fbpx

Τα γήπεδα που αγωνίζονται οι ομάδες της Basket League!

Ακούς την μπάλα να χτυπά στο παρκέ. Βλέπεις τον παίχτη να σηκώνεται, να σουτάρει με τον ήχο από το διχτάκι να ηχεί σαν μελωδία στα αυτιά σου! Στιγμές που κάθε μπασκετόφιλος έζησε, στιγμές που σε κάνουν να αγαπάς το άθλημα και την μαγεία που σου προσφέρει.

Εικόνες σαν και την παραπάνω μπορείς να συναντήσεις κάθε μέρα στα κλειστά (και ανοιχτά) γήπεδα στην Κύπρο σε ένα άθλημα που σιγά – σιγά ξαναβρίσκει την αίγλη του. Έχοντας αυτά υπόψην πάμε να κάνουμε μια μικρή εκδρομή και να δούμε σε ποια γήπεδα παίζονται οι αγώνες της φετινής ΟΠΑΠ Basket League.

Δες τα παρακάτω:

 

1
ΑΕΚ – “Κίτιον”

Η μπασκετική ΑΕΚ δίνει από το 1998 τα παιχνίδια της στο κλειστό στάδιο “Κίτιον”. Πήρε το όνομα του από το ομώνυμο αρχαίο βασίλειο και έχει χωρητικότητα περίπου 3 χιλιάδων θέσεων.

2
ΑΠΟΕΛ – Λευκόθεο

Πρόκειται για το πιο παλιό κλειστό γήπεδο της Κύπρου αφού λειτούργησε το 1982. Tο χρησιμοποιεί σαν έδρα του ο ΑΠΟΕΛ με δυνατότητα να φιλοξενήσει περίπου 3 χιλιάδες οπαδούς.

3
Απόλλων – Apollon Arena

Το δικό τους, ιδιόκτητο γήπεδο διαθέτουν οι γαλάζιοι της Λεμεσού με τη χωρητικότητα του να αγγίζει τις 2,5 χιλιάδες θεατές, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του μπασκετικού Απόλλωνα.

4
ΑΠΟΠ – “Αφροδίτη”

Το κλειστό γήπεδο της επαρχίας Πάφου φιλοξενεί φέτος τον ΑΠΟΠ στην παρθενική του συμμετοχή στην Basket League.

Εγκαινιάστηκε το 1991 και πήρε το όνομα του από τη θεά Αφροδίτη που συνδέεται με την πόλη.

5
ΕΘΑ Έγκωμης – “Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία”

Λειτουργεί από το 1993 ως “Ελευθερία”, με το όνομα του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας να προστίθεται το 2012.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο του νησιού, αφού έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει μέχρι 6 χιλιάδες φίλους του αθλητισμού. Είναι η έδρα της ΕΘΑ Έγκωμης.

6
Ένωση Νέων Παραλιμνίου – Τεχνική Σχολή Αυγόρου

Η εκπρόσωπος της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου στο πρωτάθλημα είναι η μοναδική που αναγκάζεται να χρησιμοποιεί γήπεδο σχολείου για τα παιχνίδια της. Συγκεκριμένα, στεγάζεται στην Τεχνική Σχολή του Αυγόρου.

7
Κεραυνός – “Κώστας Παπαέλληνας Αρένα”

Ο πρωταθλητής Κεραυνός διαθέτει το δικό του, ιδιόκτητο πίσω από το οίκημα του στον Στρόβολο με χωρητικότητα περίπου 2 χιλιάδων θέσεων.

Ήξερες σε ποια γήπεδα αγωνίζονται οι ομάδες της Basket League 2017-18;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending