fbpx

Αυτοί είναι οι 5 χειμερινοί προορισμοί που ΠΡΕΠΕΙ να πας στην Κύπρο!

Είμαστε στην ομορφότερη περίοδο του χρόνου, τον χειμώνα! Σχεδιάζεις κι εσύ τι μπορείς να κάνεις το Σαββατοκύριακο (αφού δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές πλέον). Σκέφτεσαι πού να πας εκδρομή; Ή σκέφτεσαι: «πάλε δαμέ εν να μείνουμε;». Η απάντηση είναι ναι! Γιατί «σαν την Κύπρο εν έσσιει!».

Ανακάλυψε μερικά από τα πιο όμορφα χωριά μας και πες μας πού θα επιλέξεις να πας όταν θες να πας κάπου… για αλλαγή!

Δες τα όλα πιο κάτω:

1
Πρόδρομος

commons.wikimedia.org

Κάθε χρόνο περιμένουμε να έρθει ο χειμώνας να χιονίσει να κάνουμε χαρά με το χιόνι… Στον Πρόδρομο, όμως, δεν είναι ανάγκη να περιμένεις και να αναρωτιέσαι αν θα χιονίσει, αφού είναι -σχεδόν- σίγουρο πως το χωριό θα είναι «ντυμένο» στα λευκά!

Το όνομά του το οφείλει στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, την οποία πρέπει να δεις και πριν φύγεις μην ξεχάσεις να πάρεις και μερικά μήλα σε όλες τις μορφές και τα είδη (φρέσκα, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού κ.λπ.), αφού είναι το τοπικό φρούτο του χωριού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2026 αναμένεται να επαναλειτουργήσει το θρυλικό ξενοδοχείο Βερεγγάρια που σίγουρα θα βάλει το χωριό ξανά ψηλά στον τουριστικό χάρτη της Κύπρου.

2
Κυπερούντα

lemesosblog.com

Πόσες ήταν εκείνες οι φορές που έλεγες πως ψάχνεις έναν τόπο που να μπορείς να πας περίπατο και να βγάλεις φωτογραφίες και selfies;

Η Κυπερούντα, λοιπόν, είναι μια πολύ καλή επιλογή, αφού εκτός από τα 2 μονοπάτια που έχει, όπου μπορείς να θαυμάσεις τη φύση, έχει και 2 εκκλησίες ιστορικού αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος που σίγουρα θα σε καταπλήξουν!

Κυπριακά προϊόντα και τοπικό κρασί είναι σίγουρο πως θα βρεις πολύ καλά, αφού η Κυπερούντα (και όλα τα χωριά της Πιτσιλιάς) φημίζεται για τα αλλαντικά της και για το παγκοσμίως γνωστό οινοποιείο της!

3
Επισκοπή

Έβλεπες και εσύ σε φωτογραφίες post-cards ένα τεράστιο βράχο που στην κορυφή του έχει ένα μικρό εκκλησάκι; Σκεφτόσουν «Μα πού εν τούτο;»;

Μάθε, λοιπόν, πως είναι στην επαρχία Πάφου και πρόκειται για το χωριό Επισκοπή! Τα αξιοθέατα του χωριού θα σε μεταφέρουν σε μια άλλη, πολύ παλιά εποχή

Μέχρι εγκαταλειμμένα χωριά θα συναντήσεις γύρω-γύρω. Κι αν είσαι καλλιτεχνικό κι ανήσυχο πνεύμα, τότε είναι το κατάλληλο μέρος για έμπνευση και ησυχία.

4
Καλοπαναγιώτης

timeoutcyprus.com

Και μόνο από το όνομα, ξέρεις πως θα περάσεις πολύ καλά! Είναι μόλις 70 km μακριά από τη Λευκωσία και είναι ό,τι πρέπει για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Οι Ιαματικές πηγές, η ατελείωτη θέα σε όποιο σημείο κι αν σταθείς, η ξεχασμένη από το χρόνο ενετική γέφυρα, ο παλιός νερόμυλος, θα σε κάνουν να μην σταματάς την εξερεύνηση!

Το Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη του Λαμπαδιστή είναι μέσα στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco!

5
Λεύκαρα

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην άκουσες τη φράση: «η Μαρικκού που τα Λεύκαρα». Ίσως είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά μας, που χωρίζεται σε Άνω και Κάτω Λεύκαρα.

Όπου κι αν πας, θα βρεις τα περίφημα και ξακουστά σε όλο τον κόσμο λευκαρίτικα κεντήματα. Θα θυμηθείς και τη μαμά σου που σου είπε: «Φέρ’ μου και αλλό ‘ναν Λευκαρίτικο!», παρόλο που γέμισε όλα τα ερμάρια του σπιτιού…

Μην φύγεις από εκεί αν δεν δεις το Τοπικό Εθνολογικό Μουσείο Παραδοσιακής Κεντητικής Αργυροχοϊας και το Κέντρο Χειροτεχνίας Λευκάρων!


Όπου και αν διαλέξεις να πας, προτίμησε να αφήσεις κάπου το αυτοκίνητό σου, για να περπατήσεις μέσα στα χωριά και να τα ανακαλύψεις καλύτερα.

Εσύ πού θα προτιμούσες να πας; Ψήφισε και δες πόσοι συμφωνούν μαζί σου!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending