fbpx

Έτσι θα καταλαβαίνεις κάθε φορά που κάποιος σου λέει ψέματα!

Πόσες και πόσες φορές είχες απέναντί σου έναν άνθρωπο να σου λέει κάτι σημαντικό και ήθελες απεγνωσμένα να ξέρεις αν αυτό που λέει είναι αλήθεια ή όχι;

Ως γνωστό, μόνο μια γλώσσα δεν μπορεί να πει ψέματα και αυτή είναι -φυσικά- η γλώσσα του σώματος, μιας και λειτουργεί ασυνείδητα.

Δώσε, λοιπόν, προσοχή, εξάσκησε τη μνήμη σου και την επόμενη φορά που θα επαναληφθεί το πιο πάνω σενάριο, εντόπισε ποια είναι τα σημάδια που θα προδώσουν αν ο άνθρωπος που έχεις απέναντι σου είναι τελικά ψεύτης!

Δες τα σημάδια που προδίδουν έναν ψεύτη:

1
Καλύπτει το στόμα 

Freepik.com

Το άτομο που λέει ψέματα έχει την τάση να πλησιάζει τα χέρια στο στόμα και να το καλύπτει, ή να αγγίζει απλώς την περιοχή.

Αυτό γίνεται ασυνείδητα, σαν να προσπαθεί να κρύψει τα ψέματα που βγαίνουν από το στόμα του.

2
The Eyes Chico… & επιθετικότητα

@elena_tsiakiri Ακολουθησε με για το Part2 !🔥 #fypシ #greece #psychology #communication ♬ Monkeys Spinning Monkeys – Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Μιας και τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, κάποιος που ψεύδεται μπορεί να τρίβει τα μάτια, ώστε να στρέψει την κατεύθυνσή τους αλλού. Είναι μια προσπάθεια του εγκεφάλου να σταματήσει την απάτη.

Επίσης, κάποιος που λέει ψέματα μπορεί είτε να αποφεύγει την οπτική επαφή, είτε ακόμα και να την επιδιώκει επίτηδες… αλλά με έντονο τρόπο! Τα άτομα που ψεύδονται μπορεί επίσης να γίνουν εχθρικοί, χωρίς κάποιο σοβαρό λόγο.

3
Αγγίζει τη μύτη 

Η σύνδεση του ψεύτη Πινόκιο με τη μύτη του, ίσως δεν ήταν και τόσο τυχαία τελικά, καθώς υπάρχει το σύνδρομο του Πινόκιο.

Όταν κάποιος λέει ψέματα, εκκρίνονται χημικές ουσίες στο αίμα, αυξάνοντας την πίεση του, διαστέλλεται το βλεννογόνο της μύτης και δημιουργείται φαγούρα.  Έτσι ο ψεύτης τρίβει τη μύτη του για να ανακουφιστεί. #oops

4
Έχει τάσεις φυγής

Τα άτομα που λένε ψέματα ψάχνουν έναν τρόπο διαφυγής. Έτσι, μπορεί να βλέπουν προς την πόρτα, να γέρνουν το σώμα τους προς αυτήν, ή αν είναι όρθιοι, να κινούνται προς αυτήν.

5
Επαναλαμβάνεται και δίνει πολλές πληροφορίες

Freepik.com

Ο ψεύτης τείνει να επαναλαμβάνει φράσεις και λόγια, ενώ δίνει πολλές πληροφορίες που δεν του ζητήθηκαν.

Προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του (και τους υπόλοιπους) για το ψέμα του, ενώ γεμίζει τα κενά με extra info. Επίσης, έτσι κερδίζει χρόνο για να κάνει το ψέμα του πιο αληθοφανές.

6
Νευρικότητα

Freepik.com

Οι ψεύτες αγχώνονται μήπως δεν γίνουν πιστευτοί και έτσι πολλές φορές διακατέχονται από νευρικότητα.

Έτσι, μπορεί να χτυπούν τα δάκτυλα ή τα πόδια τους, να παίζουν με τα μαλλιά τους, να αλλάζουν συνεχώς στάση του σώματος, να κάνουν απότομες κινήσεις και γενικότερα να υπάρχει μια ασυνήθιστη κινητικότητα.

Πλέον θα μπορείς να αναγνωρίσεις πιο εύκολα έναν ψεύτη! 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending