fbpx

Tι θα γινόταν αν ο Άγιος Βασίλης ήταν… Κυπραίος;

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου!

Μικροί  και  μεγάλοι περιμένουν με αγωνία την άφιξη του πολυαγαπημένου τους Άγιου Βασίλη (ή καλύτερα των χριστουγεννιάτικων δώρων)…

Τι θα γινόταν όμως αν ο Άγιος Βασίλης ήταν Κύπριος; Έκανες ποτέ αυτή τη σκέψη;

Δες παρακάτω 5 καταστάσεις που μάλλον θα συνέβαιναν…

1
Θα ξεχνούσε τα μισά δώρα

Ο Κυπραίος, ως γνωστόν, ξιάνει ή μάλλον αγνοεί κάποιες καταστάσεις. Έτσι και ο Άγιος Βασίλης αν ήταν Κυπραίος, θα άφηνε τα μισά μωρά παραπονεμένα, χωρίς δώρα (λογικά με την πιο άκυρη δικαιολογία).

Το πιο πιθανόν, θα έπαιρνε μόνο στα μωρά που θα ζητούσαν κάτι απλό για να μεν σκορσάρεται τζιαι πολλά τζιαι να φκει πιο εύκολα η δουλειά του.

2
Δεν θα τον εχωρούσε η καμινάδα

Σίουρα πράματα! Θα έτρωε σε κάθε σπίτι που θα επήαινε ούλλα τα γλυκά: μελομακάρονα, κουραμπιέδες και σοκολατάκια.

Θα βαρυστομάχιαζε και έτσι εν θα τον χωρούσε η καμινάδα κανενός σπιτιού για να μπει. Αποτέλεσμα; Θα έριχνε τα δώρα απλά μέσα στο τζάκι τζιαι θα έφευκε κύριος!

3
Εν θα υπήρχε καμία οργάνωση

Ο Κυπραίος δεν φημίζεται καθόλου για την οργάνωση του. Έτσι και ο Άγιος Βασίλης θα τα άφηνε ούλλα τελευταία στιγμή!

Θα έφτιαχνε περισσότερα απ’ ό,τι θα έπρεπε και φυσικά θα εξίανε να φτιάξει κάποια. Όσα θα επερισσεύκαν, θα τα εδιούσε σε γνωστούς τζιαι φίλους (να μεν παν τζιαι χαμένα)!

4
Δώσ’ του δουλειά στο εργαστήρι

Το εργαστήρι του θα ήταν στο Τρόοδος. Στη θέση των ξωτικών θα είχε άνεργους Κύπριους νέους και αντί ταράνδους, θα είχε αγρινά να τον μεταφέρουν.

Όλα θα κινούνταν σε πιο αργούς ρυθμούς, με τον Άγιο Βασίλη να νευριάζει. Φυσικά αντί Χριστούγεννα, θα εκαθυστερούσε λλίο η ετοιμασία δώρων… ώσπου να τα δώκει ούλλα όταν θα έρχονταν τα Φώτα.

5
Ποιότητα δώρων

Τα δώρα που θα έφτιαχνε εκείνος και οι βοηθοί τους θα εχαλoύσαν που την πρώτη βδομάδα γιατί ως γνωστόν στην Κύπρο, συνηθίζουμε να κάμνουμε μισές δουλειές.

Το κάθε δώρο δεν θα ετελειοποιείτουν ποττέ όταν θα το έφτιαχνε, έτσι θα έσπαζαν με το παραμικρό.

Τα μωρά εν θα εσταματούσαν να κλαίουν τζιαι να παραπονιούνται στους γονείς τους, που απλά θα τους εφανερώναν στο τέλος την αλήθκεια για τον Άγιο Βασίλη

Εσύ ποιο από τα πιο πάνω θεωρείς ότι θα συνέβαινε;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending