fbpx

Αυτά είναι τα μυστικά επιτυχίας της εθνικής ομάδας της Ισλανδίας!

Το ποδόσφαιρο έχει βρει ένα νέο σπίτι στην Ισλανδία, με τις εθνικές ομάδες ανδρών και γυναικών να φτάνουν σε νέα επίπεδα που κανείς δεν είχε φανταστεί.

Αλλά ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας τους; Πώς ένα νησί με λιγοστό φως κάθε μέρα ανεβαίνει συνέχεια στην παγκόσμια κατάταξη της FIFA;

Υπάρχουν λόγοι για τους οποίους η Ισλανδία κατάφερε τα τελευταία δύο χρόνια να προκριθεί τόσο στο Euro όσο και σε Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Δες ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι πιο κάτω:

 

1
Οι εγκαταστάσεις είναι άφθονες και σε άριστη κατάσταση!

Υπάρχουν εφτά κλειστά γήπεδα ποδοσφαίρου στην Ισλανδία. Ο κρύος καιρός είναι ένα εμπόδιο, αλλά οι πολλές ώρες που δεν υπάρχει φως ήταν επίσης ένα σημαντικό εμπόδιο στο ποδόσφαιρο της χώρας για χρόνια.

Για να καταπολεμήσει το κρύο και το σκοτάδι, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (KSI) επικεντρώθηκε στην κατασκευή κλειστών εγκαταστάσεων υψηλού επιπέδου, πριν από την οικονομική κρίση το 2008, που ονομάστηκαν “αίθουσες ποδοσφαίρου”.

Όταν η Ισλανδία κέρδισε τις καρδιές εκατομμυρίων οπαδών με τις εμφανίσεις της εθνικής ομάδας της στο Euro τον Ιούνιο του 2016, η χώρα είχε 23 υπαίθρια γηπεδα ποδοσφαίρου, τις εφτά “αίθουσες ποδοσφαίρου” και περίπου 200 μικρότερα γήπεδα με τεχνητό χορτάρι.

Οι περισσότερες από τις μικρότερες εγκαταστάσεις συνδέονται με τα σχολεία της χώρας. Όλες οι νέες εγκαταστάσεις πληρώθηκαν από τους συλλόγους της Ισλανδίας, τα τοπικά συμβούλια και τους χορηγούς. Οι εγκαταστάσεις είναι ουσιαστικά ιδιοκτησία συμβουλίου, μισθωμένες από συλλόγους, αλλά ελεύθερες για χρήση από όλους.

2
Σχέδιο για το μέλλον

Το χρονοδιάγραμμα της Ισλανδίας για την επιτυχία δείχνει πως η αναβάθμιση του συστήματος έχει λειτουργήσει για τη χώρα. Έφτασαν στα play-off για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Η Ισλανδία επίσης ειχε τα προσόντα για να διακριθεί στο Euro 2016 και έφτασε στους προημιτελικούς, όπου έχασε από τη Γαλλία, και τώρα θα είναι παρών στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

Η Ισλανδία άρχισε να κάνει αλλαγές στο ποδόσφαιρο της στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και μόλις άρχισε να βλέπει τα οφέλη σχεδόν 15 χρόνια αργότερα. Αυτό έγινε κατορθωτό με την εκτεταμένη χρηματοδότηση για τις εγκαταστάσεις, τις αμοιβές για τις προπονήσεις και τους προπονητές που πληρώνονται.

Η Ισλανδία εισάγει τον αθλητισμό στα παιδιά από νεαρή ηλικία, δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες στους νέους και ουσιαστικά ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αθλητισμό.

Σημαίνει ότι μεγαλώνουν με τη νοοτροπία για επιτυχία και αθλητική παιδεία. Είναι αποδεδειγμένο ότι λειτουργεί. Η νοοτροπία, ο πολιτισμός και η εκπαίδευση είναι όλα κλειδιά για την επιτυχία της Ισλανδίας.

Θα μπορούσε η Εθνική μας να “δανειστεί” κάποια από αυτά τα στοιχεία; Θα μπορούσαμε να γίνουμε η νέα Ισλανδία;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending