fbpx

Τα 5 παράξενα της φετινής σεζόν στο κυπριακό ποδόσφαιρο!

Άλλη μια χρονιά έφτασε στο τέλος της και αφήνει σε όλους γλυκόπικρες γεύσεις. Νικητές, ηττημένοι, και Ευρωπαίοι ξεκίνησαν ήδη τις προεργασίες για την επόμενη χρονιά.

Κάπως έτσι και εμείς σκεφτόμαστε αυτά που είδαμε φέτος και εντοπίσαμε κάποια “στραβά και παράξενα” που μας κίνησαν το ενδιαφέρον!

Δες πιο κάτω τα 5 παράξενα που συγκεντρώσαμε:

 

1
Χωρίς τίτλο, ο “κορυφαίος” Αυγουστή και ο καλύτερος Απόλλωνας!

Ο Απόλλωνας φέτος είχε την καλύτερη και πιο πλήρης ομάδα. Δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί και χάνοντας 2 παιχνίδια έχασε 2 τίτλους. Από την άλλη, ο Σοφρώνης Αυγουστή ψηφίστηκε για 2η χρονιά καλύτερος προπονητής της χρονιάς.

Είναι αλήθεια πως οι παίκτες του Απόλλωνα ήταν η σκιά του εαυτού τους και στα δύο παιχνίδια αλλά αυτό δεν κρύβει την έλλειψη εμπειρίας στην θέση του προπονητή από τον Σοφρώνη Αυγουστή.

Η εκρηκτική συμπεριφορά του Αυγουστή μπορεί να βοηθάει την ομάδα να χτυπά παιχνίδια αλλά όταν τα βρουν σκούρα δεν φαίνεται να ξέρει πώς να διαχειριστεί την κατάσταση αυτή. Και στα δύο παιχνίδια βρέθηκε μπροστά στο σκορ και στο τέλος άφησε μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία του Απόλλωνα, χωρίς τίτλο.

2
Εθνικός, η διαβάθμιση και η επόμενη χρονιά!

Αυτό και αν ήταν στα παράξενα της χρονιάς. Η επόμενη χρονιά θα βρει ξανά στην πρώτη κατηγορία την Ένωση Νέων Παραλιμνίου αλλά δεν θα βρει τον Εθνικό. Η ομάδα του Εθνικού έμεινε πίσω στην βαθμολογία από πολύ νωρίς και όλοι πίστευαν πως θα βρει κάποιον τρόπο να σωθεί και φέτος.

Αυτό δεν έγινε, ο Εθνικός πήγε διαβάθμιση και εκεί τον ακολούθησε και ο Άρης, μια ομάδα που τα τελευταία 1-2 χρόνια έκοβε βαθμούς στο Τσίρειο σε όλους τους αντιπάλους.

Πλέον αναμένουμε όλοι να δούμε αν ο Εθνικός θα καταφέρει να επιστρέψει του χρόνου και να ξαναριζώσει στην πρώτη κατηγορία.

3
Baltazar, ο αποτυχημένος που έγινε πρωταθλητής!

Είναι σύνηθες φαινόμενο στην Κύπρο οι ομάδες να αλλάζουν προπονητές, σε όλες τις φάσεις του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι η ΑΕΛ δεν πίστεψε πως ο προπονητής της θα κατάφερνε να την βγάλει στην Ευρώπη, ο ίδιος δεν έδειχνε να μπορούσε να κάνει κάτι, και έτσι έπειτα από κοινή απόφαση χώρισαν οι δρόμοι τους.

Ο ΑΠΟΕΛ πλέον έκανε μόδα το διώξιμο προπονητών και κάπου εκεί έγινε το παράξενο. Η ομάδα της Λευκωσίας εμπιστεύτηκε την διεκδίκηση του τίτλου στον προπονητή που μόλις έδιωξε η ομάδα της Λεμεσού.

Μπορεί στο τέλος το ΑΠΟΕΛ να κατάφερε να πάρει τον τίτλο, αλλά αυτό δεν οφείλεται κατά κύριο λόγο στον προπονητή του. Η νοοτροπία πρωταθλητή που ανέπτυξε η ομάδα της Λευκωσίας, με 6 συνεχόμενα πρωταθλήματα πλέον, ήταν αρκετή για να αγωνιστούν σωστά στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς και να κατακτήσουν τον τίτλο. Όσο για τον Baltazar, ο χρόνος θα δείξει την αξία του.

4
Ομόνοια, η απομάκρυνση του Λαού!

Δυσκολεύομαι να θυμηθώ την εξέδρα της Ομόνοιας άδεια. Και όμως φέτος είδαμε αρκετές φορές αυτή την εικόνα. Η διοίκηση της Ομόνοιας εκτός του ότι άφησε αρκετά χρέη πίσω της έχει καταφέρει επίσης να διώξει τον κόσμο από το γήπεδο!

Η πορεία της ομάδας είναι από μόνη της μια κατηγορία στα παράξενα του πρωταθλήματος αφού με μόλις 47 πόντους η Ομόνοια κατέληξε στην 6η θέση, 39 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, έκανε 11 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη και έμεινε εκτός Ευρώπης για ακόμη μια χρονιά!

Αυτή δεν είναι η Ομόνοια που ξέρουμε και που θέλουμε στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Όλοι ελπίζουν στην ανασύνταξη της ομάδας της Λευκωσίας.

5
Ταυτοποίηση οπαδών, μέτρο χωρίς αξία!

Πρόκειται για ένα μέτρο που το μόνο που κατάφερε ουσιαστικά είναι να διώξει τον κόσμο από τα γήπεδα και να έχουμε έτσι τραγικά αποτελέσματα προέλευσης φέτος. Οι δικαιολογίες περί προστασίας και τάξης στις κερκίδες δεν άργησαν να δείξουν πως ήταν φούμαρα.

Δύο αγωνιστικές μετά που τέθηκε σε εφαρμογή, επιβλήθηκε πρόστιμο στην Ανόρθωση για ρίψη αντικειμένων από φίλαθλο της στο Τσίρειο, ενώ το μέτρο προνοούσε και εντοπισμό αυτών των δραστών.

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΚΟΠ έπεισε πως μπορεί να βοηθήσει με ένα μέτρο το οποίο μπορούσε κάλλιστα να παραποιηθεί, αφού ο οποιοσδήποτε μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία του ακόμα και μετά την αγορά του εισιτηρίου!

Εσύ τι άλλο παράξενο είδες φέτος στα κυπριακά γήπεδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending