fbpx

5 λάθη που κάνεις σε κάθε εξεταστική & πρέπει να αποφύγεις αν θα περάσεις κανένα μάθημα!

It’s that time of the year… again! Ξέρουμε πόσο ΔΕΝ παλεύεται η εξεταστική, ειδικά όταν πλησιάζουν διακοπές και είσαι σε εντελώς άλλο mood.

Παρ’ όλα αυτά είναι αναπόφευκτο κακό και θες δεν θες, θα το περάσεις. Για να περάσεις και κανένα μάθημα, όμως, φέτος πρέπει να αποφύγεις τα λάθη… του παρελθόντος. Ναι, μιλώ γι’ αυτές τις κακές συνήθειες που έχεις σε κάθε εξεταστική και καταλήγεις να κόβεσαι με 4!

Δες ποια 5 λάθη να αποφύγεις αν θες να γράψεις στις εξετάσεις σου:

1
Αφήνεις όλη την ύλη τη μέρα πριν την εξέταση!

Freepik.com

Είσαι τύπος της τελευταίας στιγμής; Παρ’ το απόφαση… Το έχεις δοκιμάσει κι εσύ και εμείς και κάθε φοιτητής – άπειρες φορές, αλλά ποτέ δεν πετυχαίνει! Η ύλη ενός ολόκληρου εξαμήνου ΔΕΝ βγαίνει σε ένα βράδυ. Τέλος!

2
Βγαίνεις για ένα “χαλαρό” και τελικά να γυρνάς χαράματα!

Freepik.com

“Έλα ρε. Πάμε για κανένα χαλαρό ποτό πόψε;” ή “κόρη κάμε μιαν ώρα break που το δκιάβασμα τζιαι πάμε για έναν καφέ το απόγευμα!”. Το ένα φέρνει τ’ άλλο και τελικά γυρνάς σπίτι τα χαράματα.

Και καλά αν το κάνεις 1 φορά okay, αλλά αν είναι 2-3 φορές την εβδομάδα (και συγκεκριμένα την εβδομάδα πριν την εξεταστική)… Κάνε τους υπολογισμούς μόν@ σου και δες πόσες ώρες διαβάσματος χάνεις!

3
Ψάχνεις σημειώσεις δεξιά κι αριστερά γιατί δεν κρατούσες τις δικές σου!

Freepik.com

Το είπαμε πολλές φορές, αλλά ποι@ μας ακούει;! Σκέψου πόσο πιο εύκολη θα ήταν η ζωή σου αν εκείνα τα 45 – 60 λεπτά της διάλεξης ήσουν full συγκεντρωμέν@ να ακούσεις αυτά που λέει ο καθηγητής και να παίρνεις 5-6 σημειώσεις… παρά να είσαι στο κινητό.

Όταν -καλή ώρα- έρχεται η εξεταστική, δεν θα είσαι “τρέχα γύρευε” για σημειώσεις από άλλους.

4
Κάνεις “επανάληψη” 5 λεπτά πριν αρχίσει η εξέταση!

Freepik.com

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να κάνεις στον εαυτό σου, πριν μπεις στην αίθουσα για να δώσεις!

Ό,τι δεις εκείνη την τελευταία στιγμή, λόγω και του άγχους σου, θα τα θυμάσαι για τα επόμενα 5-10 λεπτά. Δηλαδή μέχρι να κάτσεις και να σου δώσει γραπτό ο καθηγητής. Με το που δεις την ερώτηση, τσουπ η μνήμη “RAM” σου (ναι όπως την προσωρινή μνήμη του pc) θα έχει κάνει διαγραφή δεδομένων.

5
Αφήνεις το άγχος να σε καταβάλει!

Freepik.com

Πρέπει να καταλάβεις πως είναι απλά εξετάσεις και όχι το τέλος του κόσμου! Άλλωστε με το να αγχώνεσαι, το μόνο που καταφέρνεις είναι να πιέζεις τον εαυτό σου και να μην μπορείς να αποστηθίσεις αυτά που διαβάζεις.

Chill-αρε και θα δεις πως με λίγη οργάνωση παραπάνω θα τα πας τέλεια στην εξεταστική! Δεν θέλει κόπο (ούτε άγχος), θέλει τρόπο!

Κάνεις κι εσύ αυτά τα λάθη; Προσπάθησε να τα αποφύγεις μήπως και καταφέρεις να περάσεις επιτέλους το μάθημα που χρωστάς!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending