fbpx

Δες γιατί είναι λάθος να σκουπίζεις το πρόσωπό σου με πετσέτα!

Όταν ολοκληρώσεις το ντεμακιγιάζ σου πάντα ακολουθεί πλύσιμο και καθαρισμός του προσώπου σου. Κι εσύ πάντα ενστικτωδώς, για να στεγνώσει το δέρμα σου από το νερό παίρνεις μια πετσέτα.

Πόσες γυναίκες το κάνουμε αυτό; Νομίζω σχεδόν όλες χωρίς να ξέρουμε πόση ζημιά προκαλεί στο πρόσωπό μας, αν δεν το κάνουμε με τον σωστό τρόπο!

Η πετσέτα που έχεις κρεμάσει στο μπάνιο, είναι συχνά προσκολλημένη σε βακτήρια που δεν είναι ορατά με γυμνό μάτι και ως συνήθως είναι πολύ σκληρή για το πρόσωπο.

Δες πώς μπορείς να καθαρίσεις το πρόσωπό σου:

1
Βαμβάκι ή δίσκος ντεμακιγιάζ

Freepik.com

Πάρε το γαλάκτωμα καθαρισμού, βάλε λίγη ποσότητα στα δάχτυλά σου (με προϋπόθεση ότι έχεις πλύνει πρώτα τα χέρια σου) και άρχισε να κάνεις ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις.

Μπορείς να αφαιρέσεις το γαλάκτωμα καθαρισμού ή να στεγνώσεις το πρόσωπό σου από το νερό με ένα βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ.

2
Καθαρή πετσέτα

Pexels.com/Alesia Kozik

Αν και εφόσων δεν έχεις κάποια άλλη λύση, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δική σου προσωπική πετσετούλα για να στεγνώσεις το πρόσωπό σου. Φρόντισε όμως να είναι πετσέτα που χρησιμοποιείς μόνο για το πρόσωπο και όχι για να σκουπίσεις τα χέρια σου.

Επίσης πρέπει να θυμάσαι ότι στις 2 μέρες το πολύ πρέπει να την έχεις ήδη αντικαταστήσει με μια καινούρια!

Σίγουρα η πετσέτα, πρέπει να είναι είναι ιδιαίτερα μαλακή και απαλή, γιατί η τριβή της στο πρόσωπό θα ερεθίσει το δέρμα σου. Ο σωστός τρόπος χρήσης της πετσέτας είναι με ταμποναριστές και απαλές κινήσεις. 

3
Χέρια – χλιαρό νερό

Freepik.com

Χρησιμοποίησε και τα δύο σου χέρια ταυτόχρονα και με κυκλικές κινήσεις προσπάθησε να αφαιρέσεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έμεινε στο πρόσωπό σου από το γαλάκτωμα, το σαπουνάκι ή το νερό.

Φρόντισε η θερμοκρασία του νερού να είναι η κατάλληλη, ούτε πολύ ζεστό αλλά ούτε πολύ κρύο. Το χλιαρό νερό είναι το ιδανικότερο για τους πόρους του προσώπου σου!

Εσύ ποιον τρόπο προτιμάς για να καθαρίζεις το πρόσωπό σου;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending