fbpx

Ο Κώστας Φαούτας δίνει την ιδανική συμβουλή για την μεταχείριση των μικρών αθλητών!

Η αθλητική παιδεία διδάσκεται από τις μικρές ηλικίες και είναι σημαντικό να γίνεται σωστά γιατί μετά μπορεί να χάσει το παιχνίδι πολύ εύκολα, ο οποιοσδήποτε αθλητής.

Πολλοί προπονητές νιώθουν την ανάγκη να δώσουν τη δική τους συμβουλή αφού αρκετοί γονείς και αδέρφια, που εγγράφουν μικρότερους σε ακαδημίες, δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν όλο αυτό.

Πιο κάτω ακολουθεί η συμβουλή του προπονητή και πρώην αθλητή της πετόσφαιρας, Κώστα Φαούτα όπως αυτή αναρτήθηκε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

“Αγαπητέ γονέα αθλητή:

Μια καινούργια αθλητική χρονιά ξεκινά και χιλιάδες παιδιά θα μπουν στα γήπεδα όλων των αθλημάτων, κάποια για πολλοστή φορά και κάποια για πρώτη φορά, για να μάθουν, να εκπληρώσουν φιλοδοξίες, να δημιουργήσουν και να κυνηγήσουν όνειρα.

Πίσω από όλα αυτά που θέλουν τα παιδιά μας να εκπληρώσουν χρειάζεται ένα στήριγμα, ένα αποκούμπι για τις δύσκολες στιγμές, για τις στιγμές απογοήτευσης, για εκεί που θα νιώσουν ότι έχουν ξεπεράσει τα όρια τους και δεν αντέχουν άλλο, αλλά και για εκεί που νιώθουν ότι δεν είναι ικανοί για το άθλημα που έχουν ονειρευτεί από πολύ μικροί.

Αυτό το ρόλο τον έχεις εσύ αγαπητέ φιλέ και αγαπητή φίλη, εσείς που τους φέρατε στον κόσμο και ήσασταν πίσω του και πίσω της σε κάθε σταυροδρόμι της ζωής τους. Αυτός ο βράχος που μπορεί πάντα να βρίσκει στον ίσκιο του την ασφάλεια και την αυτοπεποίθηση, τη δύναμη και το θάρρος, όπως επίσης την αγάπη και την γαληνή να προχωρήσει σε κάθε βήμα είστε εσείς αγαπητοί γονείς, με την υποστήριξη σας, την αγάπη σας, την υπομονή σας και τον χρόνο σας που δίνετε απεριόριστα και απρόσκοπτα στα παιδιά σας από τη στιγμή που γεννήθηκαν και μέχρι να αφήσετε την τελευταία σας πνοή.

Αυτό όμως που δεν θέλουν καθόλου τα παιδιά είναι την επικριτική σας γνώμη, την επιβολή του θέλω σας, τον μηδενισμό της προσπάθειας τους αλλά και την επιδίωξη μέσα από αυτά των φιλοδοξιών που εσείς είχατε όταν ήσασταν παιδιά και δεν καταφέρατε να επιτύχετε τους στόχους σας. Μην ξεχνάτε ότι είναι η δική τους ζωή και τα δικά τους όνειρα.

Οπότε σας θερμοπαρακαλώ, πηγαίνετε τα παιδιά σας στα γήπεδα παρακολουθήστε τα, επικροτήστε τα για την προσπάθεια τους στο γήπεδο, για την τήρηση του fair play, χειροκροτήστε τα, όπως και όλα τα παιδιά που αγωνίζονται, συμπαίκτες και αντιπάλους, διαιτητές και αντίπαλους προπονητές.

Αφήστε τους προπονητές να αναλάβουν τα τεχνικά κομμάτια της προπόνησης. Μην πιέζετε τα παιδιά να είναι οι καλύτεροι και οι πιο αποδοτικοί διότι αυτό τα πνίγει και στο τέλος τα κάνει να παρατήσουν το άθλημα που αγαπούν διότι δεν μπόρεσαν ποτέ να ικανοποιήσουν τις φιλοδοξίες των γονιών τους.

Καλή χρονιά να έχουμε και εύχομαι μέσω αυτής της άποψης, διότι μια άποψη είναι καθαρά προσωπική, να βλέπουμε πιο ευτυχισμένα παιδιά στο γήπεδο.

Κώστας Φαούτας
Αύγουστος, 2018″

Τα λόγια αποκτούν ιδιαίτερη σημασία όταν έρχονται από ανθρώπους που ζουν στον χώρο του αθλητισμού και τον κατανοούν καλύτερα από τον καθένα. Καλή χρονιά σε όλους.

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,300FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending