fbpx

10 παίχτες που αγωνίστηκαν στο αγγλικό, το ισπανικό και το ιταλικό πρωτάθλημα!

Η μεταγραφή του Cristiano Ronaldo από τη Real Madrid στη Juventus αποτελεί το γεγονός του καλοκαιριού!

Το γεγονός ότι για μερικές ώρες επισκίασε και το Μουντιάλ δείχνει την τεράστια δυναμική που κουβαλά ο Πορτογάλος σούπερ-σταρ σε αυτή την καινούργια αρχή που πάει να κάνει στα 33 του.

Βέβαια, το γεγονός πως από του χρόνου ο Ronaldo θα αγωνίζεται στα ιταλικά γήπεδα, τον βάζει σε μια κατηγορία ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν σε 3 από τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου: το αγγλικό (με την Manchester United), το ισπανικό (με την Real Madrid) και το ιταλικό.

Πιο κάτω μάζεψα άλλους 10 τέτοιους ποδοσφαιριστές. Αν θυμάσαι και εσύ κάποιο άλλο μπορείς ελεύθερα να τον προσθέσεις με ένα σχόλιο σου:

 

1
Thierry Henry

Αφού ξεκίνησε στη Monaco, το 1999 φόρεσε τη φανέλα της Juventus, πριν τον πάρει στην Arsenal ο Arsene Wenger και απογειωθεί η καριέρα του.

Το 2007 ο “Τίτι” μετακόμισε στην Barcelona, όπου έμεινε μέχρι το 2010 που έφυγε για την Αμερική και τους New York Red Bulls, που έκλεισε την καριέρα του.

2
Pepe Reina

Barcelona, Villareal, Liverpool, Bayern, Napoli και από το φθινόπωρο του 2018 η Milan είναι οι προορισμοί στην καριέρα του Ισπανού τερματοφύλακα. Σαν να λέμε Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία και μια μικρή γεύση από Γερμανία.

3
Gaizka Mendieta

Ο Mendieta έκανε ίσως τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με τη φανέλα της Valencia στα τέλη των ’90s. Από εκεί έφυγε για την Ιταλία και τη Lazio, έπαιξε για λίγο (ως δανεικός στην Barcelona), πριν κλείσει την καριέρα του στην αγγλική Middlesbrough.

4
Bojan Krkic

Ο Bojan έκανε το ξεπέταγμα του στην Barcelona, πριν το 2011 φύγει για τη Roma, ενώ αγωνίστηκε και στην Milan.

H παρουσία του στην Stoke κάνει τον Ισπανό με σερβικές ρίζες ένα από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στα 3 μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης! Αγωνίστηκε επίσης σε Ajax, Mainz και Alaves.

5
Edgar Davids

Το “pitbull” ήταν ένας από τους κορυφαίους χαφ της γενιάς του και όχι μόνο. Ο Ολλανδός πέρασε τα παραγωγικότερα χρόνια του στην Juventus, ενώ πέρασε και από τη Milan προηγουμένως.

Το 2004 αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού στην Barcelona, ενώ προς το τέλος της καριέρας του αγωνίστηκε στην Tottenham, την Crystal Palace όπως και στην Barnet.

6
Diego Forlan

Η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη, για ένα από τους “δολοφονικότερους” επιθετικούς των τελευταίων 20 χρόνων, ήταν η Manchester United το 2002.

Δυο χρόνια αργότερα ο Forlan πέρασε στην Ισπανία, φορώντας τη φανέλα της Villareal και της Atletico Madrid στη συνέχεια, πριν κλείσει την παρουσία του στην Ευρώπη με την Inter το 2011.

7
Alexis Sanchez

Ίσως δεν το θυμάσαι, αλλά η ομάδα που πρόσφερε στον Alexis Sanchez την πρώτη του ευρωπαϊκή εμπειρία ήταν η ιταλική Udinese το 2006.

Το 2011 ο Χιλιανός έκανε το μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στην Barcelona, πριν το 2014 φορέσει τα κόκκινα της Arsenal. Από τον Γεννάρη του 2018 ο Alexis αγωνίζεται στην Manchester United.

8
Nicolas Anelka

Από τους μεγαλύτερους γυρολόγους των γηπέδων είναι ο Nicolas Anelka, αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ αγωνίστηκε σε 13 ομάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ο Γάλλος το πέρασε στην Αγγλία όπου έπαιξε για τις Arsenal, Liverpool, Manchester City, Bolton, Chelsea και West Bromwich.

Παράλληλα, ο Anelka έπαιξε μεταξύ άλλων και στη Juventus (ως δανεικός από την Shanghai το 2013), ενώ μια από τις πρώτες ομάδες της καριέρας του ήταν η Real Madrid (1999-2000).

9
Fernando Torres

Ο “El Nino” πρόσφατα υπέγραψε στην ιαπωνική Sagan Tosu. Πριν από την ομάδα της χώρας του “ανατέλλοντος ηλίου” όμως έκανε μια εξαιρετική καριέρα φορώντας τη φανέλα της Atletico Madrid σε 2 διαφορετικές χρονικά περιόδους.

Ισως τα καλύτερα χρόνια του Fernando Torres ήταν στην Αγγλία και την Liverpool από την οποία μετακόμισε στην Chelsea και από εκεί στην Milan.

10
Samuel Eto’o

Για αρκετά χρόνια ο Samuel Eto’o ήταν συνώνυμο της λέξης γκολ! Από μικρός ανήκε στην Real Madrid, αλλά τα καλύτερα του χρόνια στην Ισπανία τα έκανε για την Mallorca και την Barcelona.

To 2009 έφυγε για πρώτη φορά εκτός Ισπανίας, για την Inter, το 2011 τον κέρδισε η Anzhi με τη διετία 2013-15 να τον βρίσκει στην Αγγλία και τις Chelsea και Everton.

To 2015 ο Καμερουνέζος έκανε ένα μάλλον αποτυχημένο πέρασμα από την Sampdoria, πριν μετακομίσει στην Τουρκία όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ξέρεις κάποιο άλλο ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε στα 3 μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία);

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending