fbpx

Σπουδαία ανατροπή και πάει για τον τίτλο το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας!

Τα πάνω κάτω ήρθαν για ακόμη μια φορά φέτος στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα. Αυτή την φορά το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας κατάφερε να κερδίσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην έδρα του και να πάρει αυτό το προβάδισμα για τον τίτλο.

Οι καλαθοσφαιρίστριες του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας έχασαν στον πρώτο αγώνα στη δική τους έδρα, με διαφορά στο σκορ 16 πόντων. Στον δεύτερο αγώνα κατάφεραν να κερδίσουν με μεγαλύτερη διαφορά (20 πόντους) και έτσι πήραν αυτές το προβάδισμα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου να ελέγχει το παιχνίδι παίζοντας περισσότερο άμυνα παρά επίθεση. Το πρώτο σετ βρήκε τις δύο ομάδες στο 7 – 11 με τη διαφορά να είναι πολύ μικρή για να προκαλέσει ανησυχία. Στο 2ο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές και έφτασαν στο 17 – 23.

Η αρχή του 3ου δεκαλέπτου ίσως να έκρινε όλο το παιχνίδι. Η ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας μπήκε δυνατά στον αγώνα και άνοιξε την ψαλίδα του σκορ. Οι καλαθοσφαιρίστριες του Πανεπιστημίου Κύπρου αντέδρασαν αλλά οι χαμένες ευκαιρίες έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση. Το 3ο δεκάλεπτο τελείωσε με σκορ 27 – 46, βάζοντας έτσι σε θέση οδηγού τις φιλοξενούμενες.

Το 4ο δεκάλεπτο ήταν πλέον ρωσική ρουλέτα. Οι δύο ομάδες ανεβοκατέβαιναν στο παρκέ έχοντας αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Ο τίτλος κρινόταν στους πόντους και οι δύο ομάδες έχασαν αρκετούς. Σημειώνοντας 7 και 8 πόντους αντίστοιχα έφτασαν στο τελικό σκορ, 34 – 54.

Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αδάμου Κυριάκος): Σιαμμά Α, Θεοδοσίου Μ, Ιωάννου Λ, Τζιαμαλή Μ, Αθανασίου Ν, Σταύρου Ε, Μύθιλλου Ε, Νεοκλέους Α, Αναξαγόρου Α.

Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Ματσεντίδης Μιχάλης): Chelsea H, Ελευθεριάδου Σ, Βασιλάκη Μ, Καραγιάννη Ε, Κωνσταντίνου Ε, Ακανθιώτη Ι, Καλιάνου Χ, Παπάλλα Α, Καλιάνου Μ.

Φωτογραφικό υλικό στη σελίδα μας στο Facebook

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending