Ελβετία. Έφτασε τα 34 αλλά η ευχή να τον δούμε ξανά θα ισχύει όσο παραμένει ενεργός!

6
Njongo Priso

Ο Καμερουνέζος επιθετικός έπαιζε και ως σέντερ φορ αλλά και σαν εξτρέμ! Σε όποια από τις 2 θέσεις έπαιζε κέρδιζε τον θαυμασμό για την δύναμη και την εκρηκτικότητα του!

Στην Κύπρο ήρθε το 2010 για την ΑΕΚ ως δανεικός από την Valletta. Οι εκπληκτικές του εμφανίσεις όμως έπεισαν την διοίκηση της Σκαλιώτικης ομάδας να τον αγοράσει με αποτέλεσμα ο Priso να παίζει για την ΑΕΚ και την σεζόν 2011-12 και στους ομίλους του Europa League! 

Αφού έπαιξε σε Βουλγαρία και Ρουμανία και Ουγγαρία κατέληξε και πάλι στην Μάλτα όπου αγωνίζεται από το 2015. Στα 28 του και με βάση την πρώτη του θητεία στην Κύπρο υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να τον ξαναδούμε!

7
Daniel Carrico

Πολύ διαφορετική περίπτωση από όλους σε αυτή τη λίστα. Στα 29 του αγωνίζεται στη Sevilla με την οποία κατέκτησε και Europa League ενώ έπαιξε επίσης σε Reading και Sporting Lisbon.

Η τελευταία είναι και υπεύθυνη που τον χαρήκαμε, για λίγο, στην Κύπρο αφού τον Γεννάρη του 2008 τον έστειλε δανεικό στην ΑΕΛ. Μπορεί να ήταν μόλις 20 χρονών, μπορεί η ΑΕΛ τότε να βασανιζόταν από πολλά αγωνιστικά και οικονομικά προβλήματα αλλά η ποιότητα του ήταν εμφανής όποτε έπαιξε!

Οι πιθανότητες να τον δούμε ξανά στο νησί μας είναι ελάχιστες μέχρι και ανύπαρκτες αλλά είπαμε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία!

Εσύ ποιο ξένο που έπαιξε στη Κύπρο θέλεις να ξαναδείς;  

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending