fbpx

Αυτές είναι οι αλήθειες που δεν μας είπε κανείς για τις Disney ιστορίες!

Όλοι μας μεγαλώσαμε με της κλασικές ιστορίες της Disney. Έλα όμως που πίσω από αυτές, κρύβονται κάποιες παράξενες αλήθειες των αρχικών ιστοριών!

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που όλοι έχουμε δει στις ταινίες. Έτσι, ήρθε η ώρα να τις μάθουμε.

Οι ιστορίες της Disney δημιουργήθηκαν αρχικά με διαφορετική πλοκή και όχι τόσο “happy end”. Στην πορεία, μετατράπηκαν αναλόγως για να είναι κατάλληλες για παιδιά.

Δες τις πιο κάτω για να μάθεις τι κρύβεται πίσω από το “και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα”:

Μια φορά και ένα καιρό…

 

1
Ιστορία Σταχτοπούτας

  • Εκδοχή της  Disney: 

Η άτυχη ορφανή Σταχτοπούτα ζει για να κάνει τις αγγαρείες που της επιβάλει η κακιά μητριά με τις 2 ετεροθαλείς αδελφές της. Μια συνηθισμένη μέρα, έρχεται μια πρόσκληση για ένα χορό στο παλάτι, που ετοίμασε ο βασιλιάς για να βρει νύφη στο μονάκριβο γιο του (ήθελε να γίνει παππούς με το ζόρι)! Κάλεσε λοιπόν όλες τις κοπέλες του παλατιού…

Κλασικά δεν αφήνουν τη Σταχτοπούτα να πάει, την κλειδώνουν σε ένα δωμάτιο και τσουπ εμφανίζεται η νονά της (τίγκι ντιν μπλον) και την κάνει μια θεά μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα. Τη βλέπει ο πρίγκιπας και… κεραυνοβόλος έρωτας!

Φεύγει αυτή η ώρα 12 για να μη λυθούν τα μάγια, χάνει το γοβάκι της, τρελός ο πρίγκιπας από έρωτα ψάχνει να βρει την κοπέλα που της ανήκει το γοβάκι (και σε όλο το βασίλειο καμία δεν φορούσε 36 size). Θυμάσαι τι έγινε μετά. Τη βρίσκει και έζησαν καλά και εμείς καλύτερα…

  • Αρχική Ιστορία:

Στο παραμύθι  το  όποιο έγραψαν οι  αδελφοί Grimm,  οι δυο  “πανέξυπνες “ αδελφές  που (προφανώς δεν φορούσαν το ίδιο size με την Σταχτοπούτα), αποφασίζουν να κόψουν τα… δάχτυλα του ποδιού τους και τις φτέρνες τους (!) για να χωρέσουν στο γοβάκι (μεγαλοφυές)!

Και επειδή εκείνη δεν ήταν η τυχερή τους μέρα, τους επιτίθενται και κάποια κοράκια που τις αφήνουν τυφλές (δεν τους έφτανε που έχασαν τον πρίγκιπα)…

2
Ιστορία Χιονάτης

  • Εκδοχή της Disney:

Η πρώτη πριγκίπισσα που δημιούργησε η Disney, είναι μια όμορφη νεαρή πρίγκιπα που η μητριά της τη ζηλεύει (ήθελε να είναι πιο νέα και όμορφη από αυτή). Αυτή γλιτώνει από την πρώτη απόπειρα της να τη σκοτώσει και βρίσκει προσωρινό καταφύγιο στο δάσος, μαζί με τους 7 νάνους.

Η μητριά της, που παρεμπιπτόντως ήταν και μάγισσα, την ανακαλύπτει ξανά και με ένα δόλιο τρόπο (ένα δηλητηριασμένο κόκκινο μήλο) την εκδικείται. Η αφελής και απονήρευτη Χιονάτη το τρώει και πέφτει σε κώμα. Έρχεται όμως το σωτήριο φιλί του πρίγκιπα, ο οποίος μόλις τη βλέπει, την ερωτεύεται και τη φιλάει, καταλήγοντας σε ένα μεγαλοπρεπή γάμο.

  • Αρχική Ιστορία:

Στο παραμύθι των αδελφών Grimm, η Χιονάτη όντως παντρεύεται τον Πρίγκιπα, σε ένα μεγαλοπρεπή γάμο που κανένας δεν έλειπε.

Η Χιονάτη όμως αναγκάζεται να χορέψει φορώντας ένα ζευγάρι καυτά γοβάκια (άλλο και πάλι αυτό)  μέχρι που σωριάζεται νεκρή (για γάμο πήγανε και της βγήκε ξινός). Τελικά, η ιστορία της Χιονάτης δεν είχε το τέλος που όλοι φανταζόμασταν…

3
Ιστορία της Άριελ, της μικρής γοργόνας

  • Εκδοχή της  Disney:

Η Άριελ, μια γοργόνα απελευθερωμένη και επαναστάτρια, σώζει σε ένα ναυάγιο τον όμορφο πρίγκιπα. Απαρνιέται όλο της το σόι και ανταλλάσσει τη φωνή της για πόδια, στην Ούρσουλα (μια τρελή  μάγισσα οκταπόδι).

Πλέον με μορφή ανθρώπου, βγαίνει έξω στη ξηρά και διεκδικεί τον όμορφο πρίγκιπα (μουγκή αλλά τα καταφέρνει να τον τυλίξει). Και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία της Άριελ όμορφα και καλά.

  • Αρχική Ιστορία:

Ο Hans Christian Andersen,  δημιουργός  Ariel, έγραψε πως ανταλλάσει τη… γλώσσα της για πόδια, αλλά υπάρχει και κάτι άλλο: κάθε φορά που περπατά, θα νιώθει πως περπατά πάνω σε μαχαίρια… 

Ο Πρίγκιπας την παρατά για κάποια άλλη την οποία παντρεύεται. Η Άριελ από το μαράζι και τη στενοχώρια της, πεθαίνει από κατάθλιψη (αχ ρε πρίγκιπα, μας το μαράζωσες το κορίτσι μας και αυτή για χάρη σου άφησε ολόκληρη θάλασσα)!

4
Ιστορία της Παναγίας των Παρισίων

  • Εκδοχή της  Disney:

Ο Κουασιμόδος ζει για χρόνια στην εκκλησία παρέα με τα αγάλματα του. Κανένας δεν τον θέλει λόγω της ιδιαιτερότητας (ασχήμιας) του. Η Εσμεράλδα είναι μια πανέμορφη τσιγγάνα, που περπατά και κάνει πανικό με την ομορφιά της (σφάζονται παλικάρια για χάρη της).

Ο Φρόλλο ιερέας –και παράφορα ερωτευμένος με την Εσμεράλδαθέλει να τη σκοτώσει επειδή είναι τσιγγάνα (και για να μην την βλέπει και να παρασύρεται). Στο τέλος όμως, όπως θυμάσαι, όλα πάνε καλά.

  • Αρχική Ιστορία:

Στην ιστορία του Victor Hugo, ο Φρόλλο (ο ιερέας που λέγαμε), αφού τον απαρνιέται  η Εσμεράλδα, την απαγχονίζει.

Ο Κουασιμόδος τον κυνηγά και τον σκοτώνει. Αγκαλιασμένος με το άψυχο σώμα της, πεθαίνει από ασιτία. Στο τέλος τους έθαψαν μαζί.

Συμπέρασμα: Τελικά οι ιστορίες που είχαν happy end, ήταν αρκετά διαφορετικές από εκείνες που ξέραμε όταν ήμασταν παιδιά!

Ποια ιστορία άλλαξε εντελώς την εικόνα που είχες παλιά;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending