fbpx

Ο Μιχάλης Λουκά μας εξηγεί γιατί αγαπά με πάθος το φούτσαλ!

Ο Μιχάλης Λουκά είναι 19 ετών και ασχολείται με το φούτσαλ. Είναι διεθνής με την εθνική μας ομάδα κάτω των 19 και βασικό μέλος της Ανόρθωσης κάτω των 19.

Παράλληλα, συμπεριλαμβάνεται κάθε εβδομάδα στην αποστολή της πρώτης ομάδας παίρνοντας λεπτά συμμετοχής.

Δες παρακάτω όλα όσα μας είπε:

 

Γεια σου Μιχάλη και ευχαριστούμε για τον χρόνο που μας διαθέτεις. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με το φούτσαλ και γιατί επέλεξες το άθλημα αυτό;

Γεια σας. Ασχολούμαι με το άθλημα αυτό εδώ και τέσσερα χρόνια. Αυτό που με έκανε να ασχοληθώ με το φούτσαλ είναι η τεχνική των ξένων ποδοσφαιριστών.

Όταν ήμουν πιο νεαρός αγωνιζόμουν στο ποδόσφαιρο 11×11 στις ακαδημίες της Ανόρθωσης, όμως σε ηλικία 14 χρονών αποφάσισα να κάνω αυτή την αλλαγή, καθώς το 5×5 είναι ένα άθλημα που με τραβάει περισσότερο. Αγωνίζομαι και πάλι στις ακαδημίες της Ανόρθωσης αλλά και στην πρώτη ομάδα.

Πώς νιώθεις σαν διεθνής, αφού γνωρίζουμε ότι είσαι μέλος της Εθνικής μας ομάδας κάτω των 19.

Σίγουρα για τον κάθε αθλητή του οποιουδήποτε αθλήματος είναι περηφάνεια να αντιπροσωπεύει την Εθνική μας, για αυτό το ίδιο νιώθω και εγώ.

Στην Εθνική ομάδα αγωνίζονται οι καλύτεροι παίχτες των ομάδων και αυτός είναι ο λόγος που ανεβαίνει το επίπεδο. Ελπίζουμε να διοργανωθούν και κάποια φιλικά με άλλες χώρες για να δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις της Εθνικής Κύπρου Κ-19.

Ποιοι είναι οι στόχοι σου σε προσωπικό επίπεδο;

Δεν έχω ξεκαθαρίσει ακόμη στο μυαλό μου τους προσωπικούς μου στόχους, αλλά μπορώ να σας πω με σιγουριά τους στόχους της ομάδας που αγωνίζομαι, της Ανόρθωσης, που δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση και των δυο τροπαίων τόσο στους άνδρες τόσο και στους νέους.

Η Ανόρθωση είναι ένας σύλλογος που αγωνίζεται πάντα για να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί όλους τους τίτλους. Έτσι και εμείς αυτό θα κάνουμε και θα δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό για το καλό της ομάδας.

Την περσινή σεζόν 2016-2017 πήρες το πρωτάθλημα με την ομάδα νέων της Ανόρθωσης και αναδείχθηκες καλύτερος νέος φουτσαλιστής της Κύπρου. Ποια είναι τα συναισθήματα σου;

Δεν θα σας κρύψω ότι ήταν ίσως η καλύτερη βραδιά της ζωής μου αυτή της βράβευσης. Συγκεκριμένα είδαμε το τρόπαιο στην ηλικία Κ-19 να περνάει στα χέρια μας και νιώσαμε δικαίωση, αλλά το συναίσθημα που ένιωσα όταν ο αρχηγός της ομάδας ανδρών, ο Φάνος Χαρή, σήκωσε το πρωτάθλημα στον ουρανό του “Ελευθερία” και είδαμε το όνειρό μας να πραγματοποιείται δεν περιγράφεται.

Μετά την κατάκτηση των δυο τροπαίων ήρθε επιστολή στα γραφεία της Ανόρθωσης ότι θα έπρεπε να παρευρεθώ στις βραβεύσεις της ΚΟΠ, γιατί μετά από ψηφοφορία των προπονητών αναδείχθηκα ως ο καλύτερος νέος για την σεζόν 2016-2017 σε όλη την Κύπρο.

Αυτή η χρονιά που πέρασε θα μου μείνει αξέχαστη καθώς η μια επιτυχία διαδεχόταν την άλλη, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το ποδόσφαιρο σάλας στην Κύπρο δεν έχει αρκετή προβολή. Σε πειράζει αυτό; Σε έχει κάνει να σκεφτείς ποτέ πως δεν αξίζει να σπαταλάς τόσες ώρες;

Δεν μπορώ να καταλάβω πραγματικά τον λόγο που αυτό το άθλημα στην Κύπρο δεν έχει τόση προβολή και ο κόσμος δεν ασχολείται τόσο πολύ με αυτό. Σίγουρα υπήρχαν παιχνίδια-ντέρμπι τα οποία μάζεψαν και κοντά στους χίλιους φιλάθλους, όμως κατά πλειοψηφία η προσέλευση στα γήπεδα είναι απογοητευτική σχετικά με άλλες χρονιές.

Εγώ προσωπικά δεν ένιωσα ποτέ ότι σπαταλάω τις ώρες μου, μιας και κάνω αυτό που μου αρέσει και με γεμίζει. Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα αυτό που νιώθω για το φούτσαλ.

Σκέφτεσαι να γίνεις επαγγελματίας φουτσαλιστής;

Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη ερώτηση η οποία με προβληματίζει εδώ και λίγο καιρό, μιας και πλησιάζουν οι σπουδές μου. Σαφέστατα όμως ότι κάνω θα προσπαθήσω να το συνδυάσω με τις σπουδές μου.

Είναι πολύ δύσκολο να το πάρει κάποιος επαγγελματικά σε τόσο νεαρή ηλικία και να πάρει το ρίσκο να μην σπουδάσει. Οπόταν εγώ θα ακολουθήσω 100% τις σπουδές μου και θα προσπαθήσω να το συνδυάσω με το άθλημα που τόσο αγαπώ και είναι τρόπος ζωής για εμένα.

Ευχαριστούμε τον Μιχάλη και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending