fbpx

Ρωτήσαμε 5 Κύπριους γιατί ΔΕΝ ανυπομονούν που έρχονται Χριστούγεννα!

Οι πειρασμοί αυτού του μήνα είναι πολλοί! Λίγο το ότι χειμωνιάζει και ο κόσμος μαζεύεται σπίτι με καλή παρέα και ζεστό καφέ… Αφού όλα τα άλλα μας τα έκλεισαν λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.

Λίγο το ότι είναι η καλύτερη περίοδος για αφιερώσεις μία ολόκληρη μέρα στον καναπέ, τυλιγμένος την κουβερτούλα σου και παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά/ταινία στο Netflix (σου έχουμε τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες μαζεμένες εδώ)…

Το γεγονός πως μπορείς να φας άφοβα όσο τραχανά της γιαγιάς σου θέλεις, αφού πλέον όλα κρύβονται κάτω από τα ζεστά χοντρά πουλόβερ

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως, είναι πως ακολουθεί ο μήνας των Χριστουγέννων!


Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων:

1) Οι ρομαντικές και γλυκές ψυχούλες που μετράνε αντίστροφα (παρέα με τις διαφημίσεις του Jumbo) μέχρι ωσότου να φτάσει η ημέρα των Χριστουγέννων.

2) Και φυσικά αυτοί που στο άκουσμα και μόνο τρέχουν να κρυφτούνε!

Στην προκειμένη περίπτωση το ερευνητικό μας πεδίο αφορούσε τη δεύτερη κατηγορία.


Δες τι συμβαίνει με 5 Κύπριους που ρωτήσαμε, που (ναι καλά διαβάζεις) ΔΕΝ αγαπούν τα Χριστούγεννα – κάποια λογική εξήγηση θα υπάρχει!

1
Πάμπος, 24 ετών

  • ”Χρόνο με το χρόνο η αξία των Χριστουγέννων αλλοιώνεται και αλλάζει. Όταν ήμασταν παιδιά, φάνταζαν πιο μαγικά και είχαν άλλη σημασία, κάτι που δεν συμβαίνει πλέον.
    Τα Χριστούγεννα έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητα και τις ευθύνες. Δεν περιμένουμε και ούτε χαρίζουμε πλέον δώρα, γιατί οι υποχρεώσεις και τα καθήκοντα είναι πολλά… Πού χρόνος για τέτοια πράγματα;’

2
Λεωνίδας, 25 ετών

  • ”Τα Χριστούγεννα δεν με ενθουσιάζουν πλέον τόσο πολύ γιατί είναι ένα έθιμο, το οποίο δημιουργήσαμε εμείς οι άνθρωποι και κάπου έχει χαθεί η αξία και η σημασία του. Ο περισσότερος κόσμος προσποιείται πως είναι καλός εκείνες τις μέρες, λες και φοράει μία μάσκα και κρύβει τον πραγματικό του εαυτό.
    Δεν αλλάζει κάτι στον κόσμο όταν έρχονται τα Χριστούγεννα. Τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη και αν μερικοί κάνουν πως δεν τα βλέπουν. Επίσης, αυτό που δεν μου αρέσει με αυτή τη γιορτή είναι η εμπορευματοποιημένη μορφή που έχει πάρει, δημιούργημα των διάφορων επιχειρήσεων για να βγάλουν περισσότερο κέρδος.”

3
Δώρα, 39 ετών

  • ”Χριστούγεννα για εμένα σημαίνουν οικογενειακές στιγμές και επιστροφή στο σπίτι. Αυτές οι μέρες για εμένα είναι δύσκολες εφόσον μου υπενθυμίζουν την απώλεια της μητέρας μου. Αν και έχουν περάσει χρόνια από τότε που την έχασα, αυτή η περίοδος μου δημιουργεί πολύ έντονα και ανάμεικτα συναισθήματα. Όταν στολίζω το σπίτι με τα παιδιά μου, όταν σηκώνω το μικρό μου αγοράκι να βάλει το αστέρι στη κορυφή, όταν ανάβουμε όλοι μαζί τα φωτάκια στο δέντρο…
    Όταν βιώνω όλα αυτά με τα παιδιά μου, νιώθω μεγάλη χαρά, την ίδια στιγμή όμως θυμάμαι τη δική μου μαμά και καταλαβαίνω πόσο μου λείπει ο δικός της ενθουσιασμός για αυτή τη μέρα. Αυτές τις μέρες μου λείπει ακόμη πιο πολύ, γιατί το παιδί μέσα μου χρειάζεται και αυτό τη δική του μαμά την ημέρα των Χριστουγέννων. Παρόλ’ αυτά, οφείλω στα παιδιά μου να κάνω όλες αυτές τις σκέψεις αθόρυβα και να κρύβω τη θλίψη μου.”

4
Πέτρος, 23 ετών

  • ”Τα Χριστούγεννα είναι μία περίοδος που κατακλύζει τους περισσότερους ανθρώπους με ευτυχία. Τα σχολεία κλείνουν και ο κόσμος που εργάζεται παίρνει άδεια από τις δουλειές του. Υπάρχει και μία μερίδα ανθρώπων που δεν τους κάνει καμία απολύτως διαφορά αν είναι γιορτές η όχι.
    Είναι αυτοί που δεν έχουν ούτε σπίτι, ούτε δουλειά για να πάρουν άδεια, ούτε δικούς τους ανθρώπους δίπλα τους. Δεν έχουν τίποτα απ’ όλα αυτά, ώστε να μπορέσουν να χαρούν τα Χριστούγεννα – είναι για αυτούς μερικές ακόμη βασανιστικές μέρες… Μέρες που βλέπουν τους υπόλοιπους να κάνουν πολλά περιττά έξοδα, ενώ οι ίδιοι τους δεν έχουν καν τα απαραίτητα για να επιβιώσουν. Εγώ λοιπόν, ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που τους προβληματίζουν όλα αυτά. Για αυτό το λόγο δεν με ενθουσιάζει ο ερχομός των Χριστουγέννων.”

5
Κυριακή, 20 ετών

  • ”Λοιπόν… νιώθω πολλά συγκινημένη (σε σημείο που θέλω να λουθώ τα κλάματα) που γεμώνουν ούλλοι το Facebook με τα δέντρα που εστολίσαν. Που όπου πάω θωρώ παντού στολίθκια, φωτούθκια, χιονάνθρωπους (ψεύτικους φυσικά, γιατί στην Κύπρο εν με το μαγιό που φκάλουμε τις γιορτές).
    Συν των άλλων ούλλων, γεμώνει τζιαι ο τόπος μωρά που σσιέρουνται που εν να τους φέρει δώρο ο Άγιος Βασίλης (ας τους πει κάποιος επιτέλους ότι εν υπάρχει να τελειώνουμε). Μέσα σε όλα αυτά εγώ είμαι κάπως… Kill me now.
Η αλήθεια είναι πως έχουν και αυτοί τα δίκια τους… και τους καταλαβαίνουμε απόλυτα!

Παρόλ’ αυτά τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ σημαντική γιορτή, ακόμη και για αυτούς που δεν ενθουσιάζονται και ιδιαίτερα με τον ερχομό τους.

Εσύ πώς νιώθεις που πλησιάζουν; Σε ποια από τις 2 κατηγορίες ανήκεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending