fbpx

10 Ελλαδίτες προπονητές που ήρθαν στην Κύπρο μετά το 2000!

Από τη γέννηση, ακόμα, αυτού που ονομάζουμε κυπριακό ποδόσφαιρο οι ομάδες μας πάντα εμπιστεύονταν προπονητές από την Ελλάδα.

Θέλεις η γλώσσα, η κουλτούρα, η ψυχοσύνθεση και τόσα άλλα στα οποία μοιάζουμε με τους Ελλαδίτες έκαναν τους παράγοντες να αφήνουν τις τύχες των ομάδων μας στα χέρια τους.

Βέβαια, στο πέρασμα των χρόνων η “εισαγωγή” Ελλαδιτών προπονητών κάθε άλλο παρά ξεθώριασε, με αποτέλεσμα στο φετινό πρωτάθλημα (με τα σημερινά δεδομένα) 3 ομάδες να έχουν στον πάγκο τους προπονητή εξ Ελλάδος.

Με αφορμή, λοιπόν, αυτούς τους 3 δημιουργήσαμε μια λίστα με 10 προπονητές από την Ελλάδα που προπόνησαν κυπριακές ομάδες από το 2000 και μετά.

Δες τους πιο κάτω:

 

1
Γιώργος Δώνης

Μετά το αποτυχημένο πέρασμα του Mario Been το περασμένο καλοκαίρι, ο ΑΠΟΕΛ εμπιστεύτηκε τον Γιώργο Δώνη. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού προπονεί τους γαλαζοκίτρινους.

Από τον Οκτώβρη του 2013 μέχρι τον Γεννάρη του 2015 ο Ελλαδίτης καθόταν στην άκρη του πάγκου της λευκωσιάτικης ομάδας, οδηγώντας την στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-14.

2
Γιάννης Χριστόπουλος

Ο 45χρονος Ελλαδίτης κάθε άλλο παρά άγνωστος ήταν στους ποδοσφαιρόφιλους της Κύπρου, αφού μετά την εξαιρετική του πορεία με τον ΠΑΣ Γιάννενα τη σεζόν 2012-13, το όνομα του ακουγόταν συχνά ότι ενδιαφέρει κυπριακές ομάδες.

Τελικά, ο Γιάννης Χριστόπουλος ήρθε στην Κύπρο τον περασμένο Οκτώβριο για τον Άρη, μετά την αποδέσμευση του Νικολά Μαρτίδη.

3
Σάββας Πουρσαϊτίδης

Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση αυτής της λίστας. Ήρθε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 στην Κύπρο, ως ποδοσφαιριστής, για τον Διγενή και από τότε ουσιαστικά δεν έφυγε ποτέ.

Αφού έπαιξε μπάλα στον Εθνικό, την Ανόρθωση και τον ΑΠΟΕΛ ανέλαβε πόστο σκάουτερ στους γαλαζοκίτρινους.

Το 2016 ήρθε και η πρώτη του δουλειά ως προπονητής στην Αναγέννηση Δερύνειας. Πέρσι υπήρξε προπονητής της Δόξας για ένα τετράμηνο, ενώ από τον Οκτώβριο φοράει τις φόρμες της Νέας Σαλαμίνας.

4
Γιάννης Μαντζουράκης

Ο “Μάντζο”, ένας από τους πλέον πολύπειρους τεχνικούς στην Ελλάδα, έχει πλούσια ιστορία και στην Κύπρο!

Η πρώτη επαφή του με το νησί μας ήταν το 1987 όταν ήρθε για τον ΑΠΟΠ. Πέρασε επίσης από τον Πεζοπορικό και τον ΑΠΟΕΛ πριν γυρίσει ξανά στην Ελλάδα το 1990.

Επέστρεψε όμως στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ το 1994, χωρίς όμως να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Το 2001 ανέλαβε για λίγες μόνο μέρες την Ανόρθωση πριν συνεχίσει στην ΑΕΛ. Η τελευταία ομάδα του 68χρονου σήμερα τεχνικού στο νησί μας ήταν η Ομόνοια το 2007.

5
Τάκης Λεμονής

Ο “Σερ Τάκης” των φίλων του Ολυμπιακού Πειραιώς ήρθε για πρώτη φορά στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ.

Ήταν η σεζόν 2002-03 όταν αντικατέστησε τον Ευγένιο Γκέραρντ παραμένοντας στον πάγκο των γαλαζοκιτρίνων μέχρι το τέλος της περιόδου.

Έμελλε να ξανάρθει όμως στην Κύπρο ο 57χρονος προπονητής αυτή τη φορά για την Ομόνοια.

Ήταν η σεζόν 2009-10 όταν ανέλαβε μετά την απόλυση του Νεντίμ Τούτιτς κατακτώντας το πρωτάθλημα. Απομακρύνθηκε από τον πάγκο των πρασίνων τον Οκτώβρη του 2010.

6
Μαρίνος Ουζουνίδης

Η τελευταία ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη σαν ποδοσφαιριστής ήταν ο ΑΠΟΕΛ τη διετία 2001-2003. Οι γαλαζοκίτρινοι θα ήταν και η δεύτερη του ομάδα ως προπονητής.

Από το καλοκαίρι του 2006 μέχρι τον Γεννάρη του 2008 ο νυν προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο τεχνικός ηγέτης του ΑΠΟΕΛ, κατακτώντας το πρωτάθλημα της περιόδου 2006-07.

7
Δημήτρης Καλαϊτζίδης

Ο 60χρονος Ελλαδίτης προπονητής ήταν ο 3ος προπονητής από την Ελλάδα στην ιστορία της Νέας Σαλαμίνας, μετά τον Γιώργο Κωστίκο (2007) και τον Απόστολο Χαραλαμπίδη (το καλοκαίρι του 2013).

Διαδέχθηκε τον τελευταίο τον Σεπτέμβρη του 2013 παραμένοντας στους Βαρωσιώτες μέχρι τον Γεννάρη του 2014.

8
Νίκος Κωστένογλου

Ο Νίκος Κωστένογλου έκανε σπουδαία καριέρα ως αμυντικός στην ΑΕΚ Αθηνών για σχεδόν μια δεκαετία.

Στην Κύπρο ήρθε τον Φλεβάρη του 2014 για να αναλάβει την Ανόρθωση. Παρέμεινε κάτοικος “Αντώνης Παπαδόπουλος” όμως για μερικούς μόνο μήνες, αφού τον Μάη αποτέλεσε παρελθόν.

9
Μάκης Χάβος

Το highlight της ποδοσφαιρικής καριέρας του Μάκη Χάβου ήταν η τετραετής (1992-96) παρουσία του στον ΠΑΟΚ.

Ως προπονητής έκανε πολύ καλή πορεία στο Europa League της περιόδου 2010-11 με τον ΠΑΟΚ, ενώ εντυπωσίασε στον πάγκο του Παναιτωλικού οδηγώντας την ομάδα του Αγρινίου στις καλύτερες πορείες της ιστορίας της.

Στην Κύπρο ήρθε τον Οκτώβρη του 2015 για την ΑΕΛ αποχωρώντας όμως τον Φλεβάρη του 2016.

10
Στάικος Βεργέτης

Την τριετία 2013-2016 όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για τον Αστέρα Τρίπολης. Προπονητής της αρκαδικής ομάδας ήταν ο Στάικος Βεργέτης.

Δεν ήταν, λοιπόν, άγνωστο όνομα στους Κύπριους ποδοσφαιρόφιλους ο 41χρονος προπονητής όταν αναλάμβανε τη Σαλαμίνα τον Σεπτέμβρη του 2016. Ο Ελλαδίτης τεχνικός παρέμεινε στους ερυθρόλευκους μέχρι τον Μάρτη του 2017.

Θυμάσαι αυτούς τους Ελλαδίτες προπονητές να κάθονται στους πάγκους κυπριακών ομάδων;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending