fbpx

3+1 λάθη στο μακιγιάζ που κάνουμε όλες οι γυναίκες!

Αφορμή γι’ αυτό το άρθρο, ήταν μια παλιά μου φωτογραφία, στην οποία θεωρώ ότι φαινόντουσαν περισσότερο τα ροδοκοκκινισμένα μάγουλά μου, παρά εγώ.

Κι αυτό, όχι επειδή είχα καεί από τον ήλιο, αλλά γιατί είχα δημιουργήσει ένα δεύτερο στρώμα επιδερμίδας, από το πολύ ρουζ. Μα καλά τι σκεφτόμουν;

Και κάπως έτσι έβαλα κάτω όλα εκείνα τα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ μας, χωρίς να το καταλάβουμε.

Δες τα παρακάτω:

1
Foundation

Η λάθος επιλογή στο χρώμα του foundation, έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται διχρωμίες στο πρόσωπο σου.

Δοκίμασε στο πιγούνι ή στον λαιμό το χρώμα του foundation και κοίταξε το σε φυσικό φως για να καταλάβεις αν είναι ίδιο με το χρώμα του δέρματός σου.

Επίσης, είναι σημαντικό να το απλώνεις καλά κι ομοιόμορφα και κυρίως μέχρι τον λαιμό, για να μην φαίνεται η αντίθεση μεταξύ της φυσικής σου απόχρωσης και του foundation, διαφορετικά είναι λες και φοράς προσωπείο!

2
Contouring

Είναι οι λεγόμενες «φωτοσκιάσεις» και σίγουρα τις εφαρμόζεις κι εσύ! Με τον σωστό όμως τρόπο; Το μυστικό είναι να προσπαθήσεις να σχηματίσεις τον αριθμό 3, με μια σκούρα απόχρωση make up.

Αρχίζεις από το πάνω μέρος του κούτελου, ακολουθείς το σχήμα του προσώπου σου, φτάνεις στο κόκκαλο που βρίσκεται στο ζυγωματικό σου, το τονίζεις και προχωράς στο κόκκαλο δίπλα από το πιγούνι.

Στο τέλος σβήσε την καφέ αυτή απόχρωση εκεί που ξεκινάει ο λαιμός. Εφάρμοσε το ίδιο και από την άλλη πλευρά του προσώπου σου.

3
Ρουζ

Το λάθος που σου έθιξα και στην αρχή του άρθρου, είναι τα έντονα κόκκινα μάγουλα που δεν φαίνονται φυσικά.

Θα επιμείνω στο ρουζ… είναι λάθος, αν η τοποθέτηση του γίνεται σαν να τραβάς μια κόκκινη γραμμή (όπως λέει και το τραγούδι).

Με λίγα λόγια, χρειάζεται λιγότερη ποσότητα ρουζ πάνω στο πινέλο και κυκλικές κινήσεις για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

4
Μάτια/Χείλη

Καταλαβαίνω ότι, για τις βραδινές σου εξόδους θέλεις ένα πιο έντονο μακιγιάζ, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Όχι έντονα μάτια ΚΑΙ χείλη! Ένα από τα δύο κάθε φορά.

Δεν σου λέω να μην βάψεις καθόλου τα μάτια, αν έχεις έντονα χείλη ή το αντίθετο, προσπάθησε μόνο οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσεις να είναι πιο γήινες και ήπιες.

Αλήθεια, εσύ ποιο λάθος έκανες έως τώρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending