fbpx

5 ποδοσφαιριστές που ίσως να μην ήξερες πως έπαιξαν στην Barcelona!

Σε ρόστερ τεράστιων συλλόγων όπως είναι η Real Madrid, η Manchester United, η Juventus, η Bayern Munich είναι λογικό να υπάρχουν ποδοσφαιριστές – ρεζέρβες. Ποδοσφαιριστές που ίσως και να μην θυμάσαι μετά από αρκετά χρόνια αν όντως έπαιξαν στα συγκεκριμένα μεγαθήρια.

Εξαίρεση δεν μπορούσε να αποτελεί και η Barcelona αφού ειδικά από το 2000 και μετά (περίοδο που εξετάζουμε δηλαδή στο συγκεκριμένο άρθρο) οι ποδοσφαιριστές που έβαλαν τα μπλαουγκράνα ήταν πάρα πολλοί!

Εμείς βρήκαμε 5 που ίσως δεν θυμάσαι ότι έπαιξαν στο “Camp Nou” και σου τους παρουσιάζουμε.

Δες ποιοι είναι πιο κάτω:

 

1
Haruna Babangida

Ο πολύ γνωστός μας Νιγηριανός επιθετικός, με πέρασμα από τον Ολυμπιακό Πειραιώς και τον Απόλλωνα, υπήρξε μέλος της Barcelona από το 1999 μέχρι το 2005 που πωλήθηκε στη Metalurh Donetsk.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του Ajax πριν πάει στην Βαρκελώνη. Στην Barca ωστόσο δεν έπεισε με αποτέλεσμα να μείνει ως απλή αναφορά στην ιστορία.

2
Gianluca Zambrotta

Ο Ιταλός αριστερός μπακ έκανε πολύ μεγάλη καριέρα στη Juventus πριν το 2006 μετακομίσει στην Barcelona. H Ιταλία είχε στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια το καλοκαίρι της συγκεκριμένης χρονιάς με τον Zambrotta να κερδίζει μεταγραφή για τους μπλαουγκράνα.

Στην Βαρκελώνη ο Ιταλός έμεινε για 2 σεζόν πριν επιστρέψει στην πατρίδα του και την Milan.

3
Rustu Resber

Ο δυναμικός Τούρκος τερματοφύλακας έκανε σημαντική καριέρα κυρίως στην Fenerbahce αλλά και στην εθνική Τουρκίας. Στο Μουντιάλ του 2002 μάλιστα ήταν παίχτης – κλειδί στην πορεία τους μέχρι τα ημιτελικά.

Οι εμφανίσεις του κέντρισαν το ενδιαφέρον της Barcelona που τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2003. Στην Βαρκελώνη ωστόσο δεν έπεισε με αποτέλεσμα να αγωνιστεί μόλις 4 φορές. 

4
Gaizka Mendieta

Ο Βάσκος χαφ έκανε τεράστια καριέρα στην Valencia, μέλος της οποίας ήταν το 2001 όταν έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League. Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς πήρε μεταγραφή για την Lazio.

Στους Ιταλούς δεν έμεινε πολύ όμως αφού το 2002 τον έδωσαν δανεικό στην Barcelona για 1 χρόνο.

5
Juan Pablo Sorin

Ένας από τους καλύτερους Αργεντίνους αριστερούς μπακ ο Sorin πέρασε μεγάλο μέρος της καριέρας του στη βραζιλιάνικη Cruzeiro. Οι Βραζιλιάνοι όμως τον έστειλαν αρκετές φορές δανεικό σε ομάδες της Ευρώπης.

Μια από αυτές ήταν και η Barcelona το 2003. Ο Αργεντίνος μπακ φόρεσε την φανέλα των μπλαουγκράνα από τον Φεβρουάριο της συγκεκριμένης χρονιάς μέχρι τον Ιούνιο.

Ήξερες πως αυτοί οι ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στην Barcelona;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending