fbpx

5 πράγματα που έκανες (και εσύ) στην παιδική σου ηλικία!

Αν είσαι 16 χρονών και κάτω, τότε αυτό το άρθρο δεν είναι για ‘σένα. Απευθυνόμενη λοιπόν στους μεγαλύτερους της παρέας, θα θυμηθούμε μαζί τις αξέχαστες στιγμές που ζούσαμε στην παιδική μας ηλικία.

Χαζά, άσκοπα αλλά πολύτιμα πράγματα που θα μείνουν στις μνήμες μας για πολύ καιρό.

Ας θυμηθούμε εκείνα τα χρόνια:

1
Όλοι μαζί στη γειτονιά!

Μετά το σχολείο μαζευόμασταν όλη η παρέα της γειτονιάςχωρίς παπούτσια εννοείται– για να παίξουμε τα γνωστά παιχνίδια: χωστό, βουρημάτο, γάτα γατούλα και στύλλους.

Χωρίς την ανάγκη τηλεφώνων ή wi-fi για να περάσουμε καλά, μέναμε εκεί μέχρι να ανατείλει ο ήλιος και να μας φωνάξουν οι γονιοί μας για μπάνιο. Κάπως έτσι ήταν τα απογεύματα μας.

2
“Πάμε περίπτερο;”

Τότε τον καιρό των λιρών, πριν να γνωρίζουμε τι σημαίνει ευρώ, ερχόταν ο αγαπημένος μας θείος ή θεία και μας έδινε από μία λίρα για να πάμε στο περίπτερο.

Και τι δεν αγοράζαμε με μία λίρα… Γλειφιτζούρια, αφρόζες, πουράκια του spiderman, χάπια «αυτοκτονίας» (tic tac) και τυχερή σακούλα ήταν αυτά που μας έκαναν πραγματικά πλούσιους!

3
Οι ξένες σειρές που βλέπαμε όλοι

Ποιος δεν θυμάται τις αργεντίνικες και μεξικάνικες σειρές;! Ήταν ο καιρός που τα μεταγλωτισμένα ήταν πιο διάσημα και από την… Παπαρίζου!

Η αξέχαστη Floricienta, οι ατίθασοι Rebelde Way, ή αξιολύπητη «Ροζαλίντα», μας στιγμάτισαν και ακόμα μας στιγματίζουν (με την καλή έννοια)!

4
Ο φίλος μας ο walkman

Σου λέει κάτι το walkman ή mp3; Είναι αυτά που σε έκαναν να κολλήσεις με τα Ημισκούμπρια με τις Spice Girls και να γίνεις ίσως και emo για την Avril Lavigne.

Είμαι σίγουρη πως σου λείπει το Walkman σου που δεν το αποχωριζόσουν ούτε καν στην τουαλέτα!

5
“Θέλεις να μαλλώσουμε;”           

«Εν ο νους σου τζιαι μια λίρα»! Πόσες φορές το είπαμε στον κολλητό μας γιατί η Ανόρθωση ήταν καλύτερη από την Ομόνοιαq Τσακωνόμασταν λες και ήμασταν ο Αναστασιάδης με τον Ακιντζή.

Αυτό το «δεν θα σου ξαναμιλήσω ποτέ» έγινε το σλόγκαν μας. Αλλά στο επόμενο λεπτό τα ξαναβρήsκαμε λες και δεν τσακωθήκαμε ποτέ!

Μπορεί να περάσαν αρκετά χρόνια, αλλά πάντα θα τα θυμόμαστε σαν να ήταν χθες, και ως τις πιο ανέμελες μέρες της ζωής μας.

Μακάρι να μπορούσαμε να τις ξαναζήσουμε έστω και για ένα λεπτό και να ξαναγευτούμε τη χαρά της παιδικότητας!

Εσύ τι έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending