fbpx

Φτιάξε τέλειο scrub για να έχεις απαλά χέρια με μόνο 3 υλικά που έχεις σπίτι!

Και ποια δε θα ήθελε να έχει απαλά χέρια, χωρίς σκισίματα και κοκκινίλες που προκαλούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες; Πολλοί είναι αυτοί που ταλαιπωρούνται από αυτό το πρόβλημα ιδίως κατά τους χειμερινούς μήνες.

Λοιπόν δεν σου κρύβω πως κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα πριν μερικά χρόνια, μέχρι που η καλή μου μαμά – μου είπε το μυστικό της για απαλά και λεία χέρια! Σήμερα λοιπόν θα το μοιραστώ μαζί σου για να φτιάξεις και εσύ το αγαπημένο μου hand scrub με μόνο 3 υλικά, που όλοι έχουμε στο σπίτι μας.

Δες εδώ πώς να το φτιάξεις:

1
Λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

Το λάδι καρύδας, όπως και το ελαιόλαδο παρέχει τη σωστή και απαιτούμενη υγρασία που χρειάζονται τα χέρια μας λόγω του κρύου. Επίσης έχουν αντιβακτηριδιακές/αντι-μυκητιακές ιδιότητες και βοηθούν το δέρμα να μαλακώσει και να είναι έτοιμο για την απολέπιση που θα σου προσφέρει το scrub.

Για το scrub: Βάλε 2 κουταλιές της σούπας λάδι (1 από τα 2 της επιλογής σου) σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.

2
Μέλι

Το μέλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα υλικά ομορφιάς που μας προσφέρει απλόχερα η φύση! Εκτός του ότι θεραπεύει τα σκισίματα και γδαρσίματα, μαλακώνει και το δέρμα.

Για το scrub: Πρόσθεσε 4 κουταλιές της σούπας μέλι στο μπολ με το λάδι και χτύπα τα απαλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

3
Ζάχαρη

Είναι το υλικό που θα κάνει την σημαντικότερη «δουλειά» στο scrub μας, αφού κάνει εξαιρετική απολέπιση και μπορεί επίσης να θεραπεύει το δέρμα!

Για το scrub: Πρόσθεσε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά μισό ποτήρι κρυσταλλική ζάχαρη και ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

4
Το scrub σου είναι έτοιμο

Μπορείς να το αποθηκεύσεις σε ένα μικρό μπολ που σφραγίζει, εώς και για 1-2 μήνες (σε θερμοκρασία δωματίου). Κάνε απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια των χεριών και εσωτερικά και εξωτερικά, ακόμη και ανάμεσα στα δάκτυλα, για περίπου 1 λεπτό.

Έπειτα ξέπλυνε τα χέρια σου με καθαρό, ζεστό νερό και στέγνωσέ τα σκουπίζοντας απαλά και ταμποναριστά με μια καθαρή πετσέτα. Αναλόγως της ανάγκης του δέρματος των χεριών σου, μπορείς να επαναλάβεις το scrub σου μέχρι και 3 φορές την εβδομάδα!

Κάνε κι εσύ το homemade hand scrub
για να έχεις χέρια απαλά σαν βελούδο!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending