fbpx

5 από τα πιο αναγνωρίσιμα αγάλματα ποδοσφαιριστών στον κόσμο!

Πολύ συχνά χαρακτηρίζουμε τους ποδοσφαιριστές σαν “θεούς”, “ήρωες” και ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους πάνω στον ενθουσιασμό του για ένα ίνδαλμα του.

Πολλές φορές βέβαια με τα κατορθώματα τους και τις επιδόσεις τους οι ποδοσφαιριστές “αναγκάζουν” τους ποδοσφαιρόφιλους να ασχοληθούν τόσο έντονα μαζί τους.

Κάποιοι άλλοι το πήραν και ένα βήμα παράκατω κάνοντας τους αγαπημένους τους ποδοσφαιρανθρώπους αθάνατους δημιουργώντας αγάλματα των ειδώλων τους.

Εμείς βρήκαμε 5 τέτοια αγάλματα που τα ξέρουν όλοι και σου τα παρουσιάζουμε.

Δες (και θυμήσου) τα πιο κάτω:

 

1
Η προτομή του Cristiano Ronaldo

Το πιο πρόσφατο από τα αγάλματα της λίστας και ίσως το πιο πολυσυζητημένο.

Ο δημιουργός του, Emanuel Santos, δέχθηκε κριτική για το γεγονός πως μάλλον με εξωγήινο μοιάζει αντί για τον Πορτογάλο σούπερσταρ απαντώντας πως όλα είναι θέμα γούστου.

Από το Μάρτη του 2017 βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Madeira, γενέτειρα του Cristiano Ronaldo.

2
Η χρυσή τριάδα της Manchester United

Ίσως το πιο αναγνωρίσιμο ποδοσφαιρικό άγαλμα είναι αυτό των Denis Law, Bobby Charlton και George Best έξω από το Old Trafford.

H “Αγία Τριάδα” της Manchester United με τον καθένα από αυτούς να έχει κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα ενώ ως τριπλέτα σκόραραν 665 τέρματα σε 1633 αγώνες.

Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος έγιναν το 2008 με τους 3 ποδοσφαιριστές να βρίσκονται μάλιστα απέναντι από το άγαλμα του θρυλικού Matt Busby.

3
Bill Shankly

Ο “θεός” των οπαδών της Liverpool, ο άνθρωπος που αγάπησε και αγαπήθηκε όσο ελάχιστοι στο Merseyside, ο προπονητής που θεμελίωσε τη Liverpool σαν ένα από τους μεγαλύτερους σύλλογους της Αγγλίας.

Τέτοια ήταν η αναμόρφωση που έφερε στους reds και τόση η αγάπη που του έχουν στο Merseyside που το 1997, 16 ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατο του έστησαν μπρούντζινο ομοίωμα του έξω από το Kop στο Anfield.

4
Η κουτουλιά του Zidane στον Materazzi

Συνήθως τα αγάλματα φέρνουν στο νου κάτι ηρωικό. Στην προκειμένη περίπτωση όμως το άγαλμα της κουτουλιάς του Zidane στον Materazzi στον τελικό του Μουντιάλ του 2006 μάλλον προσωπική ήττα του Ζιζού υμνεί.

Την πιο διάσημη κουτουλιά λοιπόν στο ποδόσφαιρο έκανε άγαλμα το 2012 ο Αλγερινός καλιτέχνης Adel Abdessemed. Το άγαλμα τοποθετήθηκε έξω από το Centre Pompidou στο Παρίσι.

Στις 4 Οκτωβρίου 2013 μεταφέρθηκε στην Doha του Qatar στα πλαίσια ενός προγράμματος τέχνης της κυβέρνησης της αραβικής χώρας.

Στις 30 Οκτωβρίου ωστόσο αφαιρέθηκε από το χώρο που ήταν αφού συντηρητικοί κύκλοι της χώρας θεωρούσαν ότι εξυμνούσε τη βία και ήταν κακό παράδειγμα για τα παιδιά. Πλέον είναι στο Αραβικό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης στη Doha.

5
Thierry Henry

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιρικά θρύλους, ο Thiery Henry τίμησε τη φανέλα της Arsenal οσο λίγοι για 8 χρόνια.

Ο καλύτερος παίκτης που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας τους, σύμφωνα με τους φίλους των “κανονιέρηδων”,  πέρασε για πάντα στην αθανασία τον Δεκέμβρη του 2011.

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 125 χρόνια ζωής του λονδρέζικου συλλόγου αποκαλύφθηκε μπρούντζινο άγαλμα του Γάλλου έξω από το Emirates με τον Henry να μην κρύβει πάντως τη συγκίνηση του και να ξεσπά σε κλάματα.

Γνώριζες την ύπαρξη αυτών των αγαλμάτων για σημαντικές ποδοσφαιρικές προσωπικότητες;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending