fbpx

Η Μαρινέλλα Παναγιώτου αποδεικνύει πως το ποδόσφαιρο είναι και γυναικεία υπόθεση!

Αν είναι κάτι που χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά στο γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αυτό είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Barcelona, μετά την παντοκρατορία των τελευταίων χρόνων των Apollon Ladies.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έπαιξε και η Μαρινέλλα Παναγιώτου. Από τη διεθνή ποδοσφαιρίστρια, την οποία γνωρίσαμε στα γήπεδα του Πανεπιστημιακού Αθλητισμού με τη φανέλα του Frederick University ζητήσαμε να μας παραχωρήσει μια συνέντευξη.

Δες όλα όσα μας είπε παρακάτω:

Μαρινέλλα, γεια σου. Καταρχάς, πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο και σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες;

Με το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία. Αρχικά έπαιζα στην αυλή του σχολείου, ενώ στην συνέχεια πήγα στις ακαδημίες της Ομόνοιας Λευκωσίας όπου αγωνιζόμουν με αγόρια και εκεί έμεινα για 2 χρόνια.

Ακολούθως σε ηλικία 10 ετών, ενημερώθηκα για το γυναικείο πρωτάθλημα και πήγα στη Λευκοθέα Λατσιών, όπου φόρεσα τη φανέλα της για 10 ολόκληρα χρόνια.

Από την σεζόν 2016/17 αγωνίζομαι στην Barcelona FA, η οποία στη δεύτερη κιόλας χρονιά της ιστορίας της, κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα, “ρίχνοντας” την ομάδα των Apollon Ladies από την κορυφή, μετά από πολλά χρόνια.

facebook.com/marinella.panayiotou.5
Τι είναι αυτό που κάνει το ποδόσφαιρο τον “βασιλιά των σπορ” για ‘σένα;

Κατά την άποψή μου, το ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από πολλούς ως “ο βασιλιάς των σπορ” λόγω των συναισθημάτων και των συγκινήσεων που μπορεί να προσφέρει, τόσο στους ποδοσφαιριστές όσο και στους φιλάθλους. Την μια στιγμή μπορεί να πέφτεις και την αμέσως επόμενη να σηκώνεσαι…

Μαρινέλλα, το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο, παρά τα βήματα προόδου που έκανε, δεν έχει την προβολή του αντρικού. Ποιος πιστεύεις πως είναι ο λόγος;

Ο λόγος που το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Κύπρο δεν έχει την ίδια προβολή με το αντρικό είναι λόγω του ότι, πέραν των οικογενειών των ποδοσφαιριστριών και κάποιων φίλων, δεν ενδιαφέρει ουσιαστικά κανέναν άλλον.

Ωστόσο, φέτος υπάρχει αρκετή στήριξη και προβολή (τηλεοπτική και ειδησεογραφική) του αθλήματος κάτι που δείχνει ότι κάτι αλλάζει.

StudentLife.com.cy/Vassos Kyriacou

Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης η τηλεοπτική κάλυψη παιχνιδιών τη φετινή σεζόν, αλλά και η αύξηση που παρατηρείται στους φιλάθλους των ομάδων και ειδικά η εμφάνιση οργανωμένων οπαδών συγκεκριμένης ομάδας στο γήπεδο.

Έχεις κάποιο ίνδαλμα στο ποδόσφαιρο που να θέλεις να του μοιάσεις και γιατί;

Ο ποδοσφαιριστής που μ’αρέσει πιο πολύ και παρακολουθώ εδώ και χρόνια είναι ο Zlatan Ibrahimovic.

Αν σου ζητούσε, τέλος, μια κοπέλα που θέλει να ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο μια συμβουλή ποια θα ήταν αυτή;

Η συμβουλή που θα έδινα σε μια κοπέλα που πρόκειται να ξεκινήσει το ποδόσφαιρο είναι να ακολουθήσει το όνειρό της και αν το θέλει πολύ να το κάνει.

Το ποδόσφαιρο φτιάχνει χαρακτήρες, δίνει μαθήματα ζωής και η ομάδα σου είναι μια δεύτερη οικογένεια. Πλέον το στερεότυπο ότι το ποδόσφαιρο είναι ανδροκρατούμενο έχει καταρριφθεί, έτσι αν μια κοπέλα σκέφτεται να ξεκινήσει, δεν πρέπει να έχει κανένα δισταγμό!

Ευχαριστούμε την Μαρινέλλα και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending