fbpx

5 από τις πιο παράξενες σπουδές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν!

Μήπως σου αρέσει να ξεχωρίζεις; Ίσως σου έλεγε πάντα η μαμά σου: “Ζεις στον κόσμο σου, ξύπνα“, αλλά εσύ δεν ήθελες να ξυπνήσεις;

Μήπως δεν αποφάσισες ακόμα τι επάγγελμα θέλεις να ακολουθήσεις; Εγώ είμαι εδώ για ‘σένα! Θα σου προτείνω 5 σπουδές που πολύ πιθανόν να μην έχεις ακούσει ξανά.

Δες τις πιο κάτω:

1
Turf grass science – Η επιστήμη του… γρασιδιού

Και ναι, και το γρασίδι θέλει την επιστήμη του. Εδώ σας έχω αγόρια (οκ, κυρίως αγόρια). Πάντα ήθελες να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο αλλά δεν το ‘χεις με την μπάλα; Αυτό το πτυχίο ίσως σε ενδιαφέρει.

Με τη σπουδή αυτή προετοιμάζεσαι για: επαγγελματική φροντίδα του γκαζόν, παραγωγή χλωροτάπητα, συντήρηση γηπέδου κ.ά.

Σε περίπτωση που ενθουσιάστηκες και σκέφτεσαι πως βρήκες το αντικείμενο σου, να σε ενημερώσω πως μέσα στα πλαίσια των σπουδών υπάρχουν και τα εξής υποχρεωτικά μαθήματα: Βιολογία, Χημεία και Μετεωρολογία. Σε προσγείωσα ανώμαλα, ε;

2
Ethical Hacking – Ηθικό… χακάρισμα

Πολύ πιθανόν αυτές τις δύο λέξεις να μην φανταζόσουν ποτέ ότι μπορούν να πάνε μαζί. Κι όμως, μπορείς να γίνεις επιστήμονας χάκερ!

Να μάθεις τα πάντα περί του χακαρίσματος των υπολογιστών και κάτι ακόμα: το ποσοστό εργοδότησης ξεπερνά το 88% των αποφοίτων! Σε βλέπω να το σκέφτεσαι φίλε κομπιουτεράκια.

3
Adventure education – Εκπαιδευτική… περιπέτεια

Είσαι άνθρωπος της περιπέτειας; Σου βρήκα τη σπουδή των ονείρων σου. Φαντάσου το πρόγραμμα σπουδών σου να περιλαμβάνει κωπηλασία κανό, εκστρατεία άγριας ζωής και καγιάκ.

Εντυπωσιακό, ε; Νομίζω θα με μισήσουν όλοι οι γονείς μετά από αυτό το άρθρο…

4
Packaging – Πακετάρισμα

Και ναι, καλά διάβασες! Το πακετάρισμα θέλει τέχνη. Όποιος έκανε μετακόμιση και συμφωνεί να σηκώσει το χέρι!

Λειτουργικότητα, Ανακύκλωση, Περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι μερικές από τις θεματικές με τις οποίες ασχολούνται σε αυτή τη σπουδή.

Αργά ή γρήγορα, όλοι θα χρειαστούν να πακετάρουν κάτι, επομένως γιατί όχι; Άλλη μια ιδέα για σίγουρη καριέρα.

5
Decision Science – Η επιστήμη της απόφασης

Είσαι μονίμως αναποφάσιστος; Σε ρωτάνε τι θα φας στο εστιατόριο και το γκαρσόνι πρέπει να πάει και να ‘ρθει  2-3 φορές μέχρι να αποφασίσεις; Να η σπουδή που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις αυτή την αδυναμία σου.

Και εννοείται πως στο τέλος όχι απλά θα διαλέγεις τι θέλεις να φας στο πι και φι, αλλά θα μάθεις πώς να λύνεις προβλήματα διαφόρων κλάδων – από οικονομικά μέχρι τεχνολογία της πληροφορίας. Σε μπέρδεψα; Όχι; Ναι;

Μετά από αυτό το άρθρο, ίσως δεν άλλαξες γνώμη για τη σπουδή σου, αλλά κάποιοι θα τολμήσουν κάτι διαφορετικό. Stay tuned για το Part 2!

– Ότι και να κάνεις, αν το αγαπάς και δουλεύεις με πάθος για αυτό, θα πετύχεις!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending