fbpx

Οι 8 ποδοσφαιρικές εκπλήξεις που θα μείνουν αξέχαστες!

Τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν ήδη ξεκινήσει. Όλα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στο ποια ομάδα θα καταφέρει να τα κατακτήσει.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί ένα κλειστό γκρουπ από ομάδες που είναι κυρίαρχες σε όλες τις διοργανώσεις. Κατακτούν σχεδόν τα πάντα και έτσι οι μικρότερες ομάδες δεν έχουν στον ήλιο… πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα οι φιλοδοξίες τους να είναι έστω μια καλή έως μέτρια πορεία.

Ποιες ομάδες είναι όμως αυτές οι οποίες παρά τις αντιξοότητες κατάφεραν να εισβάλουν μέσα σε αυτό το γκρουπ και να “κλέψουν” έναν τίτλο αποδεικνύοντας ότι τα εκατομμύρια από μόνα τους δεν κερδίζουν τίτλους;

Δες τις παρακάτω:

 

1
Leicester (Premier League)

https://www.youtube.com/watch?v=NgEPx6ZBiOU

Το 2016 γίναμε όλοι μάρτυρες ενός ποδοσφαιρικού θαύματος. Μια μικρή αγγλική ομάδα με χαμηλό μπάτζετ και με άσημους, κατά κύριο λόγο, παίχτες κατάφερε να κατακτήσει ίσως το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου αφήνοντας στο καναβάτσο τεράστια ποδοσφαιρικά μεγαθήρια.

Οι “αλεπούδες” με ενορχηστρωτή τον Claudio Ranieri κατάφεραν να συγκλονίσουν τον ποδοσφαιρικό πλανήτη και να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους!

2
ΑΕΛ Λάρισα (Πρωτάθλημα Α’ Εθνικής)

Το 1988 η Αθλητική Ένωση Λάρισας (ΑΕΛ) κατάφερε να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Εκείνη την χρονιά οι μεγάλες ομάδες της χώρας, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, συμβιβάστηκαν με χαμηλότερες θέσεις τερματισμού και η ΑΕΛ σήκωσε το τρόπαιο στον ουρανό του Θεσσαλικού κάμπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μερικές αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος ο παίχτης της ΑΕΛ, Γκεόρκι Τσίγκοφ, είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και είχαν αφαιρεθεί βαθμοί από την ομάδα. Μετά από πιέσεις όμως τιμωρήθηκε τελικά ο παίχτης και όχι η ΑΕΛ.

3
Kaiserslautern FC (Bundesliga)

Ήταν το 1996 όταν ο γνωστός σε όλους μας, λόγω ενός ακόμα θαύματος με την Εθνική Ελλάδος το 2004, Otto Rehhagel υπέγραφε στην γερμανική ομάδα.

Μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε όχι μόνο να ανεβάσει την ομάδα από τα αλώνια της δεύτερης κατηγορίας στα σαλόνια της πρώτης αλλά και να κατακτήσει το πρωτάθλημα την επόμενη ακριβώς χρονιά.

Στο κατόρθωμα του αυτό, εκείνη την χρονιά ο “Βασιλιάς Όθωνας” άφησε πίσω του την παραδοσιακή δύναμη της λίγκας (Bayern Munich) 2 βαθμούς πίσω και τρίτη την ομάδα της Λεβερκούζεν με 13 βαθμούς διαφορά!

4
Blackburn (Premier League)

Ήταν το 1995 όταν η ομάδα της Blackburn έγραψε την δική της ιστορία στην Αγγλία. Με την θρυλική μορφή της Liverpool στον πάγκο της, τον Kenny Dalglish, κατάφερε και “έκλεψε” στην κυριολεξία το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική μέσα από τα χέρια των “μπέμπηδων” του Sir Alex Ferguson.

Τεράστιο κατόρθωμα αν σκεφτεί κανείς ότι 3 χρόνια νωρίτερα η ομάδα αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Αγγλίας.

Το ενδιαφέρον εκείνη την χρονιά έμεινε αμείωτο μέχρι την τελευταία αγωνιστική όπου μάλιστα οι Rovers ηττήθηκαν από την Λίβερπουλ με 2-1.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το όνειρο είχε τελειώσει άδοξα, η United στραβοπάτησε τελικά με την West Ham και έμεινε ισόπαλη με 1-1 και έτσι ο τίτλος κατέληξε στην ομάδα του Lancashire.


Θα υπάρξει κάποια έκπληξη στα φετινά πρωταθλήματα; Πάρε τώρα τον bet365 κωδικό σου και στοιχημάτισε στις επίδοξες πρωταθλήτριες και όχι μόνο!


5
Hellas Verona (Serie A)

Μετά το θεατρικό έργο – θαύμα του William Shakespeare, τον Ρωμαίο και της Ιουλιέτα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Verona, το ποδοσφαιρικό θαύμα της ομάδας της πόλης είναι ότι πιο κοντινό σε παραμύθι στην πόλη του ιταλικού βορρά.

Ήταν την σεζόν 1984-85 όταν η Hellas Verona συγκλόνισε το ιταλικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο.

Με τον Osvaldo Bagnoli στην θέση του καπετάνιου, το πλοίο της Verona κατάφερε να τερματίσει πρώτο εκείνη την χρονιά και να σηκώσει στον ουρανό της πόλης το πρώτο σκουντέτο της ιστορίας της, πετυχαίνοντας 15 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες. Την τελική τριάδα συμπλήρωσαν Τορίνο στην 2η και Ίντερ στην 3η θέση.

6
Deportivo de La Coruna (Primera Division)

Αν το 2000 έλεγε κάποιος ότι η La Coruna θα κέρδιζε το πρωτάθλημα θα τον αποκαλούσαν τρελό. Όμως ο Javier Irureta και οι παίχτες του είχαν άλλη άποψη! Είχαν δείξει ανάλογα δείγματα άλλωστε την προηγούμενη σεζόν όταν είχαν τερματίσει στην έκτη θέση.

Έχοντας σαν απόρθητο κάστρο της το Riazor και έχοντας στο ρόστερ της μερικούς παιχταράδες κατάφερε να σηκώσει το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορίας της!

Τελείωσε την σεζόν με 21 νίκες (με πιο εμφατική αυτή απέναντι στην Real Madrid με σκορ 5-2 μέσα στο Riazor), 6 ισοπαλίες και 11 ήττες.

7
Wolfsburg (Bundesliga)

Όταν ξεκίνησε το πρωτάθλημα την σεζόν 2008-2009 στην Γερμανία όλοι πίστευαν ότι θα έφτανε πρώτη στο νήμα η Bayern όμως έκαναν λάθος. Πολλοί πιστεύουν ότι εκείνο το πρωτάθλημα ήταν το πιο συναρπαστικό γιατί 4 ομάδες μάχονταν σώμα με σώμα για το ποια θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια. Και έγινε το θαύμα.

Οι “Λύκοι” έχοντας στον πάγκο έναν ικανότατο τεχνικό, τον Felix Magath, και μία τριπλέτα μπροστά που απαρτίζονταν από τους Grafite, Dzeko και λίγο πιο πίσω τον Micimovic, έκαναν “παπάδες” στο γήπεδο.

Κατάφεραν και σήκωσαν το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία τους έχοντας συνολικά 21 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες.

Την τετράδα εκείνη την χρονιά συμπλήρωναν οι Bayern, Stuttgart και Hertha με τη Wolfsburg να τερματίζει έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους από τους Βαυαρούς.

8
Montpellier (Ligue 1)

Ήταν την σεζόν 2011-2012 όταν τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού κόσμου στράφηκαν σε μία πόλη με μισό εκατομμύριο περίπου κατοίκους στην νότια Γαλλία και στην ομώνυμη ομάδα της.

Ήταν η Montpellier η οποία πραγματοποίησε με ονειρική ποδοσφαιρική χρονιά και έφτασε στο θαύμα της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία της. Με τον Rene Girard να ενορχηστρώνει την ομάδα και με εκτελεστή τον Olivier Giroud, η La Paillade τρομοκρατούσε τις αντίπαλες άμυνες.

Ο Γάλλος επιθετικός πέτυχε 21 γκολ από τα συνολικά 68 τέρματα της ομάδας του γαλλικού νότου. Οι στρατιώτες του Girard κατάφεραν να συγκεντρώσουν 82 βαθμούς και να αφήσουν πίσω παραδοσιακές δυνάμεις όπως η Paris Saint Germain και η Lyon.

Θα υπάρξει κάποια έκπληξη στα φετινά πρωταθλήματα; Πάρε τώρα τον bet365 κωδικό σου και στοιχημάτισε στις επίδοξες πρωταθλήτριες και όχι μόνο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending