fbpx

Η Μαριάννα Τσακκιστού μας εξηγεί γιατί είναι διαφορετικό να ασχολείσαι με το τένις!

Αν χρειαζόταν να βάλεις ένα επίθετο δίπλα από το τένις αυτό θα ήταν “απαιτητικό”. Μπορεί σαν άθλημα να προσφέρει συγκινήσεις που δεν μπορεί να δώσει κάποιο άλλο σπορ, αλλά χρειάζονται τεράστια σωματικά και ψυχολογικά αποθέματα για να ασχοληθείς μαζί του, αφού ένας αγώνας καταπονεί τόσο το σώμα όσο και το μυαλό του παίχτη.

Τέτοια αποθέματα φαίνεται να διαθέτει η Μαριάννα Τσακκιστού! Γνωρίσαμε την Μαριάννα στα court του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού και με χαρά μας παραχώρησε μια συνέντευξη σχετικά με το τένις και την πορεία της στο άθλημα.

Δες όλα όσα μας είπε παρακάτω:

 

Μαριάννα, γεια σου. Αρχικά, πες μας λίγα λόγια για ‘σένα.

Είμαι η Μαριάννα Τσακκιστού και είμαι 21 χρονών. Έχω τελειώσει στο University of Leeds στην Αγγλία BSc Sport and Exercise Sciences και τώρα φοιτώ στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου κάνω το μεταπτυχιακό μου στον ίδιο τομέα.

Είμαι μέλος της ομάδας τένις του πανεπιστημίου μου και επίσης ασχολούμαι και με το beach tennis. Παράλληλα, κάποιες ώρες την εβδομάδα εργάζομαι ως fitness coach στο Famagusta tennis club στη Λεμεσό.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το τένις;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τένις όταν ήμουν 8 χρονών. Η ενασχόληση με το τένις είναι παράδοση στην οικογένεια μου, αφού η γιαγιά μου και ακολούθως ο πατέρας μου ασχολούνταν επίσης με αυτό.

Από μικρή, η τηλεόραση στο σπίτι έδειχνε συνέχεια τένις και πάντα μου κινούσε το ενδιαφέρον να το παρακολουθώ.

Έτσι, και με την παρότρυνση φυσικά της οικογένειας μου, αποφάσισα να ξεκινήσω και εγώ μερικά μαθήματα τα οποία στη συνέχεια έγιναν πιο εντατικά, αφού κατάλαβα πως το τένις είναι κάτι που αγαπώ.

StudentLife.com.cy/Vassos Kyriacou
Τι κάνει το τένις διαφορετικό από άλλα αθλήματα; Γιατί το ξεχώρισες και ασχολείσαι μαζί του;

Το τένις είναι ένα πολύ ξεχωριστό άθλημα για πολλούς λόγους! Είναι ένα παιχνίδι “μυαλού” και στρατηγικής, που απαιτεί μεγάλη αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία και συνδυάζει τεχνική, δύναμη, φυσική κατάσταση και ψυχολογία.

Είναι ξεχωριστό, επίσης, αφού δεν έχει “ρολόι” και μπορούν να ανατραπούν τα πάντα σε έναν αγώνα, φτάνει να έχει κανείς τη ψυχική δύναμη και αντοχή να το παλέψει μέχρι τέλους!

Οι λόγοι που το ξεχώρισα εγώ είναι το γεγονός ότι οι ανατροπές χαρακτηρίζουν αυτό το άθλημα και το γεγονός ότι έχεις εσύ ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της απόφασης κάθε ρίσκου που παίρνεις κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, αλλά και των συνεπειών αυτού του ρίσκου.

Ακόμη, θεωρώ πως το γεγονός ότι είναι ένα ατομικό άθλημα και χρειάζεται πολλή πειθαρχία δυναμώνει πολύ το χαρακτήρα και ωριμάζει το άτομο.

StudentLife.com.cy/Vassos Kyriacou
To τένις δεν έχει την προβολή που ίσως θα έπρεπε στην Κύπρο. Ποιος νομίζεις πως είναι ο λόγος;

Το τένις είναι ένα άθλημα που έχει αναδείξει ένα μεγάλο Κύπριο αθλητή, τον Μάρκο Παγδατή, ο οποίος είχε φτάσει μέχρι και το νούμερο 8 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η αλήθεια είναι ότι με τον Μάρκο Παγδατή, το άθλημα έγινε πιο γνωστό στην Κύπρο και η προβολή αυξήθηκε, αφού στην τηλεόραση έδειχναν μερικά παιχνίδια του Παγδατή τα οποία πολύς κόσμος παρακολουθούσε και οι ακαδημίες τένις άρχισαν να γεμίζουν παιδιά όλο και περισσότερο.

Παρ’ όλα αυτά η προβολή αυτή δεν είχε την ανάλογη συνέχεια τα επόμενα χρόνια και ο λόγος πιστεύω πως είναι ότι το άθλημα δεν έχει την ίδια εμπορικότητα που ίσως να έχουν κάποια άλλα αθλήματα και κυρίως το ποδόσφαιρο που σχεδόν μονοπωλεί στην κυπριακή τηλεόραση και γενικά στα media.

Ποιος είναι ο στόχος σου σαν Μαριάννα όσον αφορά το τένις;

Μέχρι τα 18 μου χρόνια έκανα πρωταθλητισμό στο τένις σε παγκύπριο όμως επίπεδο, αφού πάντα προτεραιότητα μου ήταν τα μαθήματα.

Έκανα εντατικές προπονήσεις με στόχο τις πρώτες θέσεις στα παγκύπρια πρωταθλήματα. Στα 18 μου όμως έφυγα στο εξωτερικό για σπουδές κι έτσι σταμάτησα τον πρωταθλητισμό και από τότε μέχρι και σήμερα στόχος μου είναι κυρίως να μην σταματήσω ποτέ να παίζω για μένα και να το απολαμβάνω.

Επίσης, πλέον έχω ως στόχο να βοηθήσω και άλλα άτομα να ακολουθήσουν τα όνειρά τους όσον αφορά το άθλημα μέσα από την εργασία μου.

facebook.com/marianna.tsakkistou
Υπάρχει κάποιος τενίστας / τενίστρια που τον βλέπεις ως πρότυπο;

Θαυμάζω πολύ τον Roger Federer, αφού είναι ένας αθλητής που στα 37 του χρόνια είναι ακόμη σταθερά στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης και θεωρώ πως τηρεί όλες τις προδιαγραφές ενός πρωταθλητή.

Τέλος, μια συμβουλή που θα έδινες σε κάποιον/α που θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα;

Αυτό που θα συμβούλευα κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το άθλημα είναι να έχει ως προτεραιότητα του να απολαμβάνει στο μέγιστο αυτό που κάνει – την κάθε θυσία, την κάθε προπόνηση, τον κάθε αγώνα!

Ευχαριστούμε την Μαριάννα και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending