fbpx

5+1 παικταράδες με μεγάλη καριέρα που έπαιξαν στην Ελλάδα!

Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα προκαλεί διάφορα ερωτηματικά τα τελευταία χρόνια και τρανή απόδειξη αυτού ήταν και η ανάμειξη του πρώην προέδρου της ΚΟΠ, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, στην αναδιοργάνωση του.

Στημένα, φασαρίες και κλίκες έφεραν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε δύσκολη θέση. Αλλά αυτό δεν θα μετριάσει ποτέ το τι πρόσφερε μέχρι σήμερα και τι μπορεί να προσφέρει. Το μέχρι πιο σημείο έφτασε μπορεί κάποιος να το δει και από τα ονόματα που πέρασαν στο πρωτάθλημα.

Δεν είναι μόνο οι Έλληνες θρύλοι, δεν είναι μόνο οι ξένοι που ήρθαν και έγιναν θεοί στα ελληνικά γήπεδα, είναι και αυτοί που κουβαλούσαν μια καριέρα πίσω τους και κατηφόρισαν και στην Ελλάδα!

Πάμε να δούμε 5 ποδοσφαιριστές με σπουδαία καριέρα που πάτησαν το πόδι τους στα ελληνικά γήπεδα!

1
Rivaldo

Τι να πει κανείς για τον βραζιλιάνο σουπερστάρ; Ένα από τα “Τρία R” της Βραζιλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο τύπος που σκόραρε όπως ήθελε! Ο Rivaldo πριν έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε μεταξύ άλλων για μια 5ετία στην Barcelona και 2 χρόνια στην Milan.

Ήρθε στον Ολυμπιακό για 3 χρόνια και κάπου εκεί έγινε και το “μπαμ”, αφού πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ, στην οποία έμεινε για ένα χρόνο. Οι φίλοι της Ένωσης μάλλον έχουν καλύτερες εντυπώσεις παρόλο που έμεινε για λίγο.

2
Luciano Galletti

Ένας από τους πιο αγαπητούς Αργεντινούς που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Ο Galletti ήταν κόσμημα για τα γήπεδα της Ελλάδας και πρόσφερε τα μέγιστα στον Ολυμπιακό.

Μετά από μια μικρή περιπλάνηση σε Parma και Napoli, ο Galletti επέστρεψε στην Estudiantes. Από εκεί τον έφερε ξανά στην Ευρώπη η Zaragoza και έπειτα τον έκανε δικό της η Atletico Madrid.

Στη Μαδρίτη έκατσε για άλλο ένα χρόνο και έπειτα ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, του οποίου φόρεσε τη φανέλα για 3 χρόνια.

3
Dimitar Berbatov

Ο Βούλγαρος επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του στην CSKA Sofia, εντυπωσίασε με τη φανέλα της Bayer Leverkusen, πήρε μεταγραφή στο αγγλικό πρωτάθλημα για λογαριασμό της Tottenham και έπειτα κατέληξε στην Manchester United.

Φεύγοντας πήγε στη Fulham για να πάει από εκεί στη Monaco και να καταλήξει έτσι μετά από 17 χρόνια σπουδαίας καριέρας, στον ΠΑΟΚ. Το πέρασμα του από τα ελληνικά γήπεδα κράτησε για 1 χρόνο.

4
Esteban Cambiasso

Ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι στην Argentinos Juniors και στη 2η ομάδα της Real Madrid. Έπαιξε στην Independiente και έπειτα στην River Plate. Επέστρεψε στην Ευρώπη για λογαριασμό της Real Madrid.

Τα 2 χρόνια που κάθισε στη Μαδρίτη τον έκαναν σπουδαία επιλογή για αρκετές ομάδες, με τον ίδιο να επιλέγει την Inter. Έκατσε εκεί για 10 ολόκληρα χρόνια και έγινε λίγο πολύ φόβος και τρόμος για τους αντιπάλους.

Το 2014 επιλέγει να συνεχίσει στην Leicester και μετά από ένα χρόνο έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, του οποίου φόρεσε τη φανέλα για 2 χρόνια.

5
Sebastian Leto

Άλλος ένας Αργεντινός παικταράς που ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Το βιογραφικό του δεν ήταν πλυμμηρισμένο από ομάδες αλλά ο Leto αγωνίστηκε για 2 χρόνια στη Lanus και οι επιδόσεις του ήταν τόσο εντυπωσιακές που η Liverpool τον έκανε δικό της.

Την πρώτη σεζόν δεν αγωνίστηκε και τη 2η πήγε με δανεισμό στον Ολυμπιακό. Το 2009 τελειώνει ο δανεισμός του, και το συμβόλαιο του με τη Liverpool, και όλοι πιστεύουν πως θα μείνει στον Ολυμπιακό.

Εν τέλει, καταλήγει στον Παναθηναϊκό στον οποίο αγαπήθηκε από τους φίλους των πρασίνων. Έπαιξε για 4 χρόνια στην Ελλάδα έφυγε και επέστρεψε ξανά το 2016 για ακόμα ένα χρόνο. Η τρόπος που έφυγε δεν ήταν και ο ιδανικότερος αφού η κατάσταση στον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2-3 χρόνια ήταν τραγική.

6
Yaya Toure

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα μας είναι ο Yaya Toure, και η επιστροφή του στα ελληνικά γήπεδα. Ο Toure, κατά κάποιον τρόπο, απογείωσε την καριέρα του στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2005-2006. Ήρθε σαν ένα καλό και υποσχόμενο όνομα αλλά δεν είχε γράψει “τεράστιες” ομάδες στο βιογραφικό του.

Φεύγοντας από τον Ολυμπιακό πήγε στην Monaco για μια σεζόν και έπειτα πήρε μεταγραφή για την Barcelona, όπου έμεινε για 3 χρόνια. Η επόμενη 8ετία τον καθήλωσε στην Manchester City και πλέον, κοσμεί και πάλι τα ελληνικά γήπεδα!

Εσύ ποιον άλλο παικταρά με σπουδαία καριέρα θυμάσαι που αγωνίστηκε στα ελληνικά γήπεδα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,500FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending