Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια που μπορείς να πας Erasmus!

Georgia Hadjifoti
Εκπαιδευτικός Δημοτικής Εκπαίδευσης
facultyclub.be/wikiwand.com

Το Erasmus είναι μια εμπειρία που αν δεν ζήσεις ως φοιτητής, μετανιώνεις ως απόφοιτος.  Ωστόσο, επειδή προϋποθέτει να βγεις εκτός της “ζώνης άνεσης” σου, πολλές φορές παραβλέπεις να ενημερωθείς για αυτό.

Έτσι, χωρίς να το καταλάβεις, στερείσαι τη δυνατότητα να αναπτύξεις και να δυναμώσεις την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σου.

Για να το σκεφτείς καλύτερα, σου προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα πανεπιστήμια για να ζήσεις την εμπειρία σου με το πρόγραμμα Erasmus.

Δες ποια είναι τα πανεπιστήμια αυτά:

1Academy of Fine Arts, Μόναχο – Γερμανία

study-in-bavaria.de

Το Academy of Fine Arts, ή Akademie der Bildenden Künste München, είναι μια από τις παλαιότερες και σημαντικότερες σχολές καλών τεχνών στη Γερμανία.

Η εξωτερική, όπως και εσωτερική του αρχιτεκτονική, είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

2Trinity College, University of Dublin, Δουβλίνο – Ιρλανδία

dublin.ie

To Trinity college, ή Coláiste na Tríonóide, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και ένα από τα παλαιότερα της δυτικής Ευρώπης.

Διαθέτει τμήματα τέχνης, ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών, μηχανολογίας, μαθηματικών και επιστήμης, αλλά και επιστημών υγείας.

3Western Brittany, Βρέστη – Γαλλία

commons.wikimedia.org

Το Western Brittany, ή Université de Bretagne Occidentale (UBO), είναι ένα πανεπιστήμιο με 20.000 φοιτητές περίπου και μια φανταστική αρχιτεκτονική.

Διαθέτει τμήματα ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, επιστήμης και τεχνολογίας, νομικής και οικονομικών, αθλητικών επιστημών, φαρμακευτικής και υγείας και οδοντιατρικής.

4University of Bologna, Μπολόνια – Ιταλία

worldstopmost.com

Το University of Bologna ή Università di Bologna (UNIBO) είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ιταλίας -και ίσως του κόσμου- και το 2ο μεγαλύτερο της χώρας.

Προσφέρει μαθήματα για 33 διαφορετικά τμήματα και διακρίθηκε για τη διδασκαλία του κανονικού και του αστικού δικαίου, ενώ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη.

5University of Groningen, Χρόνινγκεν – Ολλανδία

hse.ru

To University of Groningen, ή Rijksuniversiteit Groningen, είναι ένα από τα παλαιότερα της Ολλανδίας και ψηφίστηκε 3 συνεχόμενες φορές ως το καλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας.

Προσφέρει μαθήματα για 11 διαφορετικά τμήματα και μερικά από αυτά είναι: η νομική, η φιλοσοφία, η διοίκηση και οικονομικά, οι τέχνες και οι κοινωνικές επιστήμες.

6Catholic University of Leuven, Φλάνδρα – Βέλγιο

e-architect.co.uk

Το Catholic University of Leuven, ή Katholieke Universiteit Leuven (KU Leuven), είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο του Βελγίου.  Είναι ολλανδόφωνο, αλλά ιδιαίτερα τα προπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται και στα αγγλικά.

Προσφέρει μαθήματα σε τμήματα βιοϊατρικών επιστημών, ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών και τελικά σε τμήματα επιστημών, μηχανολογίας και τεχνολογίας.

7University of Barcelona, Βαρκελώνη – Ισπανία

za.pinterest.com

Το University of Barcelona ή Universitat de Barcelona θεωρείται το καλύτερο πανεπιστήμιο της Ισπανίας, σύμφωνα με τα  QS World University Rankings του 2018.

Το πανεπιστήμιο προσφέρει 75 προπτυχιακά προγράμματα και περιλαμβάνει 16 τμήματα σπουδών. Μερικά από αυτά είναι η βιολογία, η χημεία, τα μαθηματικά και επιστήμες ηλεκτρονικών υπολογιστών, φιλοσοφία και φιλολογία.

Εσύ σε ποιο πανεπιστήμιο θα ήθελες να πας Erasmus;