Όταν η Wolfsburg κατέκτησε την Bundesliga με 2 πρώτους σκόρερ!

Constantinos Tsiartas
Sports Photojournalist
goal.com

Η κυριαρχία της Bayern Munich και της Borussia Dortmund ξεκίνησε για τα καλά το 1993 – 1994. Την χρονιά εκείνη η Bayern Munich κατέκτησε το πρωτάθλημα και έκτοτε το κέρδισε άλλες 14, η Borussia άλλες 5 και άλλες 4 ομάδες κατέκτησαν από μια φορά το πρωτάθλημα.

Πρόκειται για τις FC Kaiserslautern, Werder Bremen, VfB Stuttgart και VfL Wolfsburg. Στα αξιοσημείωτα είναι πως η VfL Wolfsburg το έκανε πιο πρόσφατα, ήταν το πρώτο της και το τελευταίο της μέχρι σήμερα και το έκανε έχοντας 2 πρώτους σκόρερς.

Οι Grafite και Edin Dzeko σημείωσαν 28 και 26 γκολ αντίστοιχα έναντι του τρίτου Mario Gomez, ο οποίος σημείωσε 24 γκολ. Για πρώτη φορά στην ιστορία της Bundesliga δύο παίκτες της ίδιας ομαδας σημείωσαν περισσότερα από 20 γκολ σε μία σεζόν.

Μάλιστα οι δύο επιθετικοί σημείωσαν συνολικά 54 γκολ, καταρρίπτοντας το ρεκόρ των Gerd Muller και Uli Hoeneß, οι οποίοι σημείωσαν 53 γκολ τη σεζόν 1971 – 1972.

Δες στο βίντεο πιο κάτω τον αγώνα μεταξύ της Bayern Munich και της Wolfsburg, ο οποίος έδωσε ουσιαστικά το πρωτάθλημα στην δεύτερη!