fbpx

Βερεγγάρια: Έτσι θα μοιάζει το «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο που θα αναγεννηθεί σύντομα! (video)

Το «Βερεγγάρια» αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και ιστορικά ξενοδοχεία της Κύπρου και βρίσκεται σε μια κορφή στο χωριό Πρόδρομος.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορες ιστορίες και μύθοι σχετικά με το -εδώ και χρόνια- ερειπωμένο και εγκαταλελειμμένο κτήριο και οι περισσότερες από αυτές, κάνουν λόγο για ένα «στοιχειωμένο» ξενοδοχείο!

Σύντομα θα πάψει να αποτελεί όλα τα παραπάνω, καθώς θα αναγεννηθεί και αναμένεται να επαναλειτουργήσει το 2026 (42 χρόνια μετά το κλείσιμό του), μέσα από μια επένδυση 35 εκατομμυρίων ευρώ.

Μάθε πιο κάτω όλες τις λεπτομέρειες & δες πώς θα μοιάζει το «Βερεγγάρια»:

1
Το «πράσινο φως» για την αναγέννηση του ιστορικού ξενοδοχείου

berengaria-anakainisi-βερεγγαρια-vereggaria-bereggaria-ksenodoxio-hotel-prodromos
offsite.com.cy/ant1live.com

Την Τρίτη, 12 Ιουλίου, η ιδιοκτήτρια εταιρεία bbf, παρουσίασε τους σχεδιασμούς της για το ξενοδοχείο που πλέον θα ονομάζεται “Βερεγγάρια Luxury Boutique Hotel” και στόχος είναι μέχρι το 2026 να γίνουν τα εγκαίνια!

Για την ιστορία το ξενοδοχείο ξεκίνησε να κτίζεται το 1927, αλλά λόγω διακοπής της προμήθειας σιδήρου το 1929 έγινε διακοπή των εργασιών. Το 1930 άρχισαν πάλι οι διαδικασίες κατασκευής, οι οποίες και ολοκληρώθηκαν το 1931. Το 1984 ο ΚΟΤ αναστέλλει την άδεια λειτουργίας του Βερεγγάρια και έκτοτε δεν λειτούργησε ξανά.

Κατά την παρουσίαση, λοιπόν, ο διευθυντής του έργου, Βάσος Κάουρος, αναφέρε ότι οι εργασίες αφορούν τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την αδειοδότηση του ξενοδοχείου και των υπόλοιπων οικιστικών μονάδων στον περιβάλλοντα χώρο, τις επείγουσες εργασίες για σταθεροποίηση του κτηρίου και την ανακαίνισή του.

alphanews.live

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι, στόχος του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι η συνολική επαναδιαμόρφωση του λόφου «Βερεγγάρια» και η δημιουργία ενός σημαντικού έργου, που θα αναγεννήσει την κοινότητα του Προδρόμου, κρατώντας τα ζωντανά τα ορεινά θέρετρα ολόχρονα.

Το κόστος της ανακαίνισης ανέρχεται στα 20 εκατομμύρια ευρώ για το ξενοδοχείο, ενώ τα διαμερίσματα και οι επαύλεις γύρω από αυτό θα στοιχήσουν 15 εκατομμύρια ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό κόστος στα 35 εκατομμύρια.

2
Η νέα όψη του «Βερεγγάρια»

βερεγγαρια-vereggaria-bereggaria-ksenodoxio-hotel-prodromos
allaboutlimassol.com

Όπως μπορείς να διακρίνεις στο πιο πάνω βίντεο το κτήριο θα ανακαινιστεί, όμως, θα κρατήσει την αρχική του μορφή, μιας και κατά την παλιότερη λειτουργία του αποτελούσε στολίδι και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί και ως το «ξενοδοχείο των βασιλιάδων»!

Ήταν ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία πολυτελείας στο νησί και πήρε το όνομά του από τη σύζυγο του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου, καθώς οι γάμοι τους τελέστηκαν στην Κύπρο. Το θρυλικό αυτό ξενοδοχείο όχι μόνο φιλοξένησε εξέχουσες προσωπικότητες, αλλά συνέχισε να γοητεύει ακόμα και ως «ερείπιο» τους δεκάδες επισκέπτες που ήθελαν να μάθουν την ιστορία του.

Μέσα από τις φωτογραφίες και videos που παρουσιάζουν τη νέα όψη του ξενοδοχείου, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι θα προσφέρει μια άνετη και ευχάριστη διαμονή στους επισκέπτες του, ενώ θα τους παρέχει και μοναδική θέα, αφού βρίσκεται σε υψόμετρο 1400 μέτρων.

ant1live.com
berengaria-anakainisi-βερεγγαρια-vereggaria-bereggaria-ksenodoxio-hotel-prodromos
ant1live.com
cyprus.wiz-guide.com

Πώς σου φαίνονται τα προσχέδια της ανακαίνισης του ξενοδοχείου «Βερεγγάρια»;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
15,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending