fbpx

Τα “Golden Boys” του ποδοσφαίρου από το 2010 μέχρι σήμερα!

Καμιά φορά τα ατομικά βραβεία μπορεί να λένε και πολλά για ένα ποδοσφαιριστή, μπορεί και τίποτα. Εξάλλου, όσα βραβεία και αν πάρεις αν αυτά δεν συνοδεύονται και με μεγάλα τρόπαια με την ομάδα δεν έχουν αξία.

Το “Golden Boy” award όμως είναι διαφορετικό βραβείο. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα βραβείο στο οποίο δημοσιογράφοι από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ευρώπης βραβεύουν τον καλύτερο νεαρό κάτω των 20 ετών ανα ημερολογιακό έτος.

Ο θεσμός, που ισχύει από το 2003, ξεκίνησε από την ιταλική εφημερίδα Tuttosport και εμείς μαζέψαμε σε μια λίστα όλους τους νικητές από το 2010 και μετά.

Δες ποιοι είναι (και τι κάνουν τώρα):

 

1
2010 – Mario Balotelli

Αρχίσαμε να μαθαίνουμε τον Super Mario από το 2008 δειλά – δειλά. Το 2010, χρονιά κατά την οποία ήταν 20 χρονών, πέρασε το τελευταίο του εξάμηνο στην Inter πριν πάρει μεταγραφή στη Manchester City και κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοσιογράφων σαν ο καλύτερος νεαρός.

Σήμερα, αγωνίζεται στη γαλλική Nice, ομάδα στην οποία ανήκει από το 2016.

2
2011 – Mario Gotze

Μεγάλο μέρος στην εξαιρετική πορεία της Dortmund τη σεζόν 2010-11 είχε ο 19χρονος, τότε, Mario Gotze κερδίζοντας και το σχετικό βραβείο.

Αφού πήρε μεταγραφή για την Bayern, σκόραρε το νικητήριο τέρμα για τη Γερμανία στον τελικό του Μουντιάλ 2014, πέρασε ένα πρόβλημα υγείας που τον κράτησε μακριά από το ποδόσφαιρο για λίγο, επέστρεψε για τα καλά φέτος στην ενεργό δράση με την φανέλα των Βεστφαλών.

3
2012 – Isco

Απολαμβάνει ίσως τις καλύτερες μέρες της μέχρι στιγμής καριέρας του τελευταία ο Isco στην Real Madrid.

Συγκέντρωσε όμως τα φώτα της δημοσιότητας από το 2012, μόλις στα 20 του, όταν εντυπωσίασε με την φανέλα της Malaga κερδίζοντας τον τίτλο του Golden Boy της χρονιάς.

4
2013 – Paul Pogba

Το 2013 ήταν η χρονιά του Γάλλου μέσου που φορώντας τη φανέλα της Juventus έδειξε για τα καλά τι μπορεί να κάνει κερδίζοντας τον θαυμασμό όλης της Ευρώπης.

Στη “Μεγάλη Κυρία” του ιταλικού ποδοσφαίρου ο Pogba έμεινε μέχρι το 2016 όταν πήρε μεταγραφή στην Manchester United.

5
2014 – Raheem Sterling

O Άγγλος εξτρέμ άρχισε να γίνεται σιγά – σιγά γνωστός κυρίως στους φίλους της Liverpool από το 2012.

Το 2014 όμως, στα 20 του, ήταν πραγματικά εντυπωσιακός με την φανέλα των reds κερδίζοντας το βραβείο του Golden Boy. Από το 2015 συνεχίζει την καριέρα του στη Manchester City.

6
2015 – Anthony Martial

Όσοι ασχολούνται με το γαλλικό ποδόσφαιρο έμαθαν τον Martial από την παρουσία του στη Monaco. Όσοι δεν τον ήξεραν τον έμαθαν λίγο καλύτερα όταν μεταγράφηκε στην Manchester United το καλοκαίρι του 2015.

Όταν την ίδια χρονιά, στα 20 του, κέρδισε και το βραβείο Golden Boy πολλοί πείστηκαν και για την προοπτική του, προοπτική που ακόμα δεν ξεδίπλωσε όμως στο μέγιστο με την φανέλα των “κόκκινων διαβόλων”.

7
2016 – Renato Sanches

Ένας από τους πιο δυνατούς, αθλητικούς αλλά και τεχνικά άρτιους χαφ της γενιάς του είναι ο Πορτογάλος. Τον γνωρίσαμε στο Euro 2016 ενώ και με την φανέλα της Benfica εντυπωσίασε πολύ κόσμο με τα προσόντα του.

Το 2016 εκτός από το Euro και τη μεταγραφή του στην Bayern Munich κέρδισε και το βραβείο του καλύτερου νεαρού της Ευρώπης. Φέτος αγωνίζεται ως δανεικός στη Swansea.

8
2017 – Kylian Mbappe

Πιο πρόσφατος νικητής είναι ο εξαιρετικός Γάλλος επιθετικός που έκανε τον κόσμο να παραμιλά με τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Monaco.

Όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι της Ευρώπης ενδιαφέρθηκαν για αυτόν με τον Mbappe όμως να επιλέγει να πάει δανεικός στη Paris Saint Germain.

Οι εμφανίσεις του βέβαια ήταν ικανές εκτός από μεταγραφή να του χαρίσουν και το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή μπροστά από παίχτες όπως οι Dembele και Gabriel Jesus.

Εσύ ήξερες τι είναι το βραβείο “Golden Boy” και ποιοι το κέρδισαν;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending