fbpx

5 αξιοπρόσεκτα ποδοσφαιρικά γεγονότα που είδαμε φέτος!

Τα πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο έχουν ξεκινήσει και ήδη προσφέρουν θέαμα και εντυπώσεις. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις το θέαμα ή οι εκπλήξεις καλύτερα, δεν είναι το ιδανικότερο σενάριο για όλους!

Το καλοκαίρι δεν είχαμε κάποια τραντακτή μεταγραφή, πέρα από εκείνη του Cristiano Ronaldo στη Juventus. Προσέξαμε όμως κάποια γεγονότα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και σας τα παραθέτουμε πιο κάτω!

Δες τι μας κίνησε το ενδιαφέρον πριν καν ξεκινήσουν καλά-καλά οι φετινές σεζόν!

1
Tottenham – €0 για μεταγραφές

Ίσως ότι πιο αντίθετο στο μοντέρνο ποδόσφαιρο είδαμε μέχρι σήμερα. Σε μια εποχή που τα λεφτά για τις μεταγραφές είναι τραγικά, η αγγλική ομάδα δεν δαπάνησε ούτε σεντ για μεταγραφή.

Πολλοί ήταν αυτοί που γέλασαν και που είπαν “κάτσε να δούμε τη συνέχεια”. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει αλλά μέχρι στιγμής (29/8) η Tottenham έχει 3 νίκες σε 3 αγώνες (η πιο πρόσφατη με 0 – 3 επί της Manchester United) και δε φαίνεται να επηρεάζεται καθόλου!

Στην κατηγορία αυτή θα ήταν και η Bayern Munich, αν δεν δαπανούμε μόλις €10 εκ. για τον Alphonso Davies.

2
Barcelona – €125 εκ. για μεταγραφές

Η Barcelona έχει μπει για τα καλά στον χορό των μεταγραφών και αυτό είναι λίγο ανησυχητικό για τους φίλους της ομάδας. Φέτος ξόδεψε σαφώς πιο λίγα από πέρσι (€344,37 εκ.) αλλά και πάλι δείχνει πως βασίζεται και πάλι στις μεταγραφές.

Η συνηθισμένη μεταγραφική περίοδος για την Barcelona κυμαίνεται στα €60 εκ. ενώ τα τελευταία χρόνια ανέβαινε ο αριθμός λόγω μιας μεταγραφής. Τη σεζόν 13/14 ήταν ο Neymar που ανέβασε τον πήχη (€88 εκ.), το 14/15 ο Suarez (€82 εκ.), το 15/16 ήταν μόλις €51 εκ., το 16/17 ήταν λίγο πολύ όπως φέτος και το 17/18 οι Coutinho και Dembele, με €125 και €120 εκ. αντίστοιχα, τίναξαν τον προϋπολογισμό.

Φέτος, οι φίλαθλοι των blaugrana, βλέπουν την ομάδα να στηρίζεται αρκετά στις μεταγραφές και αυτό τους φοβίζει αρκετά, αφού η La Masia φαίνεται να νοσεί ή δεν την εμπιστεύεται και τόσο πολύ πλέον η πρώτη ομάδα.

3
Cristiano Ronaldo – Serie A

Δε θα μπορούσε να λείπει από τα αξιοπρόσεκτα η μεταγραφή του Cristiano Ronaldo στην Juventus. Ο Πορτογάλος αγαπήθηκε στην Manchester United, έδωσε αρκετή χαρά και έγραψε ιστορία στο Santiago Bernabeu και πλέον δοκιμάζει την τύχη του και στην Ιταλία.

Είναι πραγματικά άξιο παρατήρησης να δούμε πώς θα ανταποκριθεί ο 33χρονος πλέον ποδοσφαιριστής, στο ιταλικό ποδόσφαιρο και αν θα καταφέρει να κρατήσει ψηλές πτήσεις και εκεί. Η μεταγραφή του στην Ιταλία είναι ένα στοίχημα και για αυτόν αλλά και την Juventus, και αν το κερδίσουν τότε θα γράψουν ιστορία και οι 2.

4
Ελληνικό πρωτάθλημα – Η επιστροφή στους Έλληνες

Η ΑΕΚ Αθηνών και ο Παναθηναϊκός δίνουν το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι. Οι ιστορίες τους και οι πορείες τους τα τελευταία χρόνια εντελώς διαφορετικές. Η ΑΕΚ βίωσε τον πάτο και ανέβηκε στην 1η κατηγορία με φόρα κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Στον Παναθηναϊκό χαρίστηκε ο υποβιβασμός πέρσι και φέτος έβαλε στοίχημα επιβίωσης. Αμφότεροι έχουν αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές στο δυναμικό τους, που το πιο λίγο που κάνουν είναι να ματώνουν για τη φανέλα.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με 8 Έλληνες ποδοσφαιριστές στους δύο τελευταίους αγώνες για το Champions League και πήρε μια ιστορική νίκη εκτός έδρας και ισοπαλία στην Ελλάδα, όπου της χάρισε την πρόκριση στους ομίλους. Έκανε νέο εθνικό ρεκόρ με 14 παιχνίδια αήττητη στην Ευρώπη και πλέον το μέλλον είναι μόνο λαμπρό. Το παράδειγμα της ΑΕΚ χρειάζεται πολύ στα γήπεδα μας, την στιγμή μου εμείς βάζουμε πρόστιμο σε κάτω από 2 Κύπριους!

5
Κυπριακό πρωτάθλημα – Κάρτα φιλάθλου

Τέλος, και κάτι από τα μέρη μας. Οι εκτιμήσεις έφταναν στις 110,000 κάρτες φιλάθλου για φέτος αλλά μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Δεν ξέρουμε αν οι οργανωμένοι, αλλά και οι υπόλοιποι οπαδοί, θα βάλουν νερό στο κρασί τους, πάντως μέχρι στιγμής το μέτρο δε φαίνεται να βοηθάει και τόσο.

Η κάρτα φιλάθλου προωθεί ένα καλό σκοπό αλλά ο κόσμος δεν την εμπιστεύεται γιατί έχει ελλείψεις. Τα γήπεδα μας δεν μπορούν να παρέχουν προστασία και αυτό δεν έχει να κάνει με καμιά κάρτα.

Αναβάθμιση, κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, χάλια υποδομές αυτά και άλλα πολλά σταματούν τον κόσμο από το γήπεδο και δίνουν την ευκαιρία σε ανεγκέφαλους να κάνουν όσες ζημιές επιθυμούν. Θα περιμένουμε το τέλος για να δούμε πως θα εξελιχθεί!

Εσύ τι άλλο πρόσεξες φέτος;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending