fbpx

Δες 5 ιδέες για να ετοιμάσεις γεύματα για το πανεπιστήμιο σε 5 λεπτά!

Βαρέθηκες να τρως συνέχεια από την καφετέρια του πανεπιστημίου σου; Μπήκες σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και θέλεις να προσέξεις και τη διατροφή σου;

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι να ξεκινήσεις από σήμερα να το κάνεις! Θα εξοικονόμησεις χρήματα για να τα εκμεταλλευτείς π.χ. για κανένα ταξιδάκι, θα μάθεις να μαγειρεύεις επιτέλους (έστω και κάποια εύκολα φαγητά) και θα προσέξεις την υγεία σου!

Πιο κάτω θα δεις 5 ιδέες για μικρά γεύματα -που όλοι μπορούμε να φτιάξουμε- και θα λατρέψεις… (Κατάλληλα για άπειρους μάγειρες)!

 

1
Pizza toast

Ίσως θα γίνει το αγαπημένο σου γεύμα γιατί (μεταξύ μας) σε ποιον δεν αρέσει η pizza; Και το καλύτερο: η pizza που θα φτιάξεις σε χρόνο ρεκόρ! Τα υλικά είναι της αρεσκείας σου, αφού αυτή η συνταγή θέλει μόνο φαντασία.

Αν θέλεις να το κάνεις με λίγες θερμίδες, σου έχω εναλλακτική λύση.  Τα υλικά σου μπορεί να περιλαμβάνουν αβοκάντο, αυγό ή/και συνδυασμό τους, τα  οποία είναι αρκετά χορταστικά και χαμηλά σε θερμίδες.

Extra tip: Μη βάλεις Ketchup, αλλά προτίμησε φρέσκια ντομάτα.

2
Handmade μπαρες δημητριακων με muesli

Το κίνητρο για να ξεκινήσεις αυτή την καταπληκτική συνταγή, εκτός του ότι περιέχει muesli που δεν είναι μόνο υγιεινό, αλλά σου δίνει και αρκετή ενέργεια, είναι πως οι έτοιμες μπάρες δημητριακών περιέχουν υψηλή ποσότητα ζάχαρης.

Τώρα που το έμαθες, το μόνο που χρειάζεται είναι να βάλεις σαν βασικό συστατικό το muesli και να πρόσθεσεις τα υλικά της αρεσκείας σου (π.χ. αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς). Για εμάς που λατρεύουμε τη σοκολάτα, μπορούμε να την προσθέσουμε σε μικρή ποσότητα!

3
Ριζογκοφρέτες

Αυτές οι γκοφρέτες είναι πολύ παρεξηγημένες, μιας και μπορείς να τις φτιάξεις με πολλούς συνδυασμούς,  για να μην τρως συνέχεια τα ίδια και τα ίδια.

Μερικές ιδέες είναι: ριζογκοφρέτα με μελί και μπανάνες, με φέτα και ντομάτα ή ακόμα (για έναν πιο γλυκό συνδυασμό) με τη λατρεμένη μας Nutella με φράουλες (ή όποιο φρούτο επιλέξεις).

Οι συνδυασμοί που σου προτείνω δεν είναι απόλυτοι και είναι πολύ εύκολο να κάνεις και εσύ τους δικούς σου αγαπημένους. Απλά “παίξε” με τις γεύσεις και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

4
Γιαούρτι για σνακ

Και όμως! Το γιαούρτι μπορείς να το βάλεις σαν βασικό υλικό και να προσθέσεις υλικά της αρέσκειας σου όπως:

  • μέλι
  • δημητριακά
  • μπανάνα
  • καρύδια
  • ό,τι άλλο έχεις στο σπίτι

5
Ξηροί καρποί για σνακ

Παρόλο το μικρό τους μέγεθος, μπορούν να σε ικανοποιήσουν και στην πείνα  με τα πλούσια και θρεπτικά συστατικά που έχουν.

Επίσης, δεν παίρνουν μεγάλο χώρο στην τσάντα μας, άρα μπορείς να τους κουβαλάς σε 1 μικρό σακουλάκι.

Συμπέρασμα: Τα πράγματα είναι απλά και τα υλικά λίγα, άρα το μόνο που χρειάζεται είναι φαντασία και δημιουργία από ‘σένα!

Ποια συνταγή θα προτιμήσεις από τις πιο πάνω;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending