fbpx

5 από τις πιο πετυχημένες ταινίες-μιούζικαλ που είναι must για να δεις!

Είναι ευρεώς γνωστό ότι ο κινηματογράφος μας κρύβει πολλές εκπλήξεις και παίρνει έμπνευση από διάφορα γεγονότα της ζωής για να μας παρουσιάσει μέσα από τη μεγάλη οθόνη την υπόθεση μιας πιθανής ταινίας.

Εκτός από αυτά, παίρνει και έμπνευση από διάφορα βιβλία, θέατρα και μιούζικαλ για να γράψει ή να ετοιμάσει μια διασκευή μιας ιστορίας, ώστε η ταινία τις περισσότερες φορές να γίνει επιτυχία και να πάρει σημαντικές διακρίσεις.

Ένα από τα αγαπημένα είδη παραστάσεων είναι τα musical στα οποία συνδυάζεται το θέατρο, η μουσική και ο χορός, για να παρουσιαστεί η ιστορία ενός γνωστού βιβλίου ή μιας απλής ιστορίας.

Έτσι, σου μαζέψαμε ταινίες που πήραν έμπευση από γνωστά musical που έγιναν αμέσως επιτυχίες και πρέπει οπωσδήποτε να δεις:

1
Les Misérables (2013)

Οι “Άθλιοι” είναι βρετανικό musical παραγωγής του 2012 των Αλέν Μπουντίλ, Κλωντ-Μισέλ Σόνμπεργκ και Χέρμπερτ Κρέτζμερ.

Είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γάλλου Victor Hugo που περιγράφει τη ζωή ενός πρώην φυλακισμένου, του Γιάννη Αγιάννη.  Γίνεται ο δήμαρχος μιας πόλης στην Γαλλία, που προσπαθεί να γλιτώσει από τον επιθεωρητή Ιαβέρη, ο οποίος θέλει να τον συλλάβει. Ο Αγιάννης υιοθετεί επίσης την κόρη της Φαντίνα, Κοζέτ η οποία βρίσκεται υπό την προστασία του.

Στην ταινία παίζουν αρκετοί γνωστοί ηθοποιοί όπως: ο Hugh Jackman, η Anne Hathaway, ο Russel Crowe και η Amanda Seyfried και έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως 3 Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες.

2
Mamma Mia (2008)

Βασισμένη στο αμερικανικό/βρετανικό musical και στα τραγούδια των ABBA. Διαδραματίζεται σε ελληνικό νησί το καλοκαίρι με την 20χρονη Sophie που πρόκειται να παντρεύτει τον αγαπημένο της Sky και ανακαλύπτει από το ημερολόγιο της μητέρας της Donna πως όταν είχε μείνει έγκυος αυτήν, είχε σχέση με 2 άνδρες – ένας εκ των οποίων είναι ο πραγματικός της πατέρας.

H Sophie έχει σαν όνειρο ο πραγματικός της πατέρας να τη συνοδεύσει στα σκαλιά της εκκλησίας. Έτσι, τους στέλνει γράμμα και έρχονται να τη συναντήσουν στο νησί.

Στην ταινία παίζουν αγαπημένοι ηθοποιοί όπως η Meryl Streep και η Amanda Seyfried. Επίσης, η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ και Χρυσές Σφαίρες και το 2008 ανακηρύχθηκε ως το καλύτερο Musical στην Αγγλία.

3
The Greatest Showman (2017)

Μια πρόσφατη ταινία-μιούζικαλ είναι εμπνευσμένη από την πραγματική ιστορία του Phineas Taylor Barnum, ιδρυτή του “Barnum & Bailey Circus” και τις ζωές των καλλιτεχνών που εργάζονταν στο τσίρκο.

Στην ταινία παίζουν αρκετοί διάσημοι ηθοποιοί όπως: ο Hugh Jackman, ο Zac Efron και η Zendaya. Ακόμη με το τραγούδι της “This is me” η ταινία κέρδισε Golden Globe Award για το καλύτερο soundtrack.

4
La La Land (2016)

Ακομή μια πρόσφατη ταινία-μιούζικαλ, όπου παίζουν οι Ryan Gosling και Emma Stone και είχε αρκετή επιτυχία, κερδίζοντας 6 Όσκαρ, 7 χρυσές σφαίρες και 5 BAFTA.

Το σενάριο της ταινίας είχε ήδη γραφτεί από τον Σαζέλ το 2010, ωστόσο δεν είχε βρει το κεφάλαιο για να γυριστεί.

Χαρακτήρες της ταινίας είναι ο Σεμπάστιαν Γουάιλντερ ένας μουσικός, λάτρης της Jazz και η Μία Ντόλαν, μια ηθοποιός οι οποίοι συναντιούνται και ερωτεύονται στο Los Angeles.

5
Footloose (2011)

Μια δραματική ταινία-μιούζικαλ η οποία αποτελεί διασκευή της παλιάς ταινίας Footloose του 1984. Παίζουν οι Kenny Wormald, Julianne Hough και Miles Teller.

Πρόκειται για έναν νεαρό, ο οποίος μετακομίζει από τη Βοστώνη σε μια μικρότερη πόλη και διαμαρτύρεται ενάντια στον νόμο της πόλης που απαγορεύουν τον χορό και το τραγούδι.

Η ταινία απέσπασε αρκετές καλές θετικές κριτικές και ήταν υποψήφια για αρκετά βραβεία, όπως για Grammy για καλύτερο τραγούδι.

Εσύ ποια ταινία θες να δεις σύντομα; 

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending