Οι 5+1 τύποι συμφοιτητών που ΔΕΝ θέλουμε κοντά μας στις εξετάσεις!

ieltsspeaking.co.uk

Για να πούμε την αλήθεια, κατά τη διάρκεια του έτους υπάρχουν συγκεκριμένοι συμφοιτητές που θα ήθελες να αποφύγεις, αλλά κατά την περίοδο των εξετάσεων αυτός ο αριθμός αυξάνεται δραματικά.

Όχι, γιατί δεν τους συμπαθείς ως άτομα, αλλά γιατί νιώθεις ότι επηρεάζουν τη μελέτη και τη διάθεση σου για τις εξετάσεις. Σίγουρα, διαβάζοντας τους πιο κάτω τύπους θα αναγνωρίσεις κάποιους από τους συμφοιτητές σου – ίσως ακόμα και από τους φίλους σου.

Δες αυτούς τους τύπους πιο κάτω:

1Ο/Η “Γίνεται να μου δώσεις τις σημειώσεις σου;”

Αυτός ο τύπος συμφοιτητή, συνήθως χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: Οι συμφοιτητές/τριες που έρχονταν στα μαθήματα, αλλά βαριούνταν να πάρουν σημειώσεις, ή απλά πιστεύουν ότι σημειώσεις σου είναι πολύ καλύτερες από τις δικές τους.

Η 2η κατηγορία είναι τα άτομα που εμφανίστηκαν ξαφνικά λίγο πριν τις εξετάσεις και σε έκαναν να θυμηθείς αμυδρά ότι τους έχεις γνωρίσει στην αρχή του έτους. Όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα άτομα θα σου ζητήσουν της σημειώσεις σου γιατί δεν έχουν δικές τους.

Πιθανότατα να προσποιούνται ότι είστε οι καλύτεροι φίλοι, κάθε φορά που σε βλέπουν στους διαδρόμους του πανεπιστήμιου, ή μέχρι να πάρουν σημειώσεις από κάποιον άλλον.

Αν τους πεις ότι δεν πρόκειται να τους δώσεις της σημειώσεις (κάτι που έχεις απόλυτο δικαίωμα να κάνεις) μάλλον θα σε κοιτούν με κακιά για όλα τα επόμενα χρόνια που θα σπουδάζετε μαζί.

2Ο συμφοιτητής με τις 1000 ερωτήσεις

eknowledgetree.com

Είναι εκείνος ο συμφοιτητής που δεν θα σε ρωτήσει ποτέ για τις σημειώσεις σου, επειδή πολύ απλά έχει ήδη τις δικές του. Έχει μελετήσει και καταγράψει όλες τις απορίες πολύ προσεκτικά.

Είναι πολύ πιθανόν να σε πάρει τηλέφωνο για να σε ρωτήσει για κάποια από τις απορίες του και να μην μπορείς να του απαντήσεις, αφού μάλλον δεν έχεις αρχίσει καν το διάβασμα για εκείνο το μάθημα.

Εκείνος/η έχει ήδη τελειώσει το διάβασμα όλης της ύλης και ασχολείται με κάθε λεπτομέρεια.

3Αυτός/ή που τα ξέρει όλα

orangecoast.com

Όχι, αυτά τα άτομα δεν χρειάζονται να είναι ιδιοφυίες για να υποστηρίξουν αυτά που λένε. Σε βρίσκουν συνήθως στο πανεπιστήμιο, ανυπομονώντας να ανοίξουν το αγαπημένο τους θέμα (εξετάσεις) και προβλέπουν τα πάντα. Όλα τα θέματα ή το είδος των ασκήσεων που θα αντιμετωπίσεις.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει κάτι όπως: «Υπογράφω σου το, τούτη η άσκηση εν να μπει σίουρα!».

Ίσως να είσαι ένας από τους πολλούς που έχουν παρασυρθεί από τέτοια λόγια και διάβασαν κάτι που δεν θα μελετούσαν, ή παρέλειψαν κάτι που ήθελαν  να μελετήσουν – ευτυχώς ή δυστυχώς. Αν ήταν το 2ο, σίγουρα μένεις όσο πιο μακριά μπορείς από αυτά τα άτομα.

4Το άτομο με την αρνητική ενέργεια

bodyhacks.com

Είναι συνήθως αυτά τα άτομα που αρχίζουν να παραπονιούνται για το πόσο δύσκολες πρόκειται να είναι οι εξετάσεις, 1 μήνα πριν αρχίσει η εξεταστική περίοδος.

Ένα γεγονός που ίσως σου αλλάξει την ψυχολογία ή θα σε κάνει να βαριέσαι αν περνάς πολύ χρόνο μαζί τους.

Αυτό το άτομο ασχολείται συνήθως με τις εξετάσεις, χωρίς όμως να ασχολείται με τη μελέτη.

5Ο τύπος “Εν ξέρω τίποτε!”

Αυτό το άτομο είναι σχεδόν πάντα μέλος της παρέας σου, και αρχίζει να λέει ότι δεν ξέρει τίποτα λίγο πριν την εξέταση του.

Εσύ πάντα ως καλός φίλος/η προσπαθείς να τον ενθαρρύνεις, λέγοντας του ότι θα τα θυμηθεί όλα εκείνη τη στιγμή. Μάλιστα ίσως σε κάνει να αφιερώσεις πολύ χρόνο σε αυτή τη συζήτηση.

Όμως ξέρεις ότι ξέρει περισσότερα από εσένα και του αρέσει να είναι λίγο δραματικός ενώ δεν εκπλιζέσαι όταν μαθαίνετε τα αποτελέσματα της εξέτασης.

6Ο φίλος ή η φίλη που “διαβάζετε” μαζί

Το μόνο σου πρόβλημα με τον συγκεκριμένο τύπο είναι απλά ότι δεν μπορείτε να διαβάσετε μαζί και καταλήγετε να μιλάτε για ο,τιδήποτε άσχετο.

Συνήθως, οι περισσότεροι φοιτητές έχουν καταλάβει κατά τη διάρκεια της χρονιάς με ποιους μπορούν να διαβάσουν και με ποιους όχι. Αλλά αυτός δεν λέει να το καταλάβει και μάλλον εσύ είσαι ένα από τα κίνητρα του για να  διαβάσει.

Βέβαια, μην εκπλαγείς αν έρθει να ζητήσει εξηγήσεις γιατί πήγες καλύτερα από εκείνον στην εξετάση, ρωτώντας: “Πώς τζιαι έγραψες καλύττερα που έμενα;

 Εσύ ποιους από αυτούς τους τύπους θες να αποφύγεις;