fbpx

Η χρονιά που θέλει να ξεχάσει ο Michael Ballack! (video)

Πρόκειται για έναν από τους πιο χαρισματικούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του και έναν από τους πιο προικισμένους Γερμανούς. Κατέκτησε πάμπολλους τίτλους τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο, αλλά υπάρχει μια χρονιά που θα ήθελε να την σβήσει από την καριέρα του.

Αυτή δεν ήταν άλλη από τη σεζόν 2001 – 02! Την χρονιά εκείνη ο Ballack αγωνιζόταν με τα χρώματα της Bayer Leverkusen (για τελευταία φορά όπως αποδείχτηκε) και έκανε παπάδες στο γήπεδο. Μάλιστα η πορεία της γερμανικής ομάδας ήταν τόσο καλή που πήγαινε κατευθείαν για τρέμπλ.

Όμως από εκεί που διεκδικούσαν πρωτάθλημα, κύπελλο και Champions League, οι “ασπιρίνες” τα έχασαν όλα! Έχασε το πρωτάθλημα από την Bayern Munich για ένα βαθμό, έχασε στον τελικό του κυπέλλου από την Schalke και έχασε στον τελικό του Champions League από την Real Madrid με σκορ 1-2!

desktopimages.org

Η χρονιά όμως έκρυβε και άλλο χτύπημα στον Ballack. Στο Mundial του 2002 οι Ballack και Klose ήταν οι πολυτιμότεροι παίχτες της εθνικής Γερμανίας και θα τα έδιναν όλα για να φέρουν στη χώρα τους το Mundial αυτό. Μάλιστα ο πρώτος δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια για την απόδοση του ειδικά στον αγώνα με την Ουκρανία (4-1).

Στον ημιτελικό με την Κορέα το σκορ ήταν στο 0-0 και το ρολόι έδειχνε ήδη το 70ό λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα δέχτηκε μια κίτρινη κάρτα η οποία του στερούσε το δικαίωμα συμμετοχής στον τελικό. Ήταν ο μοναδικός τελικός που θα έπαιζε σε εθνικό επίπεδο αν δεν δεχόταν την κάρτα!

Ίσως η κάρτα αυτή να συνέβαλε στα μέγιστα αφού πείσμωσε και 4 λεπτά αργότερα έγραψε το 1-0 στέλνωντας την ομάδα του στον τελικό με την Βραζιλία και τον εαυτό τους στις κερκίδες. Η Γερμανία βρήκε τον Ronaldo σε μια χρονιά που δεν το έβαζε κάτω και έχασε στον τελικό με σκορ 2-0, ενώ πολλοί υποστηρίζουν πως αγωνιζόταν ο Ballack τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά!

Εσύ πιστεύεις θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending