fbpx

Nεαροί Κύπριοι που αξίζει να προσέξουμε στο φετινό πρωτάθλημα!

Κεφάλαιο “νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές“. Πρόκειται για το σημαντικότερο κεφάλαιο του κυπριακού ποδοσφαίρου αφού αυτοί αποτελούν το μέλλον στο άθλημα και τη μεγαλύτερη ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στο συγκεκριμένο χώρο.

Είτε λόγω κρίσης, είτε επειδή οι ομάδες σιγά – σιγά συνειδητοποιούν ξανά πως ο Κύπριος ποδοσφαιριστής πρέπει να είναι η βάση κάθε ομάδας, τα ρόστερ των περισσότερων ομάδων μας αρχίζουν ξανά να μπολιάζονται με το κυπριακό στοιχείο.

Κοιτάζοντας λοιπόν τι συμβαίνει στα ρόστερ των 14 ομάδων της Α’ Κατηγορίας, συνειδητοποιείς γρήγορα πως υπάρχουν αρκετοί νεαροί Κύπριοι. Άλλοι είναι καταδικασμένοι (ακόμα) να είναι στη σκιά των ξένων συμποδοσφαιριστών τους, άλλοι όμως πήραν ή αναμένεται να πάρουν σημαντικό χρόνο συμμετοχής στη σεζόν που διανύουμε.

Βρήκαμε μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις και σου τις παρουσιάζουμε.

Δες ποιες είναι:

1
Παναγιώτης Αρτυματάς

Αδελφός του Κώστα Αρτυματά του ΑΠΟΕΛ, ο Παναγιώτης μιμήθηκε τον αδελφό του και στα 16 του μετακόμισε στην Αγγλία και στη West Bromwich. Εκεί έμεινε για 2 χρόνια πριν το καλοκαίρι υπογράψει στην Ανόρθωση.

Από τα φιλικά έδειξε πολύ καλά στοιχεία ο 18χρονος Παραλιμνίτης και διπλά στους Schildenfeld και Douglao αναμένεται να κερδίσει πολλά. Με δεδομένο μάλιστα πως είναι ο 3ος καθαρόαιμος κεντρικός αμυντικός της Κυρίας στο φετινό ρόστερ θα πάρει και σημαντικό χρόνο συμμετοχής στην πορεία!

2
Φάνος Κατελάρης

Από το 2013 “ψήνεται” στις απαιτήσεις της Α’ Κατηγορίας και της Ομόνοιας ο διεθνής μεσοαμυντικός. Ειδικά την περσινή περίοδο όμως ο Φάνος πήρε φανέλα βασικού μετρώντας συνολικά 26 συμμετοχές.

Φέτος, έχοντας πλέον σημαντικές εμπειρίες μοιάζει απαραίτητος στην Ομόνοια που χτίζεται. Μπορεί να είναι μόλις 21 χρονών αλλά τυγχάνει της εμπιστοσύνης του Πάμπου Χριστοδούλου και αναμένεται να γράψει και πάλι σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

3
Άγγελος Πουγιούκκας

Στον Ολυμπιακό του εμπάργκο μεταγραφών ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έχει σημαντικότατο ρόλο. Τέτοιος είναι και ο 22χρονος κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Τακτακαλά!

Με πέρασμα από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ και στους μαυροπράσινους από το 2012 ο Άγγελος ξέρει πολύ καλά τις απαιτήσεις της λευκωσιάτικης ομάδας! Αναμένεται να έχει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνουν για παραμονή και σταθεροποίηση στην Α’ Κατηγορία!

4
Αντρέας Καρώ

Ο Αντρέας, όπως και αρκετοί άλλοι νεαροί Κύπριοι, ξενιτεύτηκε στην εφηβεία του παίρνοντας σημαντικά μαθήματα ποδοσφαιρικής παιδείας στις ακαδημίες της Nottingham Forest.

O 21χρονος κεντρικός αμυντικός επέστρεψε στην Κύπρο το 2016 για τον Απόλλωνα με την λεμεσιανή ομάδα να τον στέλνει φέτος δανεικό στη Νέα Σαλαμίνα για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Οι ερυθρόλευκοι τον εμπιστεύονται απόλυτα δίνοντας του φανέλα βασικού με τον νεαρό αμυντικό να αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον!

5
Κυριάκος Παναγή

Είναι μόλις 21 χρονών αλλά αυτή είναι η 3η του σεζόν στην Α’ Κατηγορία όλες με την φανέλα του Άρη! Βασικός και αναντικατάστατος και τις 3 περιόδους ο Κούλλης, που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Απόλλωνα, είναι από τους “παλιούς” πλέον στην “ελαφρά ταξιαρχία”.

Χαφ που τρέχει πολύ, ξέρει μπάλα και αξίζει της προσοχής των ποδοσφαιρόφιλων στο φετινό μαραθώνιο και όχι μόνο!

6
Βασίλης Παπαφώτης

Από το 2013 ο Βασίλης είναι στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Ακούγαμε για ένα μεγάλο ταλέντο αλλά δεν τον βλέπαμε στο χορτάρι με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Φέτος δόθηκε δανεικός στη Δόξα Κατωκοπιάς με τον 22χρονό χαφ να δείχνει σιγά – σιγά από τι πάστα είναι φτιαγμένος. Από τα φιλικά προετοιμασίας πήρε σημαντικό χρόνο συμμετοχής κερδίζοντας θέση στην εντεκάδα της ομάδας της Κατωκοπιάς!

7
Γιώργος Παπαγεωργίου

Η περσινή σεζόν ήταν η πλέον σημαντική στην καριέρα του Γιώργου αφού αν και μόλις στα 19 του μέτρησε 15 συμμετοχές στην Α’ Κατηγορία με τον Εθνικό. Φέτος, έχοντας ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός συνεχίζει ουσιαστικά από εκεί που έμεινε πέρσι.

Πήρε ήδη σημαντικό χρόνο συμμετοχής και στα 20 του γεμίζει εμπειρίες που άλλοι ποδοσφαιριστές στην ηλικία του ακόμα αγωνίζονται να πάρουν. Χαφ με μπόλικο αγωνιστικό θράσος αξίζει να προσεχθεί όπως και όλοι οι υπόλοιποι αυτής της λίστας.

Τα νεαρά βλαστάρια αποτελούν το μέλλον του κυπριακού ποδοσφαίρου. Όλοι αξίζουν να πάρουν ευκαιρίες και να προσεχθούν από τις ομάδες και τους οπαδούς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending