fbpx

Τι θα ζούσαμε αν ο βασιλικός γάμος της Αγγλίας γινόταν… στην Κύπρο;

Λογικά έχεις μάθει πως πρόσφατα έγινε ο βασιλικός γάμος του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ. Ο γάμος συνεχίζει να απασχολεί τα Μ.Μ.Ε. και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει για αρκετό καιρό ακόμα, αφού θα αργήσουμε να δούμε ξανά βασιλικό γάμο.

Βέβαια εμείς στην Κύπρο δεν είχαμε ποτέ την ευκαιρία να έχουμε ένα βασιλικό γάμο στη χώρα μας. Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν τα πράγματα αν ο βασιλικός γάμος γινόταν στην Κύπρο;

Ίσως όχι, αλλά σίγουρα θα φαντάζεσαι ότι η κατάσταση θα ήταν πολύ διαφορετική απ’ ότι στην Αγγλία.

 Δες πιο κάτω 5 από τις κύριες καταστάσεις που θα ζούσαμε όλοι:

 

1
Η παρακουλούθηση του βασιλικού γάμου από την τηλεόραση

Αν ένας βασιλικός γάμος συνέβαινε στην Κύπρο, σίγουρα οι περισσότεροι Κύπριοι θα τον παρακολουθούσαν άνετα από την τηλεόραση ή online. Δεν θα πήγαιναν έξω από την εκκλησία για να περιμένουν τους νεονύμφους, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Βέβαια είναι σίγουρο ότι πολύ τουρίστες και δημοσιογράφοι θα ήθελαν να απαθανατίσουν τη  στιγμή που οι νεόνυμφοι θα βγαίνουν από την εκκλησία, ενώ όσοι Κύπριοι δεν θα κάθονταν ήσυχοι στα σπίτια τους, θα πήγαιναν στο event και θα έβαζαν story στο Instagram σκηνές από το βασιλικό γάμο.

2
Η τελετή

Η τελετή θα συνέβαινε σε μια εκκλησία κοντά στη θάλασσα. Επειδή τι άλλο είναι πιο παραμυθένιο από αυτό;

Η διακόσμηση δεν θα είχε να ζηλέψει από τη μεγαλοπρεπή διακόσμηση που έγινε στον βασιλικό γάμο της Αγγλίας. Μάλιστα, αν ήταν Κύπριος ο διακοσμητής, θα ήταν ακόμα πιο υπερβολική και θα ήταν ικανός να στολίσει τον δρόμο από την εκκλησιά ως την δεξίωση.

Το πρωτόκολλο θα είχε τηρηθεί λέξη προς λέξη για όσα θα συνέβαιναν μέσα στην εκκλησιά. Αλλά θα έφευγαν με αμάξι ή με άμαξα; Μάλλον αυτό εξαρτάται από τον καιρό και πόση ζέστη θα υπήρχε εκείνη την ημέρα. Εμείς βέβαια ψηφίζουμε άμαξα, για να ολοκληρωθεί το σενάριο του παραμυθιού.

Ένα είναι το σίγουρο: Από όπου θα περνούσαν, θα ακούγονταν πουρούες αυτοκίνητου (τζιαι εν μας κοφτεί αν δεν καταλάβουν ίνταμπου γίνεται)!

3
Η κίνηση στους δρόμους

Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι. Θα έκλειναν τους δρόμους τζιαι εν θα μπορούσαμε να πάμε πούποτε – ναι, γι’ αυτό είπαμε ότι θα δούμε το γάμο που την τηλεόραση. Τζιαι τι εν να γίνει άμαν πρέπει να πάεις κάπου; Ή θα περιμένεις να ανοίξουν οι δρόμοι ή θα έβρεις άλλο δρόμο.

Η κατάσταση θα είναι χειρότερη αν ψάχνεις να έβρεις parking στην περιοχή του γάμου ή η δεξίωση, ενώ εν θα έχει χώρο ούτε να οδηγήσεις καλά-καλά, αφού θα είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις 2 πλευρές του δρόμου.

Αν έβρεις να παρκάρεις μέσα σε κανένα χωράφι, θα ερχόταν σίγουρα κάποιος από την αντίθετη κατεύθυνση να λέει ότι εκείνος το είδε πρώτος. Πάνω στην διαφωνία θα ακουγόταν και το γνωστό «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;»

4
Η δεξίωση

Ίσως να μην έχουμε παλάτι για την δεξίωση, αλλά κάποιο γνωστό χώρο θα βρίσκανε. Σίγουρα έξω από την δεξίωση θα υπήρχαν: πωλητές, καζαντί  και μαλλί της γριάς – όχι για τους προσκεκλημένους, αλλά για αυτούς που θα περίμεναν έξω.

Μέσα  στην δεξίωση θα υπήρχουν κυπριακά εδέσματα που κάποιους έπεισε το βασιλικό ζευγάρι να συμπεριλάβει. Όπως θα φαντάζεσαι στη λίστα των προσκεκλημένων δεν θα βρίσκονται πολύ Κύπριοι.

Ελπίζουμε μόνο όλοι να ξέρουν ότι εν θα έπρεπε να δώκουν “φακελούθκια” για δώρο – αν ξεχάσει και κάποιος, τουλάχιστον εν να εν πρωτότυπο.

5
Οι διάσημοι που θα έρχονταν για το γάμο

Όλοι έχουμε ακούσει πόσοι διάσημοι ταξίδεψαν στην Αγγλία για να παρεβρεθούν στο βασιλικό γάμο. Αργότερα, κάποιοι από αυτούς έκαναν διακοπές σε περιοχές της Μεσογείου όπως τα ελληνικά νησιά.

Αν ο γάμος ήταν στην Κύπρο θα είχαν μείνει εδώ για διακοπές και δεν θα χρειαζόταν να φύγουν – αυτό που λέμε “με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια“.

Όποιοι θα ήταν τυχεροί να τους δουν, σίγουρα ήταν να βγάλουν selfie ή να ζητούν αυτόγραφο. Παρόλ’ αυτά, μάλλον η πλειοψηφία εν θα τους αναγνώριζε αν εκείνοι δεν το ήθελαν. Αν τους συναντούσαν οι επώνυμοι Κύπριοι, θα τους μιλούσαν και θα συστήνονταν ως… συνάδελφοι!

 Τι άλλο νομίζεις ότι θα γινόταν στο κυπριακό βασιλικό γάμο; 😉

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending