fbpx

Νίκησε και πάει τελικό το Frederick!

Άλλο ένα παιχνίδι θρίλερ έλαβε μέρος στο κλειστό γήπεδο του Πανεπιστημίου Κύπρου, όπου το Frederick University κέρδισε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και πήρε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό κόντρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο να μπαίνει μπροστά στο σκορ λίγα λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Το Frederick University ανέβασε στροφές για να μην μείνει πίσω από την αρχή και όχι μόνο μείωσε το 18 – 11 αλλά το μετάτρεψε σε 18 – 19. Η ανατροπή και ο ρυθμός του παιχνιδιού έδειξε πως όποια από τις δύο ομάδες καθησυχαζόταν έστω για 1 λεπτό θα έμενε πίσω.

Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το 2ο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να επικεντρώνονται τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η σωστή αμυντική λειτουργία έφερε ένα φτωχό δεύτερο δεκάλεπτο, το οποίο βρήκε κερδισμένους του καλαθοσφαιριστές του Ευρωπαϊκού που πήραν κεφάλι με σκορ 31 – 30.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πολύ διαφορετικό από το δεύτερο αφού και οι δύο ομάδες μπήκαν μέσα για φουλ επίθεση. Σημειώνοντας 20 πόντους το Ευρωπαϊκό και 19 το Frederick οι δύο ομάδες έφτασαν στο 51 – 49 και πλέον έμπαιναν στο τελευταίο δεκάλεπτο που ήταν ρώσικη ρουλέττα.

Οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο με το πανεπιστήμιο Frederick να είναι πιο εύστοχο και πιο αποτελεσματικό από τους αντιπάλους του. Οι αντεπιθέσεις και οι χαμένοι πόντοι ήταν το κύριο θέμα τους 4ου δεκαλέπτου και με το Πανεπιστήμιο Frederick να σκοράρει 23 πόντους έναντι 16 του Ευρωπαϊκού και πήρε τη νίκη με σκορ 67 – 72.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Rajic G): Καρκαλάτος Δ, Ματακίδης Κ, Καραγιάννης Δ, Μπουρίκας Ι, Σολωμού Σ, Σπυλιακόπουλος Δ, Τσετής Α, Τσάκωνας Ν.

Frederick University (Γιώργος Γεωργίου): Μπατσιανάς Ν, Ξεκαπάκης Γ, Παπάς Γ, Αθανασίου Α, Τσιγκάκος Ν, Φραγκέσκου Γ, Ζαρνάβαλος Δ, Γρίβας Κ, Μπούρας Σ, Χατζηαντωνιάδης Κ.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending