fbpx

10 νεαροί που ξεπετάχτηκαν φέτος στο κυπριακό πρωτάθλημα!

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με ένα αίνιγμα: Ποια είναι η μεγαλύτερη ελπίδα του κυπριακού ποδοσφαίρου που όμως παραμελείται στις πλείστες μεγάλες ομάδες του νησιού; Οι νεαροί Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι η απάντηση!

Όπως ανέφερα στον πρόλογο, μπορεί οι περισσότερες μεγάλες ομάδες, λόγω κυρίως της πίεσης του άμεσου αποτελέσματος, να μην χρησιμοποιούν αρκετούς νεαρούς, αλλά στις θεωρητικά πιο μικρές οι νεαροί έχουν έντονη παρουσία.

Μάζεψα πιο κάτω 10 βλαστάρια του κυπριακού ποδοσφαίρου που έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση φέτος (είναι πολύ περισσότεροι) και αναμένεται να μας απασχολήσουν στο μέλλον.

Δες ποιοι είναι (και σημείωσε με τη σειρά σου κι άλλους που δεν ανέφερα):

 

1
Χρίστος Γουίλερ – ΑΕΛ

Ένας από τους ποδοσφαιριστές που κέρδισαν τις εντυπώσεις στη φετινή ΑΕΛ είναι ο Χρίστος Γουίλερ.

Δεν είναι η πρώτη σεζόν του 20χρονου αριστερού μπακ στην Α’ Κατηγορία, αφού “έγραψε” λίγες συμμετοχές με τη φανέλα του Απόλλωνα το 2015 και με την Καρμιώτισσα πέρσι, αλλά είναι σίγουρα η πιο γεμάτη και ώριμη μέχρι στίγμης.

Σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από τον Λεμεσιανό μπακ.

2
Βασίλης Παπαφώτης – Δόξα

Για τον 22χρονο Ακακιώτη playmaker ακούμε εδώ και χρόνια πως πρόκειται για ένα μεγάλο ταλέντο.

Ο φετινός δανεισμός του από τον ΑΠΟΕΛ στη Δόξα ήταν και η ευκαιρία του να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής και ο Παπαφώτης κάθε άλλο παρά άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Μέχρι στιγμής δικαιώνει όλους όσους πιστεύουν σε αυτόν με μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.

3
Μιχάλης Χαραλάμπους – Εθνικός Άχνας

Στα 19 του ο Μιχάλης Χαραλάμπους έφυγε δανεικός από τον ΑΠΟΕΛ για τον Εθνικό Άχνας  προκειμένου, όπως και ο Παπαφώτης, να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια, κάτι που δεν θα γινόταν στους γαλαζοκίτρινους.

Ο νεαρός επιθετικός αγωνίστηκε σε 24 αγώνες των Αχνιωτών, με τους 15 από αυτούς να τον βρίσκουν στην αρχική εντεκάδα και σκόραρε 2 φορές. Το μέλλον του ανήκει, όπως ανήκει σε όλους σε αυτή τη λίστα, αρκεί να πάρει κι άλλες ευκαιρίες.

4
Γιώργος Παπαγεωργίου – Εθνικός Άχνας

Ο Γιώργος Παπαγεωργίου είναι ίσως το πρόσωπο του πρωταθλήματος. Ξεχώρισε από το ξεκίνημα του μαραθωνίου για τις ικανότητες του με αποτέλεσμα να μπει στο στόχαστρο αρκετών μεγάλων ομάδων.

Μόλις στα 20 του χρόνια αναμένεται ότι θα μας απασχολήσει πολύ στο μέλλον ο Ξυλοτυμπιώτης χαφ που ήταν ένας από τους ελάχιστους διασωθέντες του φετινού Εθνικού.

5
Αντρέας Ηλία – Εθνικός Άχνας

Ο Αντρέας είναι αδελφός του Μάριου Ηλία της ΑΕΛ (που επίσης πέρασε από τον Εθνικό). Στα 20 του συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας σκοράροντας 3 φορές απέναντι σε Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ.

Πρόκειται για ένα από τους παίχτες που “κέρδισε” ο Εθνικός φέτος και αν προσεχθεί μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο επιθετικό.

6
Αντρέας Καρώ – Νέα Σαλαμίνα

Τον 21χρονο αμυντικό επαναπάτρισε πέρσι ο Απόλλωνας, αφού αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Nottingham Forest. Στους γαλάζιους όμως δεν πήρε ευκαιρίες και έτσι δόθηκε φέτος δανεικός στη Νέα Σαλαμίνα.

Με τους Βαρωσιώτες ο Αντρέας Καρώ, κάνει φουλ σεζόν ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του. Δυνατό παιδί, πότε ως δεξί μπακ, πότε ως κεντρικός αμυντικός δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει βασικό στέλεχος της Εθνικής μας στο μέλλον.

7
Αντρέας Λεμέσιος – Νέα Σαλαμίνα

Ο 20χρονος χαφ είναι ένας από τους άτυχους της φετινής χρονιάς, μιας και πάνω που άρχισε να παίρνει ευκαιρίες από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο.

Πριν τον τραυματισμό του όμως, ο Αντρέας Λεμέσιος έδειξε δείγματα του ταλέντου του συγκεντρώνοντας κολακευτικά σχόλια από τους φίλους της Νέας Σαλαμίνας που επενδύουν πολλά πάνω του.

8
Κωνσταντίνος Σεργίου – Νέα Σαλαμίνα

Χωρίς να έχει κλείσει καλά – καλά τα 18 του χρόνια, ο Κωνσταντίνος Σεργίου έχει καταφέρει ήδη να κάνει τους φίλους της Σαλαμίνας να πιστεύουν πως βρήκαν ένα 2ο Κούσουλο.

Ο νεαρός αμυντικός μετρά μέχρι στιγμής 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μας πραγματοποιώντας μερικές πολύ καλές εμφανίσεις συγκεντρώνοντας αρκετά βλέμματα πάνω του.

Με δεδομένο πάντως πως οι Βαρωσιώτες είναι ομάδα που στηρίζεται παραδοσιακά σε δικά της παιδιά σίγουρα ο Κωνσταντίνος θα μας απασχολήσει και στο μέλλον.

9
Κωνσταντίνος Σωτηρίου – Ολυμπιακός

Ο αδέλφος του Πιέρου Σωτηρίου δείχνει με τη φετινή του παρουσία πως στην οικογένεια υπάρχει αξιόλογο ποδοσφαιρικό γονίδιο.

Στα 21 του ο Κωνσταντίνος κάνει μια γεμάτη χρονιά (27 συμμετοχές μέχρι στιγμής) σκοράροντας παράλληλα 2 φορές, δείχνοντας πως παρά το γεγονός πως αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός μπορεί να βοηθήσει και επιθετικά.

Οι μεγάλες ομάδες φαίνεται να τον έβαλαν ήδη στο στόχαστρο, ενώ ακούστηκε και για ενδιαφέρον του Ερμή να τον αποκτήσει. Δεδομένα, αν συνεχίσει έτσι, θα ακούσουμε ξανά γι’ αυτόν.

10
Μάριος Πεχλιβάνης – Ολυμπιακός

Στον Ολυμπιακό των πολλών Κυπρίων ξεχωρίζει ανάμεσα σε άλλους και ο Μάριος Πεχλιβάνης.

Ο 22χρονος εξτρέμ που ξεκίνησε την καριέρα του από τον Τακτακαλά, με 29 συμμετοχές μέχρι στιγμής είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες στην προσπάθεια των μαυροπρασίνων για παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

Η ηλικία του πάντως σε συνδυασμό με μερικές πολύ καλές εμφανίσεις του δίνουν το δικαίωμα να εξελιχθεί σε μια πολύτιμη μονάδα για το κυπριακό ποδόσφαιρο του μέλλοντος.

Ποιοι άλλοι νεαροί Κύπριοι σου έκαναν εσένα εντύπωση φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending