fbpx

5+1 ποδοσφαιριστές που ζουν στη σκιά των επιτυχημένων αδελφών τους!

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο που να μην κυνηγά την επιτυχία, ανάλογα βέβαια με το πώς την ορίζει ο καθένας. Στο ποδόσφαιρο θα μπορούσε να λεχθεί πως επιτυχία είναι μια καλή μεταγραφή, η συλλογή τίτλων, η αναγνώριση από τον κόσμο.

Τι γίνεται όμως όταν σε μια οικογένεια υπάρχουν 2 ή και περισσότεροι ποδοσφαιριστές; Προφανώς δύσκολα θα έχουν όλοι την ίδια αναγνώριση!

Σε αυτό το πλαίσιο “ξέθαψα” 5+1 ποδοσφαιριστές, που είναι αδέλφια πολύ γνωστών ονομάτων του αθλήματος, αλλά δεν απολαμβάνουν την ίδια διασημότητα μαζί τους.

Δες ποιοι είναι παρακάτω:

1
Paolo Suarez

Ο Paolo είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Luis Suarez της Barcelona. Ο Ουρουγουανός, σε αντίθεση με τον αδελφό του, πέρασε ολόκληρη την καριέρα του σε χώρες της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο Paolo, που όπως και ο Luis αγωνίζεται σαν σέντερ φορ, έπαιξε ποδόσφαιρο σε ομάδες της Ουρουγουάης, του El Salvador και της Guatemala. Από τον περασμένο Γεννάρη ανήκει στην Metapan του El Salvador.

2
Federico Higuain

Οαδελφός του Gonzalo Higuain αγωνίζεται στην Columbus Crew σαν δεκάρι (και δεύτερος στραϊκέρ) από το 2012.

Ο Federico ξεκίνησε την καριέρα του από την River Plate, όπως και ο Gonzalo, ενώ το 2007 μετακόμισε στην Ευρώπη και την τουρκική Besiktas, χωρίς όμως να “πιάσει”.

Αφού αγωνίστηκε ως δανεικός στην America του Μεξικού το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2007-08, επέστρεψε στην Αργεντινή για την Indepediente. Αγωνίστηκε επίσης στις Godoy Cruz και Colon, πριν μετακομίσει στην Αμερική.

3
Mathias Pogba

Ο 28χρονος Mathias είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του Paul Pogba  και δίδυμος αδελφός του Florentin Pogba της Genclerbirligi.

Βλέποντας κανείς το βιογραφικό του δεν αργεί να καταλάβει πως πρόκειται για παίχτη – γυρολόγο, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ αγωνίστηκε σε 6 διαφορετικές χώρες.

Ο Mathias, που αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Celta Vigo, πριν μετακομίσει στη Γαλλία και την ερασιτεχνική Quimper FC.

Ακολούθησαν οι αγγλικές Wrexham, Crewe Alexandra και Crawley Town, η ιταλική Pescara, η σκωτσέζικη Patrick Thistle και η ολλανδική Sparta Rotterdam. Από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος.

4
Willy Aubameyang

Ο κατά 3 χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του Pierre – Emerick Aubameyang , δοκίμασε, όπως και ο Pierre, να παίξει στη Milan, όπου δεν έκανε εντύπωση με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός σε άλλες ιταλικές ομάδες, αλλά και τη βελγική KAS Eupen.

Το 2011 ο κεντρικός αμυντικός (που μπορεί να παίξει και ως δεξιός μπακ, αλλά και σέντερ φορ!) πωλήθηκε στη Kilmarnock της Σκωτίας και από εκεί επέστρεψε στην πατρίδα του, την Gabon.

Το 2013 επέστρεψε στην Ευρώπη μετακομίζοντας στην Saint – Etienne B’, πριν πάει στη γερμανική Kray. Από τον Γεννάρη του 2016 παραμένει ελεύθερος.

5
Francois Kompany

Τον Vincent Kompany τον ξέρεις καλά και εσύ και εγώ και όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο Vincent όμως έχει και ένα αδελφό που επίσης παίζει ποδόσφαιρο, τον Francois.

Ο Francois, που αγωνίζεται σαν αριστερό full back, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στην πατρίδα του, το Βέλγιο. Ουσιαστικά, πέρα από ένα σύντομο πέρασμα στην αγλλική Macclesfield, o 28χρονος μπακ δεν βγήκε ποτέ από τη χώρα της σοκολάτας.

Τα τελευταία 3 χρόνια αγωνίζεται στη Roeselare, ομάδα που αντιμετώπισε ο Εθνικός Άχνας στα πλαίσια του κυπέλλου UEFA το 2006.

6
Felix Kroos

Την ώρα που ο Toni απολαμβάνει την παρουσία του στη Real Madrid, o κατά 2 χρόνια μικρότερος αδελφός του, Felix, αγωνίζεται στην Union Berlin, ομάδα της 2ης κατηγορίας της Γερμανίας.

Τα 2 αδέλφια ξεκίνησαν μαζί την καριέρα τους στη ομάδα της γεννέτειρας τους, Greifswalder SC Jugend και από εκεί στη Hansa Rostock. Μπορεί ο Toni να έφυγε για την Bayern, o 26χρονος Felix όμως έμεινε στη Hansa μέχρι το 2010.

Από εκεί ο κεντρικός χαφ μεταγράφηκε στη Werder Bremen πριν δοθεί στους Βερολινέζους, αρχικά ως δανεικός και επείτα ως ελεύθερος το 2016.

Ποιους άλλους διάσημους ποδοσφαιριστές ξέρεις που έχουν αδέλφια που παίζουν μπάλα και δεν είναι τόσο γνωστοί; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending