fbpx

David Beckham, ο ποδοσφαιριστής που μετέτρεψε τον εφιάλτη του σε όνειρο!

Ο ρόλος του ποδοσφαιριστή δεν είναι πάντα τόσο ονειρικός όσο νομίζουμε. Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι ποδοσφαιριστές περνούν, ή πέρασαν, εξαιρετικά δύσκολες εμπειρίες και στιγμές.

Πολλές φορές η κατάληξη ενός ποδοσφαιριστή βασίζεται σε πολύ λεπτές κλωστές και σε κλάσματα δευτερολέπτου. Κάπως έτσι ο David Beckham, το 1998, έγινε ο πιο μισητός άνθρωπος στην Αγγλία. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

1
Η τρικλοποδιά στον Diego Simeone

Η Αγγλία για χρόνια προσπαθεί να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο και να πρωταγωνιστήσει και πάλι στις παγκόσμιες διοργανώσεις. Σε πρόσφατο ντοκυμαντέρ του, ο Gary Lineker, διηγήθηκε πώς ένιωθαν όταν έφταναν τόσο κοντά του αλλά το έχαναν στα πέναλτι ή στην παράταση.

Το 1998 η Αγγλία θα προσπαθήσει ξανά για το μεγάλο βήμα και βρίσκει στον δρόμο της, την Αργεντινή στην προημιτελική φάση. Ο Simeone θα διεκδικήσει δυνατά την μπάλα και θα ρίξει τον Beckham στο έδαφος. Ο Άγγλος σε μια αψυχολόγητη ενέργεια σηκώνει το πόδι και του βάζει τρικλοποδιά.

Η κίνηση αυτή του David Beckham, θα δυσκολέψει κατά πολύ τα πράγματα για την Αγγλία αφού σε εκείνη τη φάση δέχτηκε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με 10 παίχτες στις αρχές του 2ου ημιχρόνου.

Η Αγγλία έχασε και ο Τύπος και οι οπαδοί ξεκίνησαν ένα “πόλεμο” στον Beckham και περιλάμβανε από σκληρά πανό στο γήπεδο μέχρι και απειλές για τη ζωή του. Του έστειλαν μέχρι και σφαίρες στο σπίτι του!

2
Η στήριξη της Manchester United

Η Manchester United έδειξε πόσο μεγάλη ομάδα είναι με τη συμπεριφορά της στον Beckham. Ενώ ο ίδιος σκεφτόταν μέχρι και να σταματήσει το ποδόσφαιρο, ο Sir Alex Ferguson, οι συμπαίκτες του και η ομάδα τον στήριξαν.

Την επόμενη σεζόν, ενώ βρισκόταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση ο Beckham έδειξε γιατί σήμερα έχει τον σεβασμό όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Έκανε μια από τις καλύτερες του σεζόν και εξιλεώθηκε για όσα του χρέωσαν.

Σκόραρε κόντρα στην Barcelona για να χαρίσει την πρόκριση από τη φάση των ομίλων και έδωσε δύο ασσίστς κόντρα στην Inter στα προημιτελικά για να προϊδεάσει τον κόσμο για το τι θα μπορούσε να κάνει.

Σε εκείνο τον ιστορικό τελικό του 1999 η Bayern ήταν μπροστά στο σκορ από το 6ο κιόλας λεπτό μέχρι και το 90+1′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Beckham η μπάλα απομακρύνθηκε από την περιοχή αλλά στην επιστροφή ο Sheringham σημείωσε το 1 – 1, με προβολή. Στο 90+3′ ο Beckham ανάλαβε να εκτελέσει ακόμα ένα κόρνερ και το έστειλε κατευθείαν στο κεφάλι του Sheringham. Ο ίδιος έστειλε την μπάλα προς τα μέσα όπου βρήκε τον Solskjær που έγραψε το 2 – 1 για μια επική ανατροπή! Σήκωσε την κούπα στον αέρα και όλοι είδαν τη χαρά και την εξιλέωση στα μάτια του.

Την ίδια χρονιά ο Beckham σημείωσε ένα γκολ από τα 23 μέτρα για να σφραγίσει και το FA Cup για την ομάδα του!

3
Η εξιλέωση και στην Εθνική Αγγλίας

Το 2000 η Αγγλία ξεκίνησε την πορεία της για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία. Η ήττα με 0-1 έφερε μουρμούρα αφού μόνο ο 1ος του ομίλου προκρινόταν απευθείας.

Η Αγγλία συνέχισε με νίκες και στην 2η αναμέτρηση τους συνέτριψε τους Γερμανούς με 1-5. Όλα αυτά όμως δεν θα είχαν σημασία αν δεν κέρδιζε στο τελευταίο παιχνίδι η Αγγλία την Ελλάδα.

Η Ελλάδα έπαιζε για την τιμή των όπλων ενώ η Αγγλία έπαιζε για την απευθείας πρόκριση, μπροστά στα μάτια των φίλων της. Στο 36ο λεπτό ο Χαριστέας βάζει την Ελλάδα μπροστά στο σκορ και παγώνει το γήπεδο. Στο 68ο λεπτό έρχεται η απάντηση από τον Sheringham ενώ η χαρά και τα πανηγύρια κράτησαν μόλις 1 λεπτό. Ο Ντέμης Νικολαΐδης πέτυχε το 1-2 και όλοι πάγωσαν και πάλι.

Η Αγγλία πίεζε ασφυκτικά αλλά η Ελλάδα αντιστεκόταν. Η Αγγλία κέρδισε φάουλ σε πολύ καλή θέση και ο Beckham ανέλαβε να το εκτελέσει. Η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και κανείς δεν τον πίστευε. Στο 90+3′ η Αγγλία κέρδισε φάουλ και πάλι λίγο πιο πίσω από πριν. Ο Beckham έδειξε το σθένος του. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά την κατακραυγή, ο Άγγλος πήρε την ευθύνη της τελευταίας καλής φάσης επάνω του και ενώ το κλίμα ήταν βαρύ δεν φοβήθηκε. Ανέλαβε να εκτελέσει, να σκοράρει και να στείλει την Αγγλία πρώτη την ίδια στιγμή που η Γερμανία έχανε βαθμούς από τη Φινλανδία. Εκτέλεσε, σκόραρε και έγραψε το πεπρωμένο του όπως είπε και ο Άγγλος εκφωνητής λίγο πριν εκτελέσει.

Η συνέχεια στην καριέρα του περιλάμβανε το 2003 μεταγραφή στην Real Madrid, το 2007 μεταγραφή στην LA Galaxy (δώθηκε 2 χρονιές δανεικός στην Milan) και το 2013 πήγε στην Paris Saint Germain όπου τέλειωσε την καριέρα του.

Τα όσα πέρασε ο David Beckham θα μπορούσαν να τον καταστρέψουν αφού ούτε η προσωπική του ζωή έφυγε ποτέ από το ενδιαφέρον του Τύπου. Η σχέση του με την Victoria, τα λάθη στο ποδόσφαιρο και η ζωή σαν μοντέλο για εσώρουχα θα μπορούσαν να τον καταστρέψουν, όπως κατάστρεψαν λιγότερα πράγματα άλλους.

Ο Beckham όμως δεν το έπαθε αυτό. Πήρε τον εφιάλτη του και τον έκανε όνειρο. Πήρε τα όσα κακά έγιναν και τα μετάτρεψε σε μάρκετινγκ για τον εαυτό του. Το έκανε τόσο καλά που το μόνο που χρειαζόταν για να μπει σε τροχιά ήταν να κάνει καλές σεζόν. Και τα έκανε όλα τέλεια. Πρόσφερε αυτά που πρόσφερε και έκτισε (σ)τον εαυτό του.

Δεν ήταν ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που υπήρξαν ποτέ. Είναι ένας σπουδαίος σπεσιαλίστας στα φάουλ και έχει σπουδαίες ικανότητες στο φάλτσο και στις σέντρες. Είναι όμως ο πιο σπουδαίος ποδοσφαιριστής – μαρκετίστας αφού έγινε αυτό που έγινε σήμερα, λόγω των δικών του αποφάσεων και διαχείρισης. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που σήμερα είναι αυτός που είναι!

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending