fbpx

5+1 μεγάλοι ποδοσφαιριστές που αποσύρθηκαν γρήγορα από το διεθνές ποδόσφαιρο!

Να, λοιπόν, που λίγο μετά το Μουντιάλ και την αποτυχημένη πορεία της Γερμανίας ο Mesut Ozil αποφάσισε να μην ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας, τελειώνοντας έτσι τη διεθνή του καριέρα μόλις στα 29 του.

Ανεξάρτητα από τα αίτια που οδήγησαν τον Γερμανό στην πιο πάνω απόφαση, πρόκειται σαφώς για μια τακτική που ακολούθησαν και άλλοι μεγάλοι παίχτες: να αποσυρθούν νωρίτερα από το διεθνές ποδόσφαιρο και να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στους συλλόγους τους.

Παρακάτω μάζεψα 5+1 βαριά ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που αποφάσισαν να μην ξαναπαίξουν για την εθνική της χώρας τους, έχοντας ακόμα χρόνια μπροστά τους και σου τους παρουσιάζω.

Δες ποιοι είναι και προσπάθησε να θυμηθείς με τη σειρά σου κι άλλους:

1
Paul Scholes

Ο Scholesey, όπως τον αποκαλούν οι Άγγλοι, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με τα 3 λιοντάρια το 1997 σε ηλικία 23 ετών.

Έχοντας αγωνιστεί στα Μουντιάλ του ’98 και του 2002, όπως και στα Euro 2000 και 2004, αποφάσισε μετά τη διοργάνωση της Πορτογαλίας να μην ξαναφορέσει τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, δηλώνοντας πως η οικογένεια του, αλλά και η καριέρα του με την Manchester United ήταν πιο σημαντικά. Ήταν τότε 29 χρονών.

2
Eric Cantona

Η καριέρα του Cantona με το γαλλικό εθνόσημο ήταν όσο επεισοδιακή ήταν και η καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο!

Πρωτόπαιξε για τη Γαλλία το 1987 με προπονητή τον Henri Michel με τον οποίον οι σχέσεις του δεν ήταν και οι καλύτερες, αποκαλώντας τον ακόμα και “σακούλα από σκατά”!

Όταν προπονητής ανέλαβε ο Michel Platini και αργότερα οι Gerard Houlier και Aime Jacquet ο Cantona απέκτησε σημαντικό ρόλο στους τρικολόρ, με τον τελευταίο να τον χρίζει και αρχηγό. 

Η κλωτσιά του Cantona στον οπαδό της Crystal Palace τον Γεννάρη του ’95 όμως σήμανε ουσιαστικά και το τέλος της διεθνούς καριέρας του, αφού με την επιστροφή του τον ρόλο του playmaker στην εθνική Γαλλίας είχε αναλάβει ο Zinedine Zidane.

Το 1995 ο Cantona ήταν 29 χρονών, ενώ χρόνια αργότερα δήλωσε πως αν είχε θέση στην εθνική δεν θα τέλειωνε την καριέρα του το 1997, όπως έκανε, για να παίξει στο Μουντιάλ του ’98.

3
Juan Ramon Riquelme

Η καριέρα του Juan Ramon Riquelme με το εθνόσημο της Αργεντινής ξεκίνησε το 1997, στα 19 του. Αγωνίστηκε στο Copa America του ’99, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, όπως και στο Μουντιάλ του 2006.

Μετά από ήττα της Αργεντινής από τη Βραζιλία με 3-0 μετά το Μουντιάλ, ο Riquelme δέχτηκε σκληρή κριτική, ως αρχηγός της ομάδας, με αποτέλεσμα η μητέρα του να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας και τον ίδιο να ανακοινώνει πως δεν παίξει ξανά στην εθνική.

Ο Riquelme επέστρεψε στην εθνική το 2007, αλλά το 2009, μετά από διαφωνία του με τον τότε προπονητή της albiceleste, Diego Maradona, αποσύρθηκε οριστικά από την εθνική στα 31 του. 

4
Philip Lahm

Ένας από τους καλύτερους δεξιούς μπακ που είδαμε τα τελευταία χρόνια, ο Philip Lahm αποσύρθηκε από την εθνική ομάδα της Γερμανίας αμέσως μετά το Μουντιάλ του 2014, το οποίο η nationalmanschaft κατέκτησε, σε ηλικία 30 ετών.

Έκανε το ντεμπούτο του με τη Γερμανία λίγο πριν το Euro 2004, διοργάνωση και στην οποία αγωνίστηκε, όπως και στα Μουντιάλ του 2006, του 2010 και του 2014 και τα Euro του 2008 και του 2012, ενώ από το 2010 και την αποχώρηση του Michael Ballack από την εθνική ήταν ο αρχηγός των Γερμανών.

5
Franck Ribery

Ο Ribery πρωτοφόρεσε τη φανέλα των τρικολόρ της Γαλλίας το 2006 και ήταν παρών, έχοντας σημαντικό ρόλο, στο Μουντιάλ της ίδιας χρονιάς που οι τρικολόρ έφτασαν στον τελικό.

Αγωνίστηκε επίσης στο Euro του 2008, ενώ στο επεισοδιακό, για τη Γαλλία, Μουντιάλ του 2010 ήταν μέρος της ομάδας που πρωτοστάτησε στην απεργία που έκαναν οι ποδοσφαιριστές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό 3 παιχνιδιών από την εθνική.

Επανήλθε στην εθνική το 2011, αγωνίστηκε στο Euro του 2012 και ήταν μέλος στην προεπιλογή του Deschamps για το Μουντιάλ του 2014, αλλά έχασε το τουρνουά λόγω τραυματισμού.

Τον Αύγουστο του 2014, στα 31 του ο Ribery ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εθνική ομάδα με τους λόγους, σύμφωνα με τον ίδιο, να είναι “καθαρά προσωπικοί”.

6
Francesco Totti

Από το 1998 μέχρι το 2006 κράτησε η διεθνής καριέρα του Francesco Totti. Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση στην οποία αγωνίστηκε ο “Il Capitano” ήταν το Euro του 2000, στο οποίο η Ιταλία έφτασε μέχρι τον τελικό, με τον Totti να κάνει καταπληκτικό τουρνουά.

Έπαιξε επίσης στο Μουντιάλ του 2002, ενώ στο Euro 2004 έφτυσε τον Poulsen της Δανίας με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αποκλεισμό και την Ιταλία να μην καταφέρνει να περάσει από τη φάση των ομίλων.

Στο Μουντιάλ του 2006, ο Totti ήταν ξανά σημαντικός για την squadra azzura βοηθώντας σημαντικά στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το 2007, στα 31 του, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εθνική Ιταλίας προκειμένου να συγκεντρωθεί στα καθήκοντα του με τη Roma και ενώ σκόπευε να αποχωρήσει αμέσως μετά το Μουντιάλ του 2006.

Ξέρεις κάποιον άλλο μεγάλο ποδοσφαιριστή που αποσύρθηκε σχετικά νωρίς στην ποδοσφαιρική του καριέρα από την εθνική της χώρας του;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending