fbpx

3+1 μεγάλοι τενίστες της εποχής μας!

Στις αρχές του 2000 μάθαμε για τα καλά το τένις στην Κύπρο εξαιτίας του μεγαλύτερου ταλέντου που αναδείξαμε στο, κατά τα άλλα άγνωστό σε ‘μάς άθλημα, του Μάρκου Παγδατή.

Κακά τα ψέματα οι εξαιρετικές εμφανίσεις τότε του Λεμεσιανού τενίστα ήταν η αιτία να ασχοληθεί αρκετός κόσμος με το σπορ με αποτέλεσμα να μπει σιγά – σιγά στις ζωές μας.

Παρακολουθώντας έστω και από μακρία τένις, δεν αργείς να ανακαλύψεις την ομορφιά που κουβαλά αλλά και τους θρύλους που τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο το κίτρινο μπαλάκι. Και επειδή στις μέρες έχουμε την χαρά, την τύχη, την ευλογία θα μπορούσε να πει κάποιος να απολαμβάνουμε πραγματικά μεγάλους τενίστες μαζέψαμε για ‘σένα τους κορυφαίους.

Μάζέψαμε λοιπόν 3+1 μεγάλους τενίστες που γράφουν ιστορία και σου τους παρουσιάζομυε.

Δες ποιοι είναι:

 

1
Roger Federer

Είναι ήδη 36 χρονών, πέρασε πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια αλλά δείχνει να έχει ακόμα λίγη βενζίνη μέσα του. Από το 1998 είναι επαγγελματίας τενίστας ο Ελβετός που έχει κατακτήσει συνολικά 19 Grand Slam.

Αγαπημένη του επιφάνεια είναι το γρασίδι κάτι που αποδεικνύεται και από τα 8 του Wimbledon με τους ειδικούς όμως να κατατάσσουν τον Federer σαν ένα all around player, που μπορεί δηλαδή να παίξει το ίδιο καλά και στις 3 επιφάνειες.

2
Rafael Nadal

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Federer είναι ο αριστερόχειρας Ισπανός. Επαγγελματίας από το 2001 ο Ισπανός, μετρά 16 κατακτήσεις Grand Slam στην 16χρονη καριέρα του ενώ θεωρείται ο απόλυτος βασιλιάς της χωμάτινης επιφάνειας. Το Rolland Garros είναι το αγαπημένο τουρνουά του Nadal αφού μετρά 10 κατακτήσεις, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ.

Φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι και παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής ο 31χρονος Ισπανός παραμένει μια μεγάλη δύναμη στο τένις.

3
Novak Djokovic

Ο 30χρονος Σέρβος μπήκε στον χώρο του τένις σαν επαγγελματίας το 2003. Από τότε έχει κατακτήσει συνολικά 12 Grand Slam με τα μισά από αυτά (6) να είναι στο Australian Open.

Έχει, επίσης, κατακτήσει 3 Wimbledon, 2 US Open και 1 Rolland Garros κάτι που τον κατατάσσει ανάμεσα στους 8 τενίστες με Career Grand Slam (έχουν κατακτήσει και τα 4 Grand Slam).

Όπως και ο Nadal και ο Djokovic φημίζεται για το επιθετικό του παιχνίδι κυρίως από την baseline.

4
Andy Murray

Ο δεξιόχειρας Σκωτσέζος έγινε επαγγελματίας τενίστας το 2005. Στα 30 του, μπορεί να μην κουβαλά την φήμη των άλλων 3 της λίστας, αλλά καθιερώθηκε στις συνειδήσεις των οπαδών του αθλήματος σαν ένας από τους μεγάλους.

Ο Murray κατέκτησε 3 Grand Slam (2 Wimbledon και 1 US Open) ενώ υπήρξε και 6 φορές φιναλίστ (οι 5 στο Australian Open). Σε αντίθεση με τους άλλους 3 αυτής της λίστας και κυρίως τους Nadal και Djokovic ο Σκωτσέζος θεωρείται περισσότερο αμυντικός σαν τενίστας.

Ποιος είναι ο δικός σου αγαπημένος τενίστας; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending