fbpx

5 πράγματα που ξεχωρίσαμε στη φετινή πρεμιέρα του Champions League!

Το Champions League επέστρεψε και εμείς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι! Γκολ, ανατροπές, ρεκόρ και κόκκινες που θα συζητηθούν, όλα τα είχε η πρεμιέρα.

Πάμε να δούμε λοιπόν 5 πράγματα που ξεχωρίσαμε από τη φετινή πρεμιέρα!

1
Η κόκκινη στον Cristiano Ronaldo

Το ντεπούτο του CR7 στη Juventus δεν ήταν όσο ονειρικό το περίμενε. Ο Ronaldo αγωνίστηκε σε 154 παιχνίδια του Champions league και αντίκρυσε για πρώτη φορά την κόκκινη κάρτα.

Γίνεται αρκετός ντόρος για το πόσο σωστή ήταν αυτή η κάρτα ή όχι αλλά ο Πορτογάλος δεν ξεκίνησε την καριέρα του με την ιταλική ομάδα στο Champions League, όπως θα ήθελε.

2
Ο αιωνόβιος Iker Casillas

Το να αγωνιστείς πολλές φορές στην κορυφαία διοργάνωση είναι κάτι σημαντικό. Το να αγωνιστείς για 20 σεζόν, είναι κάτι το σπουδαίο. Ο “άγιος Iker” είναι ο πρώτος που το καταφέρνει αυτό και πραγματικά δε ξέρουμε πόσοι, και αν, θα τα καταφέρουν να τον περάσουν.

Ο Iker αγωνίστηκε τις 16 φορές με τη φανέλα της Real Madrid, με την οποία κατέκτησε το τρόπαιο 3 φορές.

3
Ο Messi και τα χατ τρικ

Ο Leo Messi φαίνεται να έχει πρόβλημα στα πέναλτι. Μάλιστα, ο ίδιος το παραδέχτηκε πως θέλει να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα. Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως δεν το έχει με τα φάουλ.

Το πρώτο γκολ του φετινού Champions League ήρθε από τα πόδια του Αργεντινού με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Μάλιστα με το που τέλειωσε ο αγώνας, ο Messi κατέρριψε κάποια ρεκόρ. Σκόραρε 63 γκολ στη φάση των ομίλων και έφτασε τα 8 χατ τρικ (64 παιχνίδια), αφήνοντας τον Ronaldo πίσω με 60 γκολ και 7 χατ τρικ (79 παιχνίδια).

Κλείνοντας, ο Messi έφτασε τον Raul σκοράροντας σε 14 διαδοχικά Champions League, έφτασε τα 103 γκολ στη διοργάνωση και έχει ήδη πιο πολλά από την Manchester City! Βέβαια, τα ηνία τα κρατάει ο Πορτογάλος, με τον Messi να τον καταδιώκει.

4
Η ΑΕΚ έχασε (και) το αήττητο της

Η Ολλανδία δεν είναι μέρος για την ΑΕΚ, αφού στα ταξίδια της εκεί μόνο καλά δεν έχει να θυμάται. 13 γκολ κατά, 0 υπέρ.

Δεν είναι μόνο η ήττα από τον Ajax, δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε 3 γκολ σε ένα ημίχρονο, είναι και εκείνο το στατιστικό που κρατούσε και ήταν σπουδαίο. 14 αγώνες χωρίς ήττα στην Ευρώπη μετρούσε η ΑΕΚ και αν κάποιος έβλεπε το σκορ ημιχρόνου θα έλεγε με σιγουριά ότι θα το κρατούσε περισσότερο.

Στην αντίπερα όχθη όμως, πολλοί είναι αυτοί που βιάστηκαν να καταδικάσουν την ΑΕΚ και να την στήσουν στον τοίχο, εκείνη και τον πρόεδρο της. Η άποψή μου είναι πως αν η ΑΕΚ καταφέρει και κερδίσει το στοίχημα του κορμού που φτιάχνει φέτος, σε 1-2 χρόνια οι φίλοι της θα ζουν μεγάλες στιγμές τόσο σε πρωτάθλημα όσο και σε Champions League!

5
Ο Icardi σκόραρε στο ντεπούτο του

Όταν παίζεις για πρώτη φορά στο Champions League, σίγουρα έχεις τόσο στρες που αν το μετατρέψεις σε δύναμη, δεν σε σταματά κάτι. Ο Icardi ήθελε να αποδείξει στον εαυτό του και στον κόσμο ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα παιχνίδια.

Σκόραρε στην πρώτη του συμμετοχή, στη μεγάλη ανατροπή της Inter επί της Tottenham, και μπήκε σε αυτό το κλειστό γκρουπ. Άλλοι που το κατάφεραν αυτό είναι οι Faustino Asprilla (Newcastle), Wayne Rooney (Manchester United), Roberto Soldado (Real Madrid), Tony Watt (Celtic), Diego Costa (Atletico Madrid), Marcus Rashford (Manchester United), Romelu Lukaku (Manchester United) και Gabriel Jesus (Manchester City).

Εσύ πρόσεξες κάποιο άλλο αξιοσημείωτο στην πρεμιέρα;

Follow Us

45,341FansLike
11,539FollowersFollow
17,600FollowersFollow
1,070SubscribersSubscribe

Trending