fbpx

Όταν ο Nedved χάριζε στη Lazio το μοναδικό της ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Κάποιος που παρακολουθούσε το διεθνές ποδόσφαιρο από τη δεκαετία του ’90 αποκλείεται να μην γοητέυτηκε από τον Pavel Nedved!

Ότι καλύτερο, ότι πιο πλήρες ανέδειξε ποτέ η Τσεχία σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας το 2003 απέκτησε τον χαρακτήρα του θρύλου για τους οπαδούς της Juventus όταν αποφάσισε να ακολουθήσει την ομάδα στην Serie B’ μετά το σκάνδαλο Calciopolis.

Πέρα όμως από την αγάπη του Τσέχου χαφ για τον σύλλογο του Τορίνο, ο Nedved ήταν και ένας ξανθός ποδοσφαιρικός άγγελος!

skysports.com

Έτρεχε ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο, δημιουργούσε φάσεις τόσο για τον ίδιο αλλά και για συμπαίκτες του με απίστευτη ευκολία ενώ το πολύ δυνατό του σουτ στοιχειώνει τα όνειρα πολλών τερματοφυλάκων!

Πριν τον μάθουμε για τα καλά στη Juventus, στην οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, ο Τσέχος 45χρονος, σήμερα, πρώην χαφ έφτιαξε το όνομα του στην Lazio.

Στους γαλάζιους της Ρώμης ο “Furia Ceca“, οπως τον αποκαλούσαν οι Ιταλοί οπαδοί, έπαιξε από το 1996 μέχρι και το 2001 όντας μέλος της καλύτερης, για πολλούς οπαδούς της, Lazio όλων των εποχών με παιχταράδες όπως οι Vieri, Boksic, Marcelo Salas, Nesta και Diego Simeone!

Με αυτούς αλλά και τον Nedved ήταν που κατέκτησαν οι λατσιάλι το τελευταίο τους πρωτάθλημα το 2000 αλλά και το μοναδικό τους ευρωπαϊκό τρόπαιο: το κύπελλο Κυπελλούχων το 1999!

Στον τελικό του Birmingham η Lazio συναντήθηκε με την Mallorca. Οι Ρωμαίοι προηγήθηκαν στο 7′ με τον Vieri προτού ισοφαρίσει ο Danny νωρίς – νωρίς, στο 11′.

Εκεί που όλα έδειχναν παράταση ήρθε ο Pavel Nedved στο 81′ να σκοράρει και να χαρίσει στη Lazio το τρόπαιο, το μοναδικό τους στην Ευρώπη.

Ήταν και το μοναδικό τρόπαιο που θα κατακτούσε ο μεγάλος Τσέχος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending