Προσπάθησες κι εσύ να “διασκεδάσεις” στη Λευκωσία; Τα βάσανα που ζούμε όλοι!

Marina Christofide
Φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Κύπρου
digitaltrends.com

Το να ζεις  στην πρωτεύουσα έχει πολλά θετικά. Το να βγαίνεις νύχτα στη Λευκωσία έχει και τα καλά του, έχει όμως και τα δράματα του!

Γράφω λοιπόν αυτό το άρθρο, για όλους εμάς τους Λευκωσιάτες που κάθε ΠΣΚ, αντιμετωπίζουμε τα ίδια βάσανα.

Ποια είναι λοιπόν τα 4 κυριότερα προβλήματα που ζει ένας συνηθισμένος Κυπραίος όταν θέλει να βγει π.χ. για ποτό στην αγαπημένη του Λευκωσία;

 

1Πρέπει να κάμεις κράτηση ένα μήνα πριν!

Είναι Πέμπτη, κυρίες και κύριοι, και την επόμενη μέρα (Παρασκευή) θέλεις να πάεις την νύχτα για ποτό με τους φίλους σου. Πιάννεις τζιαι εσύ τηλέφωνο στο μπαράκι που θέλεις να πάεις να κάμεις κράτηση..

 • Eεε συγγνώμη φίλε μου, είμαστε γεμάτοι..»
  Εντάξει λαλείς τζιαι ‘σύ να τους πεις για το Σάββατο…
 • «Ε φίλε μου για το Σάββατο εγεμώσαμεν που την Τρίτη!»
  Πιάννεις τηλέφωνα σε άλλους τόπους…
 • «Εεε sorry φίλε μου, αν ακυρώσει κανένας την κράτηση να σε πιάω πίσω..»
  “Ναι σιγά μεν ακυρώσει” λαλείς που μέσα σου…

Εσσιέξιξι δηλαδή ρε κουμπάρε” σκέφτεσαι… Απορείς πότε κάμουν οι άλλοι τις κρατήσεις τους τζιαι γεμμώνουν ούλλα!

Να είσαι προνοητικός εν να σου πουν, να κάμεις την κράτηση που την αρχή της εβδομάδας! Τζιαι πώς θα ξέρω εγώ ρε κουμπάρε πού εν να θέλω να πάω το Σάββατο;;;

Δαμέ εν ξέρω τι κλάτσες εν να φορήσω σήμερα, όι που εν να πάω μετά που 5 μέρες!

2Πόρτα-πόρτατζιες

Να το πω ξεκάθαρα: όποιοι αναλαμβάνουν το ρόλο του πόρτατζιη, δηλαδή του ατόμου που βάζει άτομα μέσα στο club/bar, νομίζουν ότι εν οι «Θεοί» της Κύπρου.

Είσαι άντρας 22 χρονών τζιαι το event  λαλεί εν πάνω των 23, «Ε φίλε μου συγγνώμη, εν μπαίνεις, είναι αυστηρά πάνω των 23!» Τζιαι έρκεται δίπλα σου η μιτσιά η ανιψιά σου που την περνάς τζιαι 5 χρόνια τζιαι βάλλει την μέσα, χωρίς να τη ρωτήσει το ο,τιδήποτε!

Επίσης να σημειώσουμε ότι ακόμα τζια κορούα να είσαι αν δεν του αρέσει η φάτσα σου, ή αν δεν έσσιεις τα “μέσα“, εν θα σε βάλει μέσα, που να φακκάς χαμέ!

Ε καλά ρε μάγκα μου, εν πλάσματα που βάλλεις μες στο club της Λευκωσίας, εν τζιαι μες το καζίνο του Λας Βέγκας! Ονόματα δεν λέμε.

Να συνοψίσουμε όμως την κατάσταση:

 • Στα 16, δεν σε εβάλλαν μέσα επειδή εν πάνω των 18,
 • Στα 18 εν σε εβάλλαν μέσα επειδή εν πάνω των 20,
 • Στα 22 εν σε βάλλουν μέσα επειδή εν πάνω των 23.
 • Που εν να γίνεις 30, εν θα σε βάλλουν μέσα εν να εν κάτω των 30!

3Πόσα θα πληρώσεις;!

gtavphoto.blog.jp

Για τούτο το σημείο, απορώ κάποιες φορές πόσα νομίζουν ότι κρατούμε. Πραγματικά δηλαδή, απορώ αν νομίζουν ότι ένας φοιτητής πληρώνεται τζιόλας που το Πανεπιστήμιο.

Eν εξηγείται αλλιώς το ότι για να μας κάμουν κράτηση σε πολλά clubs και χώρους διασκέδασης πρέπει να κάμουμε λοαρκασμό 100 ευρώ τζιαι πάνω, ακόμα τζι αν είμαστε 4 άτομα μόνο.

Ε sorry ρε παιδκιά, αν δεν πίνω, γιατί πρέπει να πληρώσω τόσα λεφτά, αφού ένα ποτήρι εν να πιω ούλλο τζι ούλλο;! Όι λαλούν σου, αν δεν πίνεις να κάτσεις σπίτι σου.

Aν ήμουν πότης φίλε μου, εν σπίτι μου που εν να εκάθουμουν, να έπινα όσον ήθελα με το 1/3 των λεφτών που ήταν να σου εδίουν!

4Δείξιμο και μόνο δείξιμο

Υποτίθεται, όλοι οι χώροι διασκέδασης, από τα χαλαρά μπαράκια  μέχρι  τα έξαλλα  clubs, προσφέρουν διασκέδαση. Ενόμιζα ότι διασκέδαση σημαίνει χορός, τραγούδι τζιαι γενικά να περνάς καλά.

Στη Λευκωσία, έμαθα ότι διασκέδαση σημαίνει να πηγαίνεις σε ένα χώρο φουλωμένο με άτομα, να μην κινείται κανένας, παρα μόνο όταν θα πάνε τουαλέτα ή απλά θα πάνε «γυρό», κανένας να μη χορεύει, όλοι να έχουν το ύφος του «ναι, κάποιος/α είμαι», κρατώντας ή όχι ένα τσιγάρο στο χέρι.

Πολλές φορές βέβαια, οι χώροι διασκεδασης στην Κύπρο θυμίζουν πασαρέλες και για τα 2 φύλα. Γενικά, η μόνη διασκέδαση που θωρείς είναι όταν βάλουν το αγαπημένο τραγούδι πολλών τζιαι, εντάξει, σταθερά πρέπει να φκάλεις story τζιαι να φωνάζεις σαν τον πελλό για να δείξεις ότι εν το τραούδι σου!

Εσένα εκνευρίζει σε κάτι άλλο όποτε φκαίνεις στη Λευκωσία;