fbpx

Τα 5 χειρότερα ντεμπούτα ποδοσφαιριστών!

Καμιά φορά στη ζωή αλλιώς τα περιμένεις και αλλιώς έρχονται τα πράγματα. Για παράδειγμα, ένας ποδοσφαιριστής μεταγράφεται σε μια ομάδα, κάνει όνειρα για μια νέα αρχή, νέες εμπειρίες και ξαφνικά όλα ανατρέπονται από το πρώτο κιόλας παιχνίδι.

Αυτό θα μπορούσαν να σκέφτονται, λοιπόν, οι 5 ποδοσφαιριστές της λίστας πιο κάτω, αφού το πρώτο τους παιχνίδι σε ομάδες σε όλη την Ευρώπη ήταν αξέχαστο, αλλά για όλους τους λάθους λόγους.

Δες ποιοι είναι και τι έκαναν παρακάτω:

 

1
Marcos Antonio

Το 2012 ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, που πέρασε και από τον ΠΑΟΚ, μεταγράφηκε στη Νυρεμβέργη.

Στα 29 του και με πολλές εμπειρίες από Πορτογαλία, Γαλλία, Ελλάδα και Ρουμανία μεριά θεωρήθηκε σαν μια έμπειρη λύση για την άμυνα των Γερμανών.

Στο πρώτο του παιχνίδι όμως απέναντι στη Στουτγάρδη αποδείχθηκε μεταγραφική πατάτα! Στα πρώτα 16 λεπτά του παιχνιδιού έκανε 2 λάθη (το ένα μετατράπηκε σε τέρμα για τη Στουτγάρδη) και αντικαταστάθηκε άμεσα.

Με μόλις 2 συνολικά συμμετοχές δεν θα παραξενευτούμε αν δεν τον θυμάται κανένας στην πόλη του γερμανικού νότου.

2
Jonathan Woodgate

https://www.youtube.com/watch?v=sCj9BNkfdmY

Στο ξεκίνημα της καριέρας του ο Jonathan Woodgate θεωρήθηκε σαν ένα μεγάλο ταλέντο από τους Άγγλους.

Οι πολλοί τραυματισμοί που αντιμετώπισε ωστόσο δεν τον άφησαν να κάνει ποτέ την καριέρα που ονειρευόταν και ο ίδιος αλλά και οι συμπατριώτες του. Το highlight της καριέρας του έμελλε να ήταν η παρουσία του στη Real Madrid, αφού έμεινε κυριολεκτικά αξέχαστος!

Αποκτήθηκε το 2004 και ενώ ήταν τραυματίας. Στη Μαδρίτη όμως τον πίστευαν με αποτέλεσμα τον Σεπτέμβρη του 2005 να ντεμπουτάρει απέναντι στην Athletic Bilbao.

Μόνο που πήγαν όλα λάθος! Στο 24ο λεπτό του αγώνα σημείωσε αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε η Bilbao, ενώ στο 66′ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα!

Με τέτοιο ντεμπούτο και μόλις 9 συμμετοχές με την περίφημη άσπρη φανέλα δεν είναι τυχαίο που ψηφίστηκε ως η χειρότερη μεταγραφή στην ιστορία της Real Madrid!

3
Emmanuel Frimpong

Στα 25 του και με αρκετές εμπειρίες για την ηλικία του μόνο τυχαίο δεν λες τον Γκανέζο χαφ του Ερμή. Μόνο που στην Barnsley δεν μιλούν και με τα καλύτερα λόγια για τον Emmanuel Frimpong!

Ο Γκανέζος μεταγράφηκε στην ομάδα του Yorkshire την τελευταία μέρα του Γεννάρη του 2014. Με το “καλησπέρα” πήρε θέση βασικού στο ντέρμπι με την Sheffield Wednesday εκεί όπου αποβλήθηκε μετά από μόλις 31 λεπτά παιχνιδιού!

Στους “Tykes” έμεινε μέχρι τον Μάη της ίδια χρονιάς συμμετέχοντας σε άλλους 8 αγώνες.

4
Gervinho

Όταν το 2011, μόλις στα 24 του, ο Gervinho πήρε μεταγραφή στην Arsenal θεωρήθηκε πως έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, μετά από παρουσία 6 χρόνων σε Βέλγιο και Γαλλία.

Και μπορεί να έκατσε 2 χρόνια στους “κανονιέρηδες” αποτελώντας μια καλή επιθετική λύση, αλλά το ντεμπούτο του με τους Λονδρέζους δεν ήταν και το καλύτερο!

Στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής της σεζόν 2011-12 απέναντι στην Newcastle ξεκίνησε ως βασικός και είχε αρκετά καλή απόδοση, μέχρι το σημείο που αποφάσισε να τα βάλει με τον Joey Barton.

Αφού ο Ιβοριανός έπεσε στο έδαφος ζητώντας πέναλτι ακολούθησε καυγάς με τον 35χρονο, σήμερα, Barton με τον Ιβοριανό να αποβάλλεται και να τιμωρείται με αποκλεισμό 3 αγωνιστικών!

5
Henrik Larsson

Αν πεις σήμερα το όνομα “Henrik Larsson” σε ένα φίλο της Celtic το πιο πιθανό είναι να αρχίσει να σου λέει πόσο θαυμάζει τον Σουηδό που θεωρείται κάτι σαν Θεός στο “Celtic Park”.

Πολύ πριν γίνει θρύλος όμως για τους Κέλτες, ο Σουηδός έκανε ένα, το λιγότερο, απογοητευτικό ντεμπούτο το 1997. Σε ένα αγώνα με την Hibernian και με το σκορ στο 1-1 μπήκε ως αλλαγή στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Σε μια από τις πρώτες του επαφές με την μπάλα πάσαρε λανθασμένα στον Chic Charnley της ομάδας του Εδιμβούργου που έκανε το 2-1 για την Hibernian!

Ποιον άλλο ποδοσφαιριστή που έκανε απογοητευτικό ντεμπούτο θυμάσαι;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending