fbpx

Η Αντιγόνη Αναξαγόρου μας μίλησε για τη σημασία που έχει το μπάσκετ στη ζωή της!

Έτυχε ποτέ να μην έχεις ακούσει τη φωνή ενός αθλητή, αλλά να σε εντυπωσιάζει με τη σκληρή δουλειά του και την προσήλωση στον στόχο; Μια τέτοια αθλήτρια είναι η Αντιγόνη Αναξαγόρου.

Η Αντιγόνη είναι μια από τις πολλές αθλήτριες εκεί έξω που αγάπησε τον αθλητισμό και ειδικότερα την καλαθόσφαιρα από μικρή και προσπαθεί να εκπληρώσει τα όνειρα της.

Αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανεπιστημίου Κύπρου στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, από όπου και τη μάθαμε.

Δες όλα όσα μας είπε παρακάτω στη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

 

Αντιγόνη, γεια σου. Για αρχή, πες μας λίγα λόγια για τον εαυτό σου.

Ονομάζομαι Αντιγόνη Αναξαγόρου, είμαι 21 ετών και σπουδάζω πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Από 9 ετών ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στην Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Λευκωσίας – Nicosia Basketball Academy ( N.B.A BC).

Δυστυχώς αυτή την χρονιά δεν είμαι σε κάποια ομάδα μπάσκετ λόγω της σπουδής μου, αλλά ασχολήθηκα έστω και για μικρό χρονικό διάστημα παίζοντας στην ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου μου.

Πώς μπήκε το μπάσκετ στη ζωή σου;

Η καλαθόσφαιρα μπήκε στη ζωή μου με την παρότρυνση του πατέρα μου, που είναι προπονητής μπάσκετ. Από αυτόν έκανα τα πρώτα μου βήματα και σε αυτόν οφείλω αυτά που έχω μάθει μέχρι τώρα.

StudentLife.com.cy/Constantinos Tsiartas
Τι σε έκανε να αγαπήσεις το άθλημα;

Αυτό που με έκανε να αγαπήσω την καλαθόσφαιρα είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται όλα μέσα στο παιχνίδι, η τακτική του και τα συναισθήματα που μου προκαλεί με τέτοιο τρόπο ώστε να με κάνει να το αγαπήσω.

Το μπάσκετ για ‘μένα είναι τρόπος ζωής, με βοήθησε να διαμορφώσω τον χαρακτήρα μου και μέσα από αυτό οφείλω το άτομο που είμαι σήμερα. Μέσω του μπάσκετ ξεχνιέμαι από τις αγχώδεις υποχρεώσεις της καθημερινότητας μου και βρίσκω τον εαυτό μου, πραγματικά.

Γιατί, κατά τη γνώμη σου, το μπάσκετ δεν κατάφερε να καθιερωθεί σαν ο “βασιλιάς των σπορ”;

Κατά τη γνώμη μου το μπάσκετ δεν κατάφερε να καθιερωθεί σαν ο “βασιλιάς των σπορ”, διότι στην Κύπρο εκτός από το ποδόσφαιρο όλα τα υπόλοιπα αθλήματα τα θεωρούν υποτιμημένα.

Πώς θα έκρινες το επίπεδο του μπάσκετ στην Κύπρο;

Το επίπεδο του μπάσκετ στην Κύπρο είναι αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες.

Συγκεκριμένα το γυναικείο μπάσκετ στην Κύπρο είναι σαφώς υποτιμημένο γι’ αυτό και δεν υπάρχουν και αρκετές ομάδες στο πρωτάθλημα, έτσι ώστε να δημιουργηθεί κάποιος ανταγωνισμός.

StudentLife.com.cy/Constantinos Tsiartas

Επίσης, για πολλά χρόνια δεν υπήρχαν εθνικές ομάδες, έτσι ώστε να δίνουν την ευκαιρία σε μικρές ηλικίες να παίρνουν εμπειρίες και να μπορούν να αναδείξουν τις δυνατότητες τους, για να μπορούν να φτάσουν σε κάποιο ψηλό επίπεδο και γι’ αυτό οι περισσότεροι/ες Κύπριοι/ες που ήθελαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ έφυγαν στο εξωτερικό.

Έχεις κάποιον/α μπασκετμπολίστα/ιστρια σαν πρότυπο και γιατί;

Ως πρότυπα έχω τον Stephen Curry από τους Golden State Warriors (NBA) και την Diana Taurasi από τους Phoenix Mercury (WNBA), διότι και οι δύο παίζουν στη θέση του playmaker και shooting guard στις οποίες παίζω και εγώ ως παίκτρια.

Είναι οι καλύτεροι, κατά την γνώμη μου, σε αυτές τις θέσεις διότι έχουν απίστευτη τεχνική με την ντρίμπλα και το σουτ.

Το αγαπημένο μου κομμάτι από αυτούς είναι ότι θα παρατηρήσουν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, δίνοντας τις πιο απίστευτες και απρόβλεπτες πάσες.

StudentLife.com.cy/Constantinos Tsiartas
Αν συναντούσες ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ σήμερα, ποια συμβουλή θα του έδινες;

Αν συναντούσα ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί με το μπάσκετ σήμερα η συμβουλή που θα του έδινα είναι πως αυτό το άθλημα, θα το βοηθήσει να αναπτύξει τις κοινωνικές του σχέσεις δημιουργώντας νέες φιλίες, θα μάθει να έχει καλύτερη επικοινωνία και συνεργασία σε μία ομάδα.

Επίσης, θα μάθει να προσαρμόζεται σε συνθήκες και να λειτουργεί κάτω υπό πίεση έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει παρόμοιες καταστάσεις στην κοινωνία.

Γιατί όπως λέει και το ρητό του πατέρα μου “Μέσω του αθλητισμού χτίζουμε την κοινωνία” και θα μάθει πώς να είναι δημιουργικός και να παίρνει δικές του πρωτοβουλίες.

Ευχαριστούμε την Αντιγόνη και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο μέλλον!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending