fbpx

10 makeup tips που θα ευκολύνουν τη ζωή κάθε γυναίκας!

Το makeup είναι ένα από τα βασικότερα parts στην καθημερινότητα μιας γυναίκας. Σε όλες μας αρέσει να περιποιόμαστε τον εαυτό μας και να γνωρίζουμε την τελευταία τάση στο χώρο του μακιγιάζ.

Αρκετές φορές όμως κάνουμε κάποια μικρά λάθη, που είτε δεν αναδεικνύουν τόσο την ομορφιά του προσώπου μας, είτε μας δυσκολεύουν κατά την διάρκεια του μαγικιάζ μας.

Γι’ αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε 10 μικρά κόλπα όσον αφορά το makeup, που θα σου διευκολύνουν σίγουρα τη ζωή σου.

Δες τα εδώ:

1
New foundation shades

Αν αποφάσισες να αγοράσεις καινούριο foundation και δεν ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για την επιδερμίδα σου, εμείς σου έχουμε την λύση για να πάρεις την σωστή απόφαση.

Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσεις τα χρώματα δεν είναι στο πρόσωπό σου όπως νομίζουμε οι περισσότερες γυναίκες. Το χρώμα του προσώπου μας δεν έχει το ίδιο χρώμα με το υπόλοιπο μας σώμα, οπότε αν δοκιμάσεις τα χρώματα στο πρόσωπο σου ή στο χέρι σου μάλλον θα κάνεις λάθος επιλόγη χρώματος.

Αντίθετα, δοκίμασε να εφαρμόσεις τα χρώματα στην επιδερμίδα του λαιμού. Άπλωσε τα χρώματα και τότε αυτό που θα εξαφανιστεί εντελώς είναι το κατάλληλο χρώμα για ‘σένα.

2
Πρώτα foundation μετά concealer

Αρκετές κοπέλες εφαρμόζουν πρώτα το concealer και μετά το foundation νομίζοντας ότι οι μαύροι κύκλοι με αυτό τον τρόπο θα εξαφανιστούν. Όμως αυτός ο τρόπος φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα αφού κάνει τα μάτια να φαίνονται πιο κουρασμένα.

Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, είναι να εφαρμόσεις το foundation σε όλη την επιδερμίδα του προσώπου σου και στην συνέχεια να βάλεις το σωστό χρώμα concealer κάτω από τα μάτια σου.

Extra tip: Μην απλώνεις το concealer σε σχήμα φεγγαριού, αλλά σε σχήμα τριγώνου, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό.

3
Μην καλύπτεις τα σπυράκια σου μόνο με concealer

Το concealer χρησιμοποιείται για να κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται πιο λαμπερή και φωτεινή. Γι’ αυτό αν θα χρησιμοποιήσεις concealer για να καλύψεις τα σπυράκια σου, τότε κάνε το με τον σωστό τρόπο!

Με ένα blender εφάρμοσε τοπικά με το blender σου ακόμα λίγο foundation στα σημεία που έχεις σημάδια ή σπυράκια.

Στη συνέχεια εφάρμοσε λίγο concealer στα σημεία που θέλεις να καλύψεις και με ένα φουντωτό brush με απαλές κινήσεις άπλωσε το concealer σου χωρίς να φύγεις το foundation από κάτω!

Άχρωμη πούδρα

Makeup For Life

Η πούδρα σε μορφή σκόνης και ιδιαίτερα αν έχει και χρώμα δεν είναι και η κατάλληλη επιλογή για τις κοπέλες που έχουν λιπαρή επιδερμίδα.

Αν είσαι μια απ’ αυτές τις κοπέλες, τότε καλύτερα επέλεξε μια άχρωμη πούδρα σε λίγο πιο στερεή μορφή έτσι ώστε να καλύψει την λιπαρότητα του δέρματος σου και να δώσει ένα matte αποτέλεσμα στο μαγικιάζ σου.

4
Bronzer για έντονες γωνιές

Το bronzer είναι ένα αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ γιατί σου δίνει χρώμα. Κάποιες γυναίκες αντί να χρησιμοποιούν contouring kit, βάζουν bronzer για να σχηματίζουν το πρόσωπό τους.

Ο σωστός τρόπος για να το εφαρμόσεις είναι να δημιουργήσεις το σχήμα 3 ίσια και ανάποδα. Έτσι θα τονίσεις και τις γωνίες στο μάγουλο σου, όπως επίσης και τις γωνιές στο μέτωπο και το πιγούνι σου.

Με αυτό τον τρόπο θα κάνεις το πρόσωπο σου να φαίνεται πιο μικρό, αλλά και το μακιγιάζ σου πιο ομοιόμορφο.

5
Natural eyebrows

Φέτος, σύμφωνα με τις τελευταιές τάσεις του μακιγιάζ, θα επικρατήσουν τα φυσικά φρύδια και όχι τα έντονα βαμμένα φρύδια.

Εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο ώστε να πετύχεις τα τέλεια φρύδια με 2 απλά βήματα. Πρώτα εφάρμοσε με ένα λεπτό πινελάκι καφέ σκιά, όχι ιδιαίτερα έντονη, ανάλογα με το χρώμα τον φρυδιών σου.

Δώσε το σωστό σχήμα στα φρύδια σου και μετά χτένισε τα φρύδια σου με ένα βουρτσάκι από την παλιά σου μάσκαρα, και είσαι έτοιμη.

6
Perfect eyeliner 

Όταν εφαρμόζεις το eyeliner μην τραβάς ποτέ την άκρη του ματιού σου νομίζοντας ότι θα πετύχεις μια πιο σωστή γραμμή. Όχι μόνο δεν πετυχαίνεις ίσια γραμμή, αλλά μπορεί να προκαλέσεις και ζημιά στην επιδερμίδα γύρω από το μάτι σου.

Αντιθέτως τράβηξε μια γραμμή με το χέρι σου και μετά διόρθωσε τις ατέλειες με μία βρεγμένη μπατονέτα.

7
Μπεζ μολύβι για μεγαλύτερα μάτια

Αν έχεις μικρά μάτια και θέλεις να πετύχεις ένα μακιγιάζ ώστε να μεγαλώσεις τα μάτια σου, τότε εμείς σου έχουμε την λύση.

Μαζί με το μαύρο eyeliner σου χρησιμοποιείσαι και μπεζ μολύβι στο εσωτερικό κάτω μέρος του ματιού σου. Επίσης μπορείς να εφαρμόσεις και καφέ eyeliner στο κάτω μέρος του ματιού για να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα.

8
Έντονα χείλη

Το πιο πάνω κόλπο είναι ένα από τα πιο εύκολα και πιο ωραία κόλπα που μπορείς να εφαρμόσεις στο μακιγιάζ σου, αφού κάνει τα χείλη σου να φαίνονται πιο έντονα.

Αφού εφαρμόσεις το lipstick σου, στην συνέχεια εφάρμοσε concealer γύρω από τα χείλη σου και άπλωσέ το. Αυτό θα κάνει τα χείλη σου να φαίνονται πιο έντονα και πιο ομοιόμορφα.

9
Μάσκαρα για τέλειο όγκο

Πολλές φορές ανοιγοκλείνουμε την μάσκαρα μας νομίζοντας πως με αυτό τον τρόπο θα καταφέρουμε να έχουμε τον επιθυμητό όγκο στις βλεφαρίδες μας.

Αλλά το μόνο που καταφέρνουμε είναι να χαλάμε την μάσκαρα μας, αφού αφήνουμε συνεχώς να περάσει αέρας μέσα και να στεγνώσει την μάσκαρά μας.

Ο μοναδικός τρόπος για να πετύχεις τον τέλειο όγκο είναι να ανοίξεις μια φορά την μάσκαρα σου και να σκουπίσεις την άκρη της έτσι ώστε όταν την εφαρμόσεις στις βλεφαρίδες σου να μην κολλάνε.

Εσύ ποια από τα πιο πάνω κόλπα θα εφαρμόσεις;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending