fbpx

Αυτοί είναι οι λόγοι που η σπουδή σου ΔΕΝ ήταν λανθασμένη επιλογή!

Ό,τι τζιαι να σπουδάζεις, κάποιος έξυπνος θα βρεθεί να σου την πει: “Εν θα έβρεις δουλειά μετά”, “Έκαμες το μόνο τζιαι μόνο για να έβρεις δουλειά”. “Επέλεξες το επειδή προσφέρει κύρος, δεν έσσιει αρκετό κύρος”. “Εν αντρικό/γυναικείο επάγγελμα. Δεν σου ταιριάζει.”

Σαν να μην έφτανε αυτό, μέσα από την πίεση των μαθημάτων, τον ενθουσιασμό που τρέφουν άλλοι (τουλάχιστον στα social media) για το πτυχίο τους, τις νέες ευθύνες της ενήλικης ζωής, το άγχος για το μέλλον, είναι εύκολο να μπουν ψύλλοι στα αυτιά σου για τζιείνο που σπουδάζεις.

Εγώ θα προσπαθήσω να σε πείσω για το αντίθετο, πως δεν έκανες δηλαδή λανθασμένη επιλογή:

1
Ένα πτυχίο δεν αντιστοιχεί σε μόνο μια δουλειά

Ανοίγει πολλές διαφορετικές ευκαιρίες καριέρας, συχνά, φαινομενικά αταίριαστες με αυτό που κάνεις τώρα. Η μόρφωση που σου προσφέρει είναι σφαιρική και δεν σταματά στην ύλη των μαθημάτων.

Δείχνει πως είσαι άτομο το οποίο ξέρει να διαχειριστεί σωστά τον χρόνο του, πως μπορείς να φέρεις εις πέρας μια εργασία από την αρχή μέχρι το τέλος, έχεις δουλέψει ως μέρος μιας ομάδας, και κατέχεις βασικές επικοινωνιακές δεξιότητες.

Το μέλλον σου δεν χαράζεται από το τι σπουδάζεις, αλλά από το τι θα κάνεις με τα εφόδια που θα κερδίσεις κατά τη διάρκεια.

2
Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον σου*

*εκτός που τη θεία μου τη Φούλλα που ξέρει να διαβάζει το φλιτζάνι.

Γεμίσαμε Κασσάνδρες, που προβλέπουν την αποτυχία μας πριν καν κάνουμε το πρώτο βήμα.

Ξέρουν πολύ καλά το ποίημα τους, με παραδείγματα, αλλά αποτυγχάνουν να παρατηρήσουν μπροστά στα μάτια τους τόσους και τόσους ανθρώπους που τα κατάφεραν, ακολουθώντας μη συμβατικά μονοπάτια. Give us a break!

Αν μας δίδαξε κάτι η σύγχρονη αγορά εργασίας, είναι το πόσο απρόβλεπτη είναι.

3
Ιt ain’t all sunshine and roses

Είναι πολύ ανθρώπινο να μη σου αρέσουν τα πάντα στη σπουδή σου ή να υπάρχουν περίοδοι που να χρειάζεσαι ένα διάλειμμα.

Το να ξέρεις τα όρια σου δεν είναι αδυναμία. Δώσε έμφαση σε αυτά που σου αρέσουν και προσπάθησε να καταλάβεις τη χρησιμότητα των υπολοίπων.

Μην αφήσεις τα αρνητικά συναισθήματα να ξεγράψουν τους λόγους που επέλεξες το πτυχίο σου.

4
Είναι εντάξει αν άλλαξαν οι στόχοι σου

Σίγουρα κατά τη διάρκεια των σπουδών σου αλλάζεις και ολοκληρώνεσαι σαν άτομο. Πιθανόν, να αποφάσισες συνειδητά πως αυτή η καριέρα δεν σου ταιριάζει πλέον. Ίσως τότε το σωστό είναι να μπεις στη διαδικασία να κάνεις κάτι διαφορετικό.

Παρόλα αυτά, δε σημαίνει πως η αρχική σου απόφασή ήταν λανθασμένη. Γνώρισες ανθρώπους, κέρδισες εμπειρίες, κατέχεις ένα νέο αντικείμενο, ωρίμασες σε ένα διαφορετικό περιβάλλον.

Πώς μπορούν αυτά να είναι λάθος; Δεν θα ήσουν το άτομο που είσαι τώρα χωρίς αυτά.

Εσύ τι νομίζεις; Αν θες μοιράσου τη γνώμη/εμπειρία σου μαζί μας!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending